Margiela Boy

Den som fikk den mest fashionable julegaven i år var JonKanon. På vareprøvesalget til Kaare Lund tipset Haakon F meg om et par Martina Margielas som stod og blinket i et hjørne, og da gamblet jeg at størrelsen var riktig og slo til. Skoen passet like bra som Askepotts, så nå kan lillebror spankulere rundt i Bergen by når våren kommer. Bare ikke når det regner.

jonmm
Foto: privat

23:58 Status

Tanken var å blogge ganske mye denne julen, men sånn ble det ikke. Jeg har vært/er småsjuk, småsur og ....lat. Til jul fikk jeg blant annet en haug med bøker, en Dab-radio (som gir radio uten skurr selv i indre fjordstrøk) og et finfint Odd Tandberg-bilde(ikke akkurat dette) som skal opp på veggen når vi vender tilbake til Oslo 1.januar. En genser fra Sandra Backlund var jeg som så mange andre også sugen på, men det fikk jeg dessverre ikke. Jeg skal høre med min mor om hun føler for å skifte beite fra bunadskjortebroderi til kreativ strikk i 2009. Eller som kommende mor bør jeg kanskje ta den utfordringen på strak arm selv. Hah.

sandrab
Foto: googlicious

God jul!

Julaften var bra, idag likeså, nå stikker vi på fjellet og står på ski frem til lørdag. Håper alle har det fint!

Heim til gards

Jeg kom meg over fjellet med nød og neppe på lørdag (som siste bil før de stengte veien). Ingen fantastisk opplevese å sitte hylende i bilen alene når sikten ble lik 0 og jeg ikke skjønte om jeg stod inni eller utenfor en snøfonn, men heldigvis kom jeg meg gjennom stormen og hjem til mor. Om jeg hadde stått bom fast hadde brøytebilen lost meg ut ifølge min far. I Vika Valley er det relativt rolig. Idag har vi gjort unna litt ærend, og jeg testet ut kameraet til Jon, et Canon G9. Han har forresten bøffet Helly Hansen regnjakka til bestemor, og trenger derfor ikke investere i Sole Services reproduksjon. Old school = so cool. Mhm.

gamletrakter

gamletrakter2
Foto: privat

Vegg #29

...er midt i blinken for høytiden! Jeg fikk bladd gjennom boka Tape: An Excursion Through the World of Adhesive Tapes hos Kasia før hun dro på juleferie, mange fine ideér der. Denne vindusdekorasjonen blant annet, litt mer funky (dog også mer tidkrevende) enn vindusmaling. Kjør på!

tape
Foto: gestalten.com

Partypeople

Siden partyføringen her i gården blir relativt lav i tiden fremover, er det ikke partypicsposter det vil være høyest frekvens på. Men så er det er jo også andre som er mer seriøse på den fronten, bl.a. Oslonights som stadig kommer med bilder fra diverse events. Bildet under er som dere ser av Hanneli Mustaparta på åpningen av Emil&Samuel på Steen&Strøm. Smashing!

osloniiiight
Foto: oslonights.no

Julegave

...til meg selv. Jeansskjorte fra H&M med litt puffy armer. Fin og billig!

jeansskjorte
Foto: privat

No guts, no glory

Min fine Ragnhild skulle egentlig flytte til Oslo etter jul og omtrent bli naboen min, men grunnet finanskrise og påfølgende arbeidsledighet er jobbmulighetene i hovedstaden såpass dårlige at andre alternativer vurderes. Om alt går riktig for seg ender Glory opp i Stavanger. Kjedelig for meg, men trolig det beste alternativet for henne. Hun linket forresten nettopp til en kortfilm som dere bør se. Trist, men god!

raggis
Foto: ragnhild

På tampen

...streetstyleinspirasjon før vi beveger oss inn i det nye året. Et par alvorlige jenter fra henholdsvis moskva og stockholm.

inspi2008
Foto: thesartorialist.blogspot.com/stockholmstreetstyle.feber.se

MJ

Ikke som i Marc Jacobs, men som i Michael Johansson, som har en ordenssans uten like. Bildet under er fra serien Rubiks Kök. Flere fantastiske arbeider finner du på websiden hans, eller på Aggis flickr (som du forresten kan bruke litt tid på å surfe på, hun tar fine bilder).

mj
Foto: michaeljohansson.com

Svai

Kaare Lund solgte ut lagervarer i forrige uke, og jeg fant et par fine småting på tampen. Lang tofarget tskjorte fra Fifth med assymetriske ermer er både komfortabelt og passende for månedene som kommer. Hehe. For de som trenger det i klartekst: vi er to som om en stund skal bli tre. Oh yeah!

fifthtee
Foto: privat

Let there be light

Ja takk gjerne, sier jeg til det. Men i dette tilfellet er det kun navnet på Showstudios seneste prosjekt - en filmatisert photoshoot for V magazine med Lily Donaldson av fotograf Nick Knight. Hele shooten ble streamet på direkten, men nå kan du se de beste bitene her.

lettherebe
Foto: showstudio.com

Paperbags

En del butikker kunne med fordel jobbet litt mer med designen på paperbagsen sine. En slapp logo er ikke nok, se bare på Camille Rousseau sine dekorerte paperbags. Bra julegaveinnpakningstips! På Granit har de fått inn sånne små fine paperbags som kan tegnes på og limes igjen. Om du legger litt krefter i innpakningen, kan du legge litt mindre penger i selve det som er oppi. Word.

paperbag
Foto: via designboom.com

Gårsdagens

Det har gått relativt rolig for seg her på bloggen den siste tiden, noe som har sine grunner. Jeg regner med det er flere enn meg som ikke har et energinivå som er helt på topp. Juleferie blir bra. Å gå i byen nest siste lørdag før jul er ikke det smarteste, men vi tok sjansen i går. Her står jeg i Torggata og dokumenteres av Håkki mens jeg prøver å dokumentere mine nye boots (299 kr på Din Sko), som skal fungere som vintersko. Han duden som står til høyre syntes det var bra underholdning.

