Fredagslyd

Jeg fikk to musikkvideotips i inboxen min idag. Et fra Håkon: Bright Eyes og et fra Haakon: Lacrosse. Dere velger selv hvilken Håkon dere liker best. Nå skal jeg på julebord med jobben i lånt lampeskjermkjole fra Malene Birger. Hoi!

Selbuland

Jeg er ingen stor tilhenger av november desember januar februar. Snø er fint på fjellet, men ikke i storbyen. Takk gud for selbuvotter.

selbu
Foto: privat

Karriere

Venninna mi kom nettopp hjem fra Københavntur, og kunne begeistret fortelle om den ganske nyåpna baren/restauranten/galleriet Karriere. De har gjort en bra greie med lokalet: invitert en rekke anerkjente internasjonale kunstnere til å integrere sine egne verk inn i både design og funksjoner. Festlokaler er det også. Etter at frk T hadde spist en noenlunde rolig middag ble det plutselig storkalas da en skyvedør ble åpnet og galne dansker som hadde vært på Wood Wood sitt julebord ramlet ut.

karriere
Foto: aok.dk

woho pecha!

Idag skal jeg altså snakke litt om bloggen på Pecha Kucha på DogA. Kjempegøy! Her er hele programmet:

pecha
Foto: pechakucha.no

I koma

Bokstavelig talt. Igår åpnet Koma sin tredje butikk i Oslo på Steen&Strøm. Alle gode ting er 3! Vi ble igjen stående og henge i et hjørne og smugkikke, og det ble bra valuta for pengene igår. Stordalen var i storform. Hehehe. Vi kom i storform selv etterhvert også, eks-blogger Caroline dro frem noen av de verste/beste dancemovesene jeg har sett på lenge.

koma
Foto: privat

Hint #2

Om du har penger og ikke kjøper denne jakken på H&M, blir jeg sur. Jeg mener det! Fargen er super, formen er super. Tjukk genser under om høsten, kjole under om våren. 

jakke_hm
Foto: privat

KiT for alle

Kunstakademiet i Trondheim åpner dørene for allmennheten neste fredag (til søndag). Kunststudenter er alltid bra eyecandy (i tillegg til det de arbeider med selvsagt). Om ikke julestemningen er kommet til deg som er i Oslo (det snør!), kan du bare se på dette bildet. Hah!

kit
Foto: Øyvind Synnestvedt

Ich bin Ausländer

Om 1,5 uke sitter jeg på flyet til Berlin! Ragnhild er min kompanjong på turen, og vi skal etter planen bare svinse rundt og få inspirasjon og handle oss ihjel på 2ndhand-sjapper. Ingvild har allerede lagt ut en guide som skal tas med, men flere tips mottas med takk!

berlin
Foto: stillinberlin.blogspot.com

Haha

Neon-helvete! Er du litt morgengretten som visse andre, kan du kickstarte dagen på Vice sine Do´s & Dont´s sider.

Nesten som bravia

Bildeopplastingen til blogg.no er dessverre blitt litt vrang, og det går utover oppløsningen. Som dere ser var det mye fargerike skjerf på Little Miss T på søndag. Jeg vet ikke hvem som har laget de, men da jeg stod og snakket med innhaver Therese fant fingrene mine automatisk veien inn i hekleløkkene. Dere husker vel fingerhekleperioden på barneskolen? De er laget på den måten, men da tydeligvis av en med ca. 50 fingre. Myke, store, gode.

little
Foto: privat

Dries

Jeg så et trashprogram på svensk TV igår om livet til Victoria Beckham, der hun bl.a. svanset rundt på Dodgersbana med de fine joggisene fra Dries Van Noten fra fjorårets vårkolleksjon. De mistet på en måte glansen etter det, og det samme kan sies om årets Dries. Ufattelige mengder mønster. Jeg får vondt i hodet av å se på alt, bortsett fra skoene under.

dries
Foto: style.com

Oppgradering!

Spar pengene dine til neste uke!

blender
Bilde: blender

Nesten jentefotball


.....japanerne er galne i hodet. Jeg må komme meg til Tokyo.

LMT igår

Ufattelig deilig at det skjedde noe på en søndag! Jeg hater søndager. Hyggelige folk og god stemning og øl i hånden og hjem til sofaen og "En Kärlekshistoria" etterpå. Jeg hang ut med Caroline og Kasia, vi stod i et hjørne og smugkikket på folk. Artig det. Flere bilder kommer.

sko_little
Foto: privat

Theo Jansen

Dere har sett mr.Jansen sine fantastiske vindskulpturer ja? Hvis ikke må dere kikke her....og her.

Gårsdagens

Lost in Marimekko hell.

071124
Foto: privat

Hylla mi

...ser ikke slik ut, dessverre.  Byggeprosjekt? Ja. Snapshot fra Frame, som sammen med Mark er bibelen for de som driver med hus og heim.

242166-56
Foto: privat

Ricky rick

 Hintmag er sykt bra om du ønsker kontinuerlig oppdatering på motefronten utenlands. Jentene under her har jakker fra Rick Owens, tights fra American Apparel og kameraet er old chool Leica. Hotteste tilbehøret for tiden virker det som.

242166-55
Foto: hintmag.com

Andreas sier:

"Mads Nørgaard-butikken åpner i Hegdehaugsveien, ved siden av acne på fredag den 30. November klokken 17.00 Kom forbi og få et glass og se på julekolleksjonen!"

242166-54
Foto: madsnorgaard.dk

Hard knock life

Jeg sitter her og tegner hus med sneglefart. I februar må alt være klappet og klart, og målet er selvsagt at prosjektet skal se så fint ut at det blir trampeklapp og gledestårer fra sensorbenken. Hm. Den tid, den sorg. Det popper ihvertfall opp nye hus hele tiden, og om du har noen interesse av svensk arkitektur (ja, det finnes faktisk svensk arkitektur), så kan du kikke på vinneren av Asplundkonkurransen i Sthlm. Eller evt. kikke på alle de forslagene som ikke vant. Masse videoer og greier!

242166-53
Bilde: privat

Pyssel

Fryktelig mange som kommer med et smil om munnen i disse dager og ukene fremover. Ferdig med eksamen lizzm. Hva skjer med å få juleferie i starten av desember? Jeg tar ikke ferie før lille julaften. Å ha fri er ofte kjedelig, så om du ikke greier å sitte stille på stolen kan du jo f.eks gå til innkjøp av et stempelsett. Det er dritartig. Ihvertfall i et par timer. Lag julekort!

242166-52
Foto: privat

Little miss T

De som ikke har vært innom Little miss T enda, bør ta turen dit på søndag. Da åpner utstilling med swopshop-gründer Claire Dennington. Jeg har kun vært i butikken en gang selv, men det blir nok flere turer dit utover vinteren. Det er obligatorisk når de fører danske Won Hundred.

242166-51
Foto: wonhundred.com

Dagens

Neonfargene blir mindre og mindre synlig for tiden.

242166-50
Foto: privat

Family business

Jonnieboy var på besøk hos søster i helgen, og det virker som han trives med livet som student i Tromsø. I tillegg til å lære å bli voksen får han oppdatert garderoben ved å henge mye på sjappa Under, som kan skilte med å ha "ting en ikke får tak i Oslo engang!" ifølge bror. Vi snakker street/sneakerheads-saker. Tischen hans er denne. Jeg prøvde å lure til meg et par andre t-skjorter på lån, men da ble han vrang. Æsj.

242166-49
Foto: privat

Bra for bena

Phillip Lim må ha vært på nachspiel med Scholl i sommer. Haha! Jeg tror jeg tipser mamma.

242166-48
Foto: style.com

Dagens

Idag har jeg hatt hjemmekontor i joggebuksa. Det ble ingen stor suksess, jeg la galant tracingrullen til side etter 7 minutter og tenkte jeg må ha inspirasjon! Og gikk og kjøpte tulipaner og peanøtter.

242166-47
Foto: privat

oh ingvild!

Du ser så fantastisk ut på håret her at jeg ble stående en halvtime inne på toan på jobben og prøvde å gjøre det samme. Det gikk ikke nå, men når julebordene starter skal jeg faen meg ha lært det.

242166-46
Foto: ingvildtelle.blogg.no

Magnificent Marimekko

Finn på noe nytt, sa jeg da jeg snakka om Cavallikolleksjonen til H&M. Og hva får jeg nyhetsmail om idag? 

"H&M:s designers har tagit fram en fantastisk kollektion med Marimekkos populära mönster från 1950-, 1960- och 1970-talen för sommaren 2008. Kollektionen med cirka 50 produkter kommer att säljas i H&M:s butiker på samtliga 28 marknaderfrån april 2008. "

Det kan jo funke det!


Unisex

Unisex er favorittordet til Anne når hun jobber på Høier. Kunden sier "øhmm er dette gutteellerjentegenser?" og da sier Anne: "nei nå skal du høre, det er uuuuuunisex!". Hahaha.

Jeg fikk meg en unisexcardigan selv her på lørdag. Kisen har vært i Stockholm igjen, og denne gangen turte han faktisk å kjøpe noe til meg. Etter 5 pekerunder på American A. sine nettsider, 6 verbale gjentagelser før avgang og 4 telefonsamtaler når han var i selve butikken fikk han et fint plagg med seg hjem. Min cardigan er blåfiolett og såpass stor at Håkki også kan bruke den. Felles garderobe er et sjakktrekk. (Det er ikke meg på bildet nei, jeg kjører ikke J.Lo stil)

242166-45
Foto: americanapparel.net

Hunting high again

Jeg fikk endelig tatt turen innom Hunting Lodge i helgen. Ny hylle, nye sneakers, mye nytt fra Alife. Fint det. Det som er enda bedre er at de lanserer webshop snart, så nå kan dere sneakerheads rundt om i det ganske land bestille bra saker uten å måtte betale masse toll og moms og skit. Og de får inn flere jentekicks til sommeren. Good for me, jeg fikk ikke helt til de der gummistøvlene fra H&M likevel.

242166-43
Foto: huntinglodge.no

Complaining is silly...

...either act or forget, sier Stefan Sagmeister i sitt foredrag under en "TED - ideas worth spreading" konferanse. Det var Kasia som snakket om TED mens vi hang og slang i Birkelunden idag. På sidene deres kan du se videoer av folk som holder foredrag om gode ideer innenfor diverse tema. Som en slags Pecha Kucha bare at de snakker litt lenger. Se Stefan sitt foredrag, det er jævlig bra. Forresten skal jeg snakke på Pecha Kucha her i Oslo 29.november, kom kom!

Blue suede shoes

Ikke bare Anne som danset på bordet i helgen, nei! Alle fester blir mye artigere om folk danser på scena/bordet/stolene.

242166-42
Foto: facehunter.blogspot.com

Det der med ord...


...er ikke like lett hele tiden. Bare se her. Hahaha. God helg a folkens!

The Indian way

Fine folk fra Koma inviterte til åpning av Oslo Internasjonale Filmfestival igår. I det innebar det da naturligvis en filmvisning! The darjeeling limited laget av Wes Anderson var perfekt fargesprakende underholdning på en torsdagskveld. I og med at dette kalles en moteblogg bør jeg kanskje nevne at alle kostymer/kofferter/tilbehør var spesiallaget av Marc Jacobs for Louis Vuitton. Mønsteret på koffertene er derimot laget av broren til mr. Wes. Jepp. Se filmen ihvertfall, den er ganske morsom.

242166-41
Foto: fox

Gummihæler

Jeg kjøpte sko på H&M igår. De har vært i kikkerten et par ganger, men jeg ble så lei av å gå rundt å fryse i sneakers at jeg kjøpte de. Fine? Njæ. Sånn helt ok. Det er noe funny med høyhælte gummistøvler. Men de er varme! Og viktigst av alt akkurat nå: billige.

242166-40
Foto: privat

Vanna

Fine, flinke Vanna åpner utstilling på Tegnerforbundet lørdag formiddag. Se litt på arbeidene hennes her! Fascinerende og inspirerende.

242166-39
Foto: vannabowles.com

Kasia + slange

Miniworkshop om diplomen med frk. Kasia igår i gamlekåken. Mulig hun syntes det ble litt kjedelig til slutt. Slangebrosjen hun har fikk hun av meg, det var en rest fra noen varer vi solgte på et Stunt en gang i tiden. Jeg var ikke fan av den tidligere, men gjør du som Kasia  - fester et ullskjørt rundt halsen og gjør det enkelt og fint, ser den faktisk ikke så verst ut.

242166-38

242166-36
Foto: privat

På hengende håret


...sjekk dette sjalet her. På tide å bytte inn vibskovskjerfet mitt? Hmmmm....nei. Ble litt kvalm nå.

Dagens

Jeg opprettholder nørdelooken på jobb, prøv å se vekk ifra den og se heller på den fine genseren! Forrige gang jeg var i Trondheim stakk jeg innom Stella Snella og hang, og fikk med meg en heklagenser som er nydelig i formen. Sånne finnes overalt i 2ndhsjapper, bare vær litt kritisk til form og farge!

242166-35
Foto: privat

Ikea & Aasern

Igår hadde vi en fint mixet kulturaften, gitt! Først gikk turen ut på Henie Onstad senteret og Nils Aas-utstillingen. Absolutt å anbefale, selv om det er litt småskummelt å være der på kveldstid. Bortsett fra en guide som snakket så høyt at Håkki holdt på å klikke, var det bra tomt der. Enda mer klikking ble det da vi fór videre til Ikea. Som Gunvor på jobben sa idag: en skal være bra trygge på hverandre før en tar turen dit sammen! Ikea har en tendens til å gjøre alle hjerneceller inaktive etter 3 minutter. Vi ble ihvertfall enige om å kjøpe en plante. Og jeg fikk krangla meg til noen pappesker. Hahaha.

242166-34
Foto: privat

Hatness

Ååå klapp på skuldra for bra overskrift (jeg trenger den, jeg er sur og trøtt). Men: Jeg skulle ønske jeg var kul med hatt. Dere som har hattehode bør bruke hatt hele tiden. Damen under