Velkommen, darlings!

Dere matcher gryta mi perfekt. Direkte fra et varehus i Wales, via Hunting Lodge.

nyesneak
Foto: privat

Prettyboys

American Apparel hadde startet opp sin egen vintagesjappe rundt svingen for butikken de har ved Hackescher Markt. California Vintage heter den, og bak kassen satt to franske spinkle gutter med så tighte bukser at tilogmed jeg måtte glo litt. De var mer interessert i hverandre enn i oss (noe som var helt i orden). Her er bilde av han ene, med v-hals ned til navelen. Upåklagelig gjennomført ihvertfall. Og fin butikk.

femikis
Foto: privat

Untz untz untz

Vi hadde ingen problemer med å komme oss gjennom både snøføyk og skoddeheim, men turen fra Fjorden til Oslo ble straks mer eller mindre interessant da Anne endelig fikk sette på Dance Mania Cdene sine. Vi snakker bl.a. up-tempo Meat Loaf(!) med synth og dunk-dunk og shaking hands. Det eneste som manglet i bilen var glowsticken. Jeg prøvde å nynne på Olav Stedje inne i hodet, men det gikk heller dårlig. Jeg går til sengs med danceversjonen av Forever Young på hjernen. Ao.

annebil
Foto: privat

Salt & Pepper

Kisen min fant igjen de emaljerte salt og pepperbøssene familien hadde tidligere og gir dem et nytt hjem i Oslo. Passer fint siden vi hoster nyttårsfest i ny leilighet i år. Sjampis, digg og disco blir det. Og mye emalje.

pepper
Foto: Håkkis

Vegg #4

Jeg hadde det fint i Berlin. Denne kaféen het Mathilda.

sigberlin
Foto: Ragnhild Bakkevig

Grøne planta


Enn at jeg ikke har fått meg med denne før! Ein må berre gjere som lensmannen, flire av det heile.

Black is the new black

Jeg har troen på svart. To nye plagg fra Surface To Air er blitt innkjøpt i desember. T-skjorten med flaggermuseffekt ble kjøpt på Blender Agencys lagersalg, og tuxedobuksene i en bortgjemt butikk i Prenzlauer Berg i Berlin. I love those pants.

surface
Foto: surface2air.com

Klapp klapp

Det ble noen julklappar i år også, selv om selveste far i huset endte opp med den største bunken (av uviss grunn). Her sitter jeg i raudestova og vifter med hendene og blunker med øya. Anne ga meg Filippa Ks votter som jeg har gått og siklet på i ca. 4 uker. Woh! Og lillebror har raidet G-sporten i Tromsø for Wayfarer look-alikes. Helt cleane, veldig fine. I familien finnes nå 4 par. Til høyre ser dere grandtanta mi Tulli som egentlig heter Rannveig.

julaften
Foto: privat

Visste du at

kidsa kan namedroppe de mest kjente merkevarene i en alder av ca. 3 år? Eller det var ihvertfall det Håkon sa han hadde hørt. Puslespillet er fra samme firma som hadde det flate juletreet, Atypyk.

Vi har forresten fått trådløst nettverk hjemme i Vika Valley (et under). De tre håpefulle i stua med hver sin Mac på fanget på julaften, du kan tro mamsen er fornøyd.

brand
Foto: apytyk.com

Julehuset

Som sagt, jeg har en svakhet for pasteller nå. God jul!

julehus
Foto: privat

Siste innspurt

Jeg regner med det er flere enn meg som er litt sånn oi nå er det bare 2 dager igjen til jul og jeg har ingen idé om hva jeg skal gi til folk eller hva jeg skal ha på meg på julaften-modus. Et siste tips: ta med kompisene dine ut på middag isteden for å gi dem en gave de egentlig ikke trenger og kle deg i svarte tighte bukser, svart singlet og pastellpumps på julaften. Og for all del: ikke glem å rote igjennom kommodene hjemme. Mest sannsynlig finner du noen kule soliser. Hepp!

brillsjul
Foto: thecobrasnake.com

Vegg #3

Kasia har også en fascinasjon for vegger. Denne er på en husvegg i Oslo, jeg vet ikke hvor. Snakkebobler kan vi få mer av, kikk litt på dette prosjektet her av kunstneren Ji Lee.

vegg2
Foto: kasia

En sånn dag

Jeg er såpass redusert etter gårsdagens aho-fest at jeg ligger i sofaen med dyne og pute og ser på seventh heaven. Og surfer selvsagt. Jeg liker Filippa Ks precollection. Beige/Kaki er fint.

filk
Foto: filippa-k.com

Dagens

Læxeposisjon er inntatt, for idag har jeg fått spesialopplæring i saksgang i byggesaker. De fleste begynner å svette bare de hører ordet Plan&Bygg, men ikke jeg! Vil dere ha hus tegnet og bygget: spør meg. Ny blåmelert cardigan fra American Apparel har jeg også. For en dag!

