Vegg #36

En godbit fra Stockholm Furniture Fair her. Nicola from Berns hengerkrokting hadde passet perfekt i gangen min (samme fine fargekombo som Bon Magazine-logoen). For øvrig stilte KHIOs studenter ut litt av hvert under messen: sjekk ut Under Construction.

coat
Foto: nicolafrombern.com

Vegg #35

Siloene på Ila i Trondheim ble i sin tid fargesatt i herlige pasteller av kunstner/professor ved NTNU Bruno Lundstrøm (om jeg ikke husker helt feil). Her med matchende himmel, fotografert av Nadja.

pastellsilo
Foto: unadostres.blogg.no

Vegg #34

40 heldige kunstnere fikk æren av å dekorere hver sin vegg i den nyeste utstillingen til Kunsthal Charlottenborg i Danmark for noen uker siden. 15 rom med vegghøyde på 5 meter gir nok materiale til denne kategorien en stund fremover, men jeg nøyer meg med et eksempel. Augusta Atla står her med storskala-passer og lager "The line, the landscape and the scale of the body". Det fine med utstillingskonseptet er at den var tilgjengelig for publikum også mens kunstnerne arbeidet med sine respektive vegger.

40x402
Foto: unsthalcharlottenborg.dk

Vegg #33

Hei hvor det går! Nå: på tide med en vegg. En passe velfylt en her. Tre ord: do it yourself.

veggricky
Foto: remodelista.com

Vegg #32

Strengt tatt ikke en vegg, snarere fire vegger og litt over 120 stoler. Nye Ringen Kino kunne kanskje vært litt sprekere når det kom til utforming av de littforsmå salene sine (det er jo aldri ledige plasser). Bildet er hentet fra Light House Cinema i Dublin, der de har jobbet hakket mer med interiøret. Spiller vel ingen rolle det er mørkt uansett, vil kanskje noen si. Jejeje, sier jeg da.

kino
Foto: thecoolhunter.net

Vegg #31

Christian Robert Tissot = fantastisk fyr. Her kan du bokstavelig talt surfe vegger til du sovner i kveld. Faktisk er bokstavelig talt spot on om jeg får si det selv.

help
Foto: www.chrt.ch

Vegg #30

Er min vegg. Eller vår heter det vel. Etter en superkjapp Ikeatur der vi endte opp med 1 slikkepott, 1 pakke blåbærsuppe, 2 pølser, 2 pizzaslizes og 1 ramme (så langt unna det egentlige formålet ny seng en kan komme) fikk vi om ikke annet et bilde opp på veggen. Vi sjanset på at det tidligere omtalte Odd Tandberg-bildet jeg fikk av Håkki til jul passet (ingen husket å ta mål), og det gjorde det! Og et hint til dere som også vil fylle veggene til ok priser: nettauksjoner er greia. Heng litt rundt på f.eks. blomqvist og lauritz.

tandberg
Foto: privat

Vegg #29

...er midt i blinken for høytiden! Jeg fikk bladd gjennom boka Tape: An Excursion Through the World of Adhesive Tapes hos Kasia før hun dro på juleferie, mange fine ideér der. Denne vindusdekorasjonen blant annet, litt mer funky (dog også mer tidkrevende) enn vindusmaling. Kjør på!

tape
Foto: gestalten.com

Vegg #28

...er faktisk min vegg! Eller min vegghylle i Håkkis hytte, som monteres as we speak. Det var mye fram og tilbake med hvordan den skulle se ut, men etter et par måneder med skissering frem og tilbake ble det 90 grader og rutemønster. Både svigers og hovedarkitekten er fornøyde, og det er jeg også! Og den skal bli hvit etterhvert, ja...

hyllehytte
Foto: privat

Vegg #27

Andrea Mastrovitos installasjon i Dior Homme-butikken i Paris er sukker for øyet med et nydelig enkelt konsept. Sommerfuglene er inspirert av FW08-kolleksjonen. Flere bilder finner du her!