081214
Foto: privat

Vegg #28

...er faktisk min vegg! Eller min vegghylle i Håkkis hytte, som monteres as we speak. Det var mye fram og tilbake med hvordan den skulle se ut, men etter et par måneder med skissering frem og tilbake ble det 90 grader og rutemønster. Både svigers og hovedarkitekten er fornøyde, og det er jeg også! Og den skal bli hvit etterhvert, ja...

hyllehytte
Foto: privat

Frk. Seberg

Da jeg klipte håret kort for noen år siden var det et Jean Seberg-foto som ble vist frem til frisøren. Resultatet ble sånn passe med mitt hår, men jeg er fremdeles like fascinert av sveisen. Og henne. Og striper.

seberg
Foto: googla

Vegg #27

Andrea Mastrovitos installasjon i Dior Homme-butikken i Paris er sukker for øyet med et nydelig enkelt konsept. Sommerfuglene er inspirert av FW08-kolleksjonen. Flere bilder finner du her!

homme
Foto: wallpaper.com

Takk, Howard.

Endelig litt inspirasjon på fargefronten. Tegningen er kunstneren/læreren/designeren Howard Tangyes verk. Jeg trekker en linje til deg også Esra, du er like flink med fargene dine!

howardt
Foto: horwardtangye.com

H&M 2009

Old news, men likevel: nå gleder jeg meg enda mer til våren. Right up my alley! Å få Håkki inn et par lyserosa chinos blir kanskje en utfordring, men. Hehehe.

hm2009
Foto: google/modefeber.se

Fjellheim & lamper

Det er fint når bloggen lever sitt eget liv mens jeg er bortreist! Kom nettopp tilbake fra hytte, fjellheim og familiesamling, der det er minmalt med internett-tlgang. Men snø var det ihvertfall, og bra mengder også, så vi fikk kjørt litt pow! og testet lårmusklene på lørdagen. Brabra. Bilder ble det heller dårlig med, så da kan dere heller få ta del i det siste på lampefronten hos familien Siggen&Håkki: Litt før i høst kjøpte jeg en brun trompetlampe på loppis, som jeg lakkerte i matt svart. Dette funket veldig bra - den er klar til oppheng. Vi mangler bare en stofftrukket svart ledning. Det er derimot ikke så lett å få tak i. Noen som vet? Den hvite som står til venstre, er fra Norway Says. De solgte ut en helg haug som hadde vært på utstilling, og da slo vi til. Som min fine venninne T engang sa: en får aldri nok lys!

lampings
Foto: privat

Salgstid

Mye takket være finanskrisen er det nå salg også før jul. Bra for de som vil finne litt rimeligere julegaver.
Jeg ramser opp i tilfeldig rekkefølge:

Acne > 5.desember kl.10-16, Underhaugsveien 28
Blender Agency > 5-6.desember kl.14-19/10-14, Theresesgate 31
Kaare Lund > 11-13.desember, Kongens gt. 24
FIN > 9-10.desember kl. 9, St. Olavsgt 21B
Holzweiler Agenturer > 5-6.desember kl.10-19/18, Grensen 8

Om noen vet om flere, både i Oslo og på andre kanter av landet, si ifra!

Idag var forresten en stor dag for Håkon&co, de er førsteoppslag på Wallpaper!

Lola lola loooola

Lola.no, i form av Jennifer, var innom meg på lørdag og tok bilder av ting fra klesskapet mitt. Det ble en hyggelig seanse! Artikkelen finner du her.

Oneliners

Mercurbloggen, med Vibeke i spissen, har en onelinerkonkurranse gående (at hun har begynt å strikke er strengt tatt en nyhet i seg selv). Men om du føler at du ikke helt strekker til i den konkurransen, kan du i det minste nyte Oneliner-streken til Dave the chimp. Fin-fint!

Desembergirl

Det ble med tanken om å lage julekalender både til blogg og kis, siden jeg sovnet på sofaen kl. halv 8 og våknet opp rimelig groggy. Isteden får dere en aldri så liten lysfontene - nemlig Kasia, med sin versjon av julelys, som skal være tilbehøret til dukkene i Freudian Kicks sitt julevindu. Vi hadde en visjon om hvordan vi skulle få julestemning i utstillingvinduene, men etterhvert som vi prøvde oss frem innså vi at det enkle er ofte det beste. Kasia har forhåpentligvis fått ferdiggjort det nå, jeg måtte backe ut pga hodepine og generell lavt energinivå. Det er heldigvis ikke så lenge til solen snur.

kasialight
Foto: privat


hits