071219
Foto: privat

Chalayan

Jeg fikk tak i mitt første skikkelige designerplagg i Berlin. Wow. Stor opplevelse. Skjorta til venstre finnes også i hvitt, og henger nå fint i klesskapet mitt. Hussein Chalayan er kjent for å lage "arkitektoniske klær", og da var det kanskje naturlig at det var han som ble førstemann ut? Og om du digger lilla, bør du kombinere det slik som hun til høyre.

chay
Foto: husseinchalayan.com

Passe virtuelt

Ta en rundtur på Arne & Carlos sin nye nettside, dere. Om ikke klærne er mindblowing (for meg that is) er ihvertfall det visuelle rundt bra underholding for en stund. Fint med soppene.

arnecarlos
Foto: arne-carlos.com

Girls in Berlin

Uli, Siggen & Raggen. Veldig fint at jeg ikke så at kameraet mitt var satt på manuelt fokus før etter jeg kom hjem. Amatør.

girls
Foto: privat

Litt afrika

Siden mønsterbølgen uansett snart skylder over landet, kan jeg jo komme med litt "juicy" gossip. Matthew Williamson fikk kjeft av Etiopias høyeste menn etter at SS08 kolleksjonen ble vist. Kisen bruker mye mønster, og at originale etiopiske identitetsskapende trykk dukker opp på catwalken er ikke akkurat poppis. Mr. Matthew sier bare at han lager kolleksjoner om "a modern girl who is a global traveller". Mønster schmønster, jeg liker bedre kjolen til høyre.

mwFoto: style.com

Mesterarkitekter

Først av alt må min kjære gratuleres med dagen. Han leverte diplomen sin igår og kan i slutten av januar endelig tituleres Mesterarkitekt. Sjampisen ble poppa klokken 14:30 og kl. 20:30 gikk han rett i bakken med smil om munnen. I can't wait! Men det er flere studenter som gjør fine prosjekter, og du kan se omtrent alle på AHO sin utstillingsåpning imorgen kl. 17:00.

aho
Foto: privat (fra utstillingen)

Fadern


Hva i all verden kjøper dere egentlig i julegave til fedrene deres? Jeg bommer gang på gang.

Mittbena

Det betyr midtskill. Ragnhild er morsom å være på tur med, hun bare: Sigrid, du er ikke så veldig fin med midtskill altså. Og litt senere: Du Sigrid, jeg synes ikke du passer i rødt jeg. Derfor kommer herved et bilde av en dame som både kler midtskill og rødt. Megaenkelt, megafint.

facefin
Foto: facehunter.blogspot.com

Pointy pastel pumps

Et par glinsende mintgrønne pensko er anskaffet. Nei jeg skal ikke være brudepike, jeg bare digger pasteller. Jeg har bare kjøpt pastellfargede klær i Berlin. Nesten.

gronnesko
Foto: privat

Bra helg

Alle gode ting er 3:
1. Feature om bloggen og Pecha Kucha i nyeste plan B (det tok litt tid før jeg fikk tak i det)
2. Campingvogn og to søte Fantastic Norwaygutter over en dobbeltside i Dagbladet:Søndag idag.
3. Ny klokke. Brukt Citizen. Litt maskulin og litt feminin.

3ting
Foto: privat

Piow Piow!