homme
Foto: wallpaper.com

Vegg #26

Korridorer er et aldri så lite skjellsord i arkitektbransjen, men jeg må ærlig innrømme at jeg av og til liker det. Selv om denne har sykehusfeeling, lakserosa heis og grusom linoleum er det et eller anne ved den. Bildet er fra Georgias oppgang. Fargekombinasjonen inne i heisen er en annen sak.

vegggeo
Foto: privat

Vegg #25

Favvo fra årets Høstutstilling på Kunstnernes hus. Navnet på fotografen/kunstneren er dessverre glemt, men initialene hennes er GBF. Så kjære GBF: bildet ditt er nydelig.

Update! Og der kom infoen jeg trengte: Grethe Britt Fredriksen heter hun.

gbf
Foto: GBF ja

Vegg #24

For anledningen. Prosjektet Gum Election 2008 ble satt igang i New York i oktober for å: 1. Få folk til å stemme, 2. Redusere antall tyggisklyser på gata. Clever! Og om en ser på de dokumenterte plakatene, lover det bra for mister Obama.

veggobama
Foto: gumelection.wordpress.com

Vegg #23

Ragnhild var litt i tvil om hva hun skulle gjøre med alle modellene hun hadde spart på i løpet av årene på arkitektskolen. Det beste hadde vært å følge polske Truths eksempel: smekk de opp på veggen. En av Kasias favoritter dette her.

truth
Foto: truthtag.com

Vegg #22

Funnet via Soup (bra side for de som ikke orker å skrive så mye). Fint DIY-prosjekt her forresten.

veggfarger
Foto:hiswii.soup.io

Vegg #21

På mandag spaserte vi hjem etter middag på Dinner med min mor og far som var i byen. Eller egentlig skulle vi ikke spasere, vi bare mistet trikken 3 ganger. Da vi kom til tinghuset ble vi møtt av et par gigantiske hender i håndjern, jeg tror det seriøst er den største projekteringen jeg har sett noen gang. Og i hvilken anledning dette ble gjort, husker jeg rett og slett ikke, men det var noe forfatter/litteraturrelatert. Om noen vet, speak up!

Update: Se her ja! Deichmanske og Henrik Wergeland var det snakk om.

tinghuset
Foto: privat

Vegg #20

Dette ser kanskje ut som rookie-photoshopping, men den gang ei. Felice Varini er en sveitser som i over 30 år har malt "geometrisk perspektiv-lokaliserte" motiv på vegger og bygg rundt om i verden. Greien er den at motivet kun kommer til syne om du ser fra et spesielt punkt. Hvis ikke ser du bare fragment. Vi dreiv alltid å tenkte på sånne ting når jeg gikk på skolen, men fant aldri helt ut av dette. Han her er uansett mesteren. Linken kommer fra Magdalena som forøvrig har invitert meg og Håkki oppover til Tromsø i neste uke for å snakke på Pecha Kuchaen. Jeg har ingen aning om hva jeg skal snakke om. Det blir vel noe blogg-schmogg-greier. Juhu!

felize
Foto: varini.org

Vegg #19

Idag fikk vi endelig Stringhyllene vi har venta på så altfor lenge. Svensk merke, veldig poppis på 60-tallet og fremdeles rimelig poppis nå. Nå gjenstår det bare å henge de opp. Det tar nok litt tid. Forhåpentligvis blir det på samme måte som Ai Wei Wei gjør. Altså at jeg sitter på en stol og dirigerer mens min gode mann skrur. Haha.

string
Foto: string.se

Vegg #18

Jeg har gått litt tom for ord. Men jeg liker den veggen med lampene til Mathias Hahn foran. Og spesielt den blå ledningen.

