Pen kombo

...om en liker det litt mer klassisk. Et bilde til her.

niceclothes
Foto: thesartorialist.blogspot.com

Welcome to the mountains

Skisesongen er offisielt igang, neste helg blir det tur til hytta på Filefjell. Der er det snø! Og det er også der jenta på bildet under startet sin skikarriere. Anja er Kjus-jente denne sesongen også, og pryder store deler av katalogen.

anjakjus
Foto: privat

Arkitekt i magen?

En del av dere spør om studiet jeg har gått på, og jeg skrev en guide for litt over et år siden på den gamle bloggen. Her kommer en copy+paste, jeg tror ikke så mye har forandret seg siden sist.

1. Du kan bli arkitekt ved å gå på skole i Trondheim, Bergen eller Oslo. I Trondheim kommer du inn på karakterer og må ha matte og fysikk for å komme inn, i Bergen er det hjemmeoppgave og intervju, i Oslo er det 2 runder med opptaksprøver. Trondheim ses på som mer teknisk, det er egentlig ikke sant, den er veldig lik Osloskolen. Bergen er litt mer kunstnerisk og har færre elever.

2. Du trenger ikke å kunne tegne, det lærer du. På skolene med opptaksprøve kan det derimot være en fordel når du skal søke deg inn. Håndtegning er bare et bra hjelpemiddel, ikke et krav for å bli god arkitekt.

3. Å gå på arkitekt er ufattelig moro men ufattelig slitsomt da alt du gjør kommer fra deg, det er du som har tenkt ut hvordan ting skal være og da kan det ofte være tungt å få en smekk i trynet fra en sensor som sier: Hei, dette er ikke arkitektur, dette er bare tull, og tråkker på modellen du satt oppe hele natta og bygde.Jeg har grått og ledd og sittet oppe i 36 timer i strekk før innlevering hundre ganger, men det er definitivt verdt å legge så mye tid og krefter i det.

4. Studiet er 5-årig, du blir Master of Architecture og det siste halve året er det såkalte Diplomprosjektet ditt, som er relativt fritt. Jeg startet på min diplom i august 2007 og leverte den i februar 2008. Du jobber både med små og store rom, alt fra interiør til byplanlegging, og kan de to siste årene velge kurs ihh til hva du ønsker å spesialisere deg i.

5. Studiet er prosjektbasert, dvs. at du hvert halvår har et prosjekteringsfag i tillegg til endel småfag som arkitekturhistorie/byggteknisk fag o.l. Gjennomganger og sensurer er vanlig å ha ca. 2 ganger i mnd frem til en hovedsensur i slutten av hvert semester der en ekstern sensor (arkitekt) kommer og skal bedømme det du har gjort. Du snakker i 15 min og viser hva du har gjort (på plansjer) og så sier han hmm og jaaa og det blir forhåpentligvis en bra arkitekturdiskusjon.

6. Det er vanlig å ta utveksling i 4/5.klasse. Jeg var i Stockholm et år, og fulgte et kurs i Oslo i et halvår, det var supergøy. Du kan reise omtrent hvor du vil, og selv om kanskje ikke skoleutbyttet er det største, så veier opplevelsen opp for det.

Da er min tid som studieveileder over. Sjekk ut de ulike skolene for mer info om studiene: Trondheim, Bergen, Oslo.

Og om dere vil følge med på hva som skjer i arkitektbransjen for tiden, les på arkitektnytt.no

Digresjon

Er det bare meg som blir bekymra og stressa på bileiernes vegne når en går forbi lukeparkerte biler som er helt inneklemt mellom to andre biler, og umulig kan greie å komme seg ut?

Analogt

LK har skaffet seg et "nytt" Hasselblad-kamera, og kom innom jobben min i forrige uke for å ta et par testbilder. Jeg var småskeptisk til photoshoot på sparket, og det kan en jo på en måte se. Haha. En ting er i hvert fall sikkert ifht analoge kameraer: lydene er fantastiske. Og litt trivia: det var dette kameraet som ble mest brukt til arkitekturfotografi før i tiden.

kamera
Foto: LK

Whyred outlet

Svenskene har lansert outlet på websidene sine, der du kan finne bra plagg fra tidligere kolleksjoner til en litt rimeligere penge enn vanlig. Basisklær i god kvalitet er aldri feil vet dere!

whyred
Foto: whyred.se

H&M + Matthew

Nyeste skudd på H&M-stammen: Matthew Williamson, denne gangen med vårkolleksjon!

Nok er nok.


Da er tiden definitivt inne for å skaffe seg en parkas. Tips, noen?

Effektiv gjeng

Få litt bergensvibber gjennom upop og sjekk ut moteserien de nettopp har gjennomført. Flinke jenter(og gutt)!

upop
Foto: Eirik Lande

Dagens (rim)

På vei inn i varmen med Sleek under armen. Minusgrader er ikke min greie.