Vår alles kjære J.R. er tilbake som skarpskytter etter et par måneders pause. Ser du en dude som hopper opp og ned med et kamera i hånden er det 99 % sikkert han. VI skulle egentlig møtes igår på Smuglesning/Vicefest, men da det viste seg å være 100 kr i døra og klokken var 02:00 vendte vi galant hælen tilbake mot Løkka og endte opp med å drikke en øl på et sted hvor de spilte Hanson, Scatman og Carola. Bra alternativ det.

jr
Foto: Skarpskytter

Gimme some colors

Jeg syns godt Norge kan ta opp trenden med å ha lilla containere. Og lilla og rosa anleggsarbeiderrør. Nydelig.

container
Foto: privat

Toi toi toi, Berlin

Jess, da er jeg tilbake fra Berlin etter 5 hektiske dager. 100 000 skritt (for de som ikke vet det er det ca. 10 mil) ga uttelling både iform av bedre kondis og et par Bernhard Willhelm sneakers. Oh yes! Forferdelig mye å fortelle, men det må tas stykkvis. Jeg nyter nesten enda mer å kunne komme tilbake til Oslo. I love Oslo!

toitoi
Foto: privat (Toi toi toi betyr forresten lykke til/krysser fingre/break a leg. Bra ordspill der!)

Hylla mi 2

Jeg er glad i hyllene våre. Fant lampe i Birkelunden igår, den har en nydelig grønnfarge. Og to ufattelig fine shotteglass som det skal skåles med når jeg kommer hjem fra Berlin (jeg reiser idag). Snart jul jo. Oæ.

hylle2
Foto: privat

Presist


Her snakker vi presisjon!

Legomarc

Insideren min tipset om smykkene i Marc By Marc Jacobs vårkolleksjon. Lego! Må være det perfekte DIY prosjekt i førjulen/romjulen. Forøvrig er det mye av komboen brunt/blått/rødt. Samme insider forteller at det blir mønster-afrika-etnisk-spragle-bølge i vår, noe som ingen av oss er særlig happy for. Jeg trodde det var et lite blaff. Jaja.

lego
Foto: style.com

Oslo night life

Lørdager funker ikke som utedager for meg, men for andre blir det suksess på forskjellige plan. Forrige uke var Kasia m/venner ute på livet, og når ting ble for kjedelige på Mono fikk de øye på denne stolen i en container utenfor. Stolen ble fraktet hjem til Løkka og nå står den i stua og tørker. Haha. Nattlig containerutflukt kan gi bra resultater.

nightlife
Foto: kasia

Kompispris

Jeg ramlet innom Granit etter trening, og de har 50% på alle grå klær frem til 16.desember! Gråmelerte basisklær, bl.a. et stort fint sjal. Størrelsene begynner allerede å bli utplukket, så spring spring! Bra gavetips.

granit
Foto: granit.com

Hello lover!


Hold dere fast, jenter, her er ca 5 sekunder av filmen om Carrie & co!

Madsern

Fikk endelig tatt turen innom danskebutikken igår! Mads Nørgaard ligger i godt selskap vedsiden av Acne nederst i Hegdehaugsveien. Liten og fin butikk. Dere ser genseren frøkena i kassen har på seg? Om du har mørkt hår bør du investere i en sånn, den er knall. Kan ikke klage på servicen heller, han med bart og langt hår hjelper gutta boys å finne rett genser til å ha over skjorta.

mn
Foto: privat

Vil ha

Jeg har ikke letet etter julekjole i det hele tatt i år, men jeg har hatt en kjole i tankene i hele høst. Diana Orving har jeg ikke nevnt her før, men hun gjør stor suksess i nabolandet. Svart shiny kjole med wrapping everywhere. Kan ikke være annet en komfortabel å ha på seg under og etter pinnekjøttkalas.

orving
Foto: dianaorving.com

Sigrid is gleder seg til Futurama

Facebookhumor dere. Oioioi. De Futuramafrelste bør kikke på litt på denne sida, der det ligger masse goods for nerdene om serien som endelig er tilbake i produksjon. Sommeren 99 (tror jeg) ble Futuramamåneder for meg og lillebror. Halv 11 hver kveld på NRK. Bite my shiny metal!

futurama
Foto: wired.com

Lille Oslo

....har mange fine tak! Dette er i Sagveien, rett ved kontoret til Håkki, der han nå kommer til å sitte omtrent 24/7 i 10 dager i strekk for å gjøre ferdig sin diplom. Jo mer stressa han blir, jo striere blir håret. Uansett, den fargepaletten på stripa i midten er drøyt fin. Hiv bildet inn i photoshop og add som swatches, hører dere!

sagveien
Foto: My man Matre

Lasaronish

...kan være fint det også! Hope.

hope
Foto: hope-sthlm.com

H&M SS08

Heldigvis er det ikke marimekkoblomster på alle klærne i H&Ms vårkolleksjon. Litt afrika, litt pastell, litt knæsj, eller som de selv sier: Tailored classics meet global style at H&M this spring. Jeg sier ja takk til tailored og ser at de har fått øya opp for opprulling av ben de også. Hurra! Se flere bilder her.

hm08
Foto: Peter Gehrke/hm.com

Hjelp meg da!