lamps
Foto: dezeen.com

Vegg #17

Heldigvis er det ikke vår leilighet som ser sånn ut, men en kompis sin. Jeg tegna planforslag til den nye kåken hans, og han ble såpass fornøyd med det at han istedet for å male noen lister kjørte på med full renovering. Jeg tror ikke helt han forstod hvor mye arbeid det egentlig var, men nå begynner det å se bra ut! Og da snakker jeg ihh til planløsning ja.

freddyleil
Foto: privat

Vegg #16

... og mens noen er  tomme i skjelettet er jeg relativt tom i hodet, siden hva som skjer i høst ifht jobb ikke er hverken helt planlagt eller avklart. Essensen henger på kjøleskapet i form av et klistremerke fra berlin og et gammelt postkort. Go with your heart, ya heard. Jeg må prøve å holde fokus. Hehehe. Det ordner seg nok!

befab
Foto: privat

Vegg #15

Jeg fikk et bra tips her om dagen. Stockholmbaserte Sirous Namazis modulinstallasjoner er nydelige. En variant av totempæler lager han også.

vegg
Foto: sirousnamazi.com/

Vegg #14

Jeg syns at denne var ganske snasen. Faktisk på diplomtomten min. Haha. Det blir forresten en tur til Stockholm i sommer, det er vel noen partysvensker der også kjenner jeg byen rett.

partysvensker
Foto: privat

Vegg #13

Drivhusbalkong. Super idé. Hahaha.

husbalkong
Foto: privat

Vegg #12

Dette her er fascinerende. Benjamin Verdonck nesting i Rotterdam.

nest
Foto: benjamin-verdonck.be

Vegg #11

Lego er undervurdert. Kan brukes til alt!

legomur
Foto: janvormann.com

Vegg #10


Jeg fikk et bra eyecandytips her for noen dager siden: animert street-art! Og stikk innom Blu-siden mens du først er igang.

Vegg #9

Bra søndagsaktivitet: se etter fuglestreetart. Denne var ny for meg!

paafugl
Foto: privat

Vegg #8

Denne veggen skulle jeg ønske var min. Vi skal tegner bokhylle til stua nå. og det blir ingen enkel jobb siden jeg liker alt som er rett og duden liker alt som er skeivt. Det vi er skjønt enige om er at den skal oppleves lett, ikke ulikt den dere ser under her. Mangler bare litt fargesortering. Hehe.

bokhylle
Foto: fra AIT

Fargelære

Forrige søndag åpnet MoMa en utstilling jeg gjerne skulle sett. Color chart heter den. 44 artister viser verk fra 1950 og oppover. Du kan se ganske mye på online-utstillingen. Yves Kleins farger ser du nedenfor, og ja, det er han som er mannen bak Kleinblå.

mom
Foto: moma.org

Vegg #6

Oslo S by night. Vi lurte litt på om det var en installasjon, men konkluderte vel med at det er sånn det ser ut når det ikke er utstilling ved inngangen til Sentralstasjonen. Jeg vet ikke helt. Fint er det ihvertfall.

oslos
Foto: privat

Vegg #5

Min modellvegg.

MA_1
Foto: privat

Vegg #4

Jeg hadde det fint i Berlin. Denne kaféen het Mathilda.

sigberlin
Foto: Ragnhild Bakkevig

Vegg #3

Kasia har også en fascinasjon for vegger. Denne er på en husvegg i Oslo, jeg vet ikke hvor. Snakkebobler kan vi få mer av, kikk litt på dette prosjektet her av kunstneren Ji Lee.

vegg2
Foto: kasia

Vegg #2

Perfekt å gjøre søndag kveld: reorganisere bokhyller etter farger. Sånn går det når en er rastløs. Ideén kommer fra venninna mi, som fikset hele CDsamlingen til kisen. Mange cder! Det er fint da, er det ikke?
I <3 RGB.

fikseboker
Foto: privat

Vegg #1

Ny kategori! Dette er fra veggen til klassekamerater Robert og Øyvind som satt på 0047 og gjorde diplomen sin i vår/sommer. Finner ikke finere postkort enn det der.

242166-7
Foto: privat


hits