081123
Foto: privat

Same same but different

Fin bildeserie dette, spesielt de collagene av den noe eldre garde.

Gi en geit!

Noen av dere har kanskje lagt merke til at frk Kasia har frekventert flittig i dagspresse/nettsider den siste tiden på annonsen fra Gaver med mening? Bra sak, bra jente, bra fotograf!

itgirl
Foto: privat

Lørdagsmorgen

Iløpet av morgenkvisten fikk vi shippet Ragnhild avgårde til Bordeaux, plukket opp en søtis på Vålerenga, kjørt videre til Gardermoen og vært velkomstkomité bror som kom fra Singapore, kjørt tilbake, laget mat og hengt ut i parken, fått enda flere fine folk inn i stua - og nå ble det plutselig stille i heimen. Bror kom med et par RayBan Clubmasters i gave til meg, og viste i sammen slengen frem sine sammenleggbare Wayfarers. Kult!

brills
Foto: privat

Dagens

Dårlig med lys, men fine striper både på genser og radiator. Også har jeg fått et bilde til opp på veggen! Den plakaten fikk jeg av Ragnhild, og Ragnhild kommer faktisk en svipptur innom Oslo i morra. Bra timing.

081120
Foto. privat

Slumdog Millionarie

Vi fikk billetter til åpningen av Oslo Filmfestival i siste liten ikveld, og det ble en opptur! På grunn av Slumdog Millionaire kommer jeg til å få rimelig fargerike India-drømmer i natt. Anbefales! Og hvis du er som meg og trives best inne i november: tilbring helgen i et kinosete. Både fIlmfestival og nye Ringen kino = bra utvalg.

millionaire
Foto: googlet

Matrioshka

Russiske Vogue kjører en bra kampanje når de nå feirer 10 år. 20 designer-Matrioshka-dukker er lansert. Og de av dere som har gjort hjemmeleksa si skjønner vel rimelig fort hvem dette her er.

Update! Her kan dere se alle dukkene

matroushka
Foto: privat

Vegg #26

Korridorer er et aldri så lite skjellsord i arkitektbransjen, men jeg må ærlig innrømme at jeg av og til liker det. Selv om denne har sykehusfeeling, lakserosa heis og grusom linoleum er det et eller anne ved den. Bildet er fra Georgias oppgang. Fargekombinasjonen inne i heisen er en annen sak.

vegggeo
Foto: privat

Madonna, go home


Og her er noe kompisen min mente var verdt en bloggpost. Hoi! Fotograf: Martin Schoeller.

Shake it


Kasia har en ting for menn som kan danse. Deriblant Tom Jones anno 1968.

Snabb sväng på stan

Jeg var jo i Stockhom i helgen. Det ble mest klemming og henging med Georgia (hun drar tilbake til Australia snart), men en sving innom Weekday fikk vi tid til. Masete butikk, mye fint. Det ble selebukse og stripete genser.

raring
Foto: privat

Light + light

Kasia har begynt å oppdatere flickr-siden sin igjen, og dette bildet fortjener spalteplass først og fremst fordi det ser helr rart ut, men også fordi jeg får stressrynker i panna bare av å se det der tubelyset. Da jeg var i Amsterdam fikk jeg æren av å frakte 2 stk av de ca. 2 meter lange, noe tacky, lysstofftuberørene hjem til Norge. De er ikke praktiske å bære.

lightlight
Foto: flickr.com/photos/kasiaheijerman

Dagens

Spennende bilde? Tja. Det viser ihvertfall teksturen på min herlige aprikosfargede cardigan, som forøvrig trives i selskap med marineblått og blågrått. Jeg vil egentlig bare gå i svart, men siden det er lite svart som frister i skapet ender jeg alltid opp med pasteller isteden. Blablabla, nok om det. I morgen reiser jeg til Stockholm igjen ? det blir gøy!

081113
Foto: privat

Comme comme comme

Jon står på omtrent alene H&M i Bergen og har fri aksess til det meste av Comme-kolleksjonen akkurat nå. Han ender nok opp med trenchen, som absolutt ser fin ut. Jeg tror ikke jeg greier å holde meg unna å ta en tur i kveld heller. Forhåpentligvis blir det minimalt med knuffing da. Foruten om mellom meg og Håkki selvsagt. Det blir dress på deg Håkki, hører du!

comme
Foto: H&M

Erin i Comme

...og det er du også Erin Wasson, den eneste jeg har sett så langt som kan komme unna med så mye prikker. H&M/Comme-lanseringen utgår for min del, men jeg tror jeg skal sende Håkki en tur ned: dressene ser bra ut.

commeerin
Foto: Vogue Nippon

Vegg #25

Favvo fra årets Høstutstilling på Kunstnernes hus. Navnet på fotografen/kunstneren er dessverre glemt, men initialene hennes er GBF. Så kjære GBF: bildet ditt er nydelig.