Vi har store fine hvite vegger i vår nye leilighet, men akustisk og visuelt er det ikke bare bare. Vi fikk derfor trykt opp et bilde på 1.3 m på en plexiplate på allkopi (bra løsning om du har noe fint du vil ha opp på veggen), og nå skal den opp opp opp. Problemet er bare hvor høyt! Det er ca 3.6 m under taket. Hva tror dere? Fugl eller fisk? Sjekk forresten selebuksa til frk. Amsterdam. Fin!

bilde
Foto: privat

Lovely lindsay

Noen magasincover kommer jeg aldri helt over. Et av de er Lindsay Lohan i januarutgaven av Vanity Fair i 2006. Bildet under er fra selve artikkelen, men det er coveret som er greia. Gi meg den sveisen! Og gi meg den genseren! Nå skal jeg forresten på lagersalget til Blender Agency - dit burde du også gå.

lindsay
Foto: scan fra VF/Hollywood Rag

Dagens

Oi, der gikk det plutselig opp for meg at jeg skal levere en hovedoppgave i arkitektur den 23.februar. Og jeg ble stiv i blikket og skjelven på hånda. Woh! One-pocket t-shirt fra American Apparel.

071204
Foto: privat

Godt for øyet

Noen ganger er det greit å ha noe fint å se på. Som f.eks. flygende sjal. Fotografen heter Martin Klimas og han har også noen bilder av knuste porselensfigurer som absolutt er verdt 5 minutters surfing.

sjal
Foto:martin-klimas.de

Kjelling by kjelling?


Ingen kommentar.

Bernhards sko

Sånn ser Bernhard Willhelm ut. Crazy. Han lager crazy klær og ufattelig fine sneakers. De tidligere modellene jeg siklet på før, og igår fikk jeg en liten mail med noen litt nyere versjoner. Jeg vil ha de svarte! De seneste kolleksjonene finner du forresten på Iqons-profilen hans.

bernhard
Foto: fra marius med barten

Åh roy


Du gjør dagen min ikke fullt så blå. Oldie but goldie med kule soliser.

Vegg #2

Perfekt å gjøre søndag kveld: reorganisere bokhyller etter farger. Sånn går det når en er rastløs. Ideén kommer fra venninna mi, som fikset hele CDsamlingen til kisen. Mange cder! Det er fint da, er det ikke?
I <3 RGB.

fikseboker
Foto: privat

Villa Stenersen

Vi er på kultursøndag-kjøret for tiden, og denne uken ble det ekskursjon til Tuengen allé nr.10C! Jeg inviterte med meg Terese og Gabriel som er i byen i helga, og samme dro vi for å la oss imponere av norges kanskje mest kjente funkisvilla - Villa Stenersen (Arne Korsmo). Åpent for publikum første søndag i hver måned. Selv om store deler av bygget var stengt, er det valuta for pengene å kunne se småleken funkis med fin fargebruk. (Der det er blått på bildet er det i virkeligheten litt mer lilla). Bartenderen var ikke så verst han heller.

villas
Foto: privat

Posører

Dette er omtrent det eneste bilde jeg fikk tatt på Pecha Kucha-aften, som forøvrig var en knall kveld. Jeg og frøken Kasia har en tendens til å rette kamera mot våre egne hoder og få mer....eller kanskje mindre vellykkede bilder. Vi er ikke så veldig hårsåre (hahaaa).

yg6
Foto: privat

Vans + Paul Smith

Ifjor var det mr. Marc Jacobs som fikk æren av å samarbeide med Vans (eller kanskje omvendt), og next in line er Paul Smith! Mest kjent for å være stripelicious, og da blir skoene som dere ser under. Kommer neste sommer!

vanspaul
Foto/Kilde: hypebeast.com

Christinas sjal

Det kom ganske raskt en oppklaring på hvem som laget de her Bravia-sjalene. Christina Skreiberg heter hun! Og siden de selges på Mads Nørgaard i Køben regner jeg med at de kanskje selges i den nyåpna MN-en i Oslo også? Var det forresten noen som var på åpningen?

sjal
Foto: christinaskreiberg.com


hits