Update! Og der kom infoen jeg trengte: Grethe Britt Fredriksen heter hun.

gbf
Foto: GBF ja

Bedre å være...

...blid enn å være sur, som kompisen min så fint formulerte på russekortet sitt for ca. 10 år siden. Det er så sant som det kan bli, men i dag er jeg begge deler på en gang. Og da er det ikke så lett å skrive noe som helst. Jeg viser heller noen bilder.

flybildecroppa
Foto: privat

Dagens

Da var det kanskje på tide med en dagens igjen. Denne gangen med rot under trappa som krydder. AHO-fest ga anledning til å prøvegå de nye H&M-skoene, noe som resulterte i rimelig krøkkete gange på hjemveien. De er høye. Det dere ikke ser så godt her er Weekday-skjørtet jeg har på, som er svart og kort og quilta. Men ihvertfall, festen var fin den, de hadde kjørt samme triks som jeg gjorde for litt siden på sommerfesten på kontoret mitt: teipdekorasjon.

081108
Foto:privat

PS-nerds:

You gotta love this.

reallifeps
Foto: via underskog/adobe.com

Jeg vil bo i skogen

Nærmere bestemt en sånn skog. Det japanske arkitektkontoret Naruse Inokuma laget denne installasjonen til Tokyo Designers Week. Flere bilder her.

trerom
Foto: narukuma.com

Sokker og greier

Supersøt fra topp til tå.

supersot
Foto: facehunter.blogspot.com

Ida Sjöstedt for Monki

Vi var litt for tidlig ute med Sverigeturen til å få sett denne kolleksjonen i butikk, men nå er jeg ingen stor blondefan heller, så jeg overlever. Et samarbeid som nok ikke får like stor oppmerksomhet som H&M/Comme og Topshop/Kate, men absolutt "i tiden" med svart, blonder og gull. Og et fint alternativ om du ble blown away av Pradas visning.

idamonki
Foto: monki.idasjostedt.se

Chloë + Beck

Jada!

Frk. Ingvild IRL

Idag var jeg så heldig å endelig få treffe Ingvild, som jeg ellers bare har "kjent" gjennom blogginga. Helt tilfeldig var det også, hun prikket meg plutselig på ryggen mens jeg svirret rundt på H&M og sa "Hei Siggen!" Hun er så søt at det ble spontanklemming. Hahaha.

ingvild
Foto: ingvildtelle.blogg.no

Vegg #24

For anledningen. Prosjektet Gum Election 2008 ble satt igang i New York i oktober for å: 1. Få folk til å stemme, 2. Redusere antall tyggisklyser på gata. Clever! Og om en ser på de dokumenterte plakatene, lover det bra for mister Obama.

veggobama
Foto: gumelection.wordpress.com

Danse danse danse

AHO har sin årlige høstfest til helga. Det pleier å bli en bra fest! Sist gang klatra Håkon inn et vindu for å slippe den ufattelig lange køen, men i år satses det på normal entré. Lørdag altså.

ahooo
Plakkis: arrangørene

Jakka miiii

Vi siktet mot de svenske billig-men-bra-kjedene, dvs. Monki og Weekday, og et av plaggene som ble med hjem var en småstor grå dressjakke, som kan fungere halvveis som en ytterjakke om en tar en tykk genser under. Eller noe sånt. Vi henger opp rullegardiner forresten, så fra nå av går vi glipp av naboens underholdende karatetrening på Nintendo Wiiiii. Og det er helt greit.

dressjakke
Foto: privat

Roadtrip

Og på lørdag dro meg og frøken T på endagers roadtrip til Göteborg! Å dra klokken halv 7 om morgenen anbefales på denne årstiden. Og å gå i butikker 5 minutter etter de har åpnet anbefales også. Færre folk, mindre stress - lettere å finne det en vil ha. Og jeg fant et par ting jeg ville ha - det skal dere få se i morgen.

roadtrip
Foto: privat

Bikbokbonanza

På fredag var det BikBok-visning i Freiafabrikken, og det vi trodde skulle være en enkel visning viste seg å være et sinnsykt opplegg. Lokalene er fantastiske fra før, men de hadde gjort en formidabel jobb for å gjøre alle til lags. Egentlig virket det som om hele staben til BikBok-butikkene var tilstede, jeg har aldri sett en så stor samling jenter. To kolleksjoner ble vist, en ny denimkolleksjon og SS09-kolleksjonen. Bildet er fra førstnevnte, og der fikk jeg to fluer i en smekk: nydelig paljettjakke, nydelig tak.

bikbok
Foto: privat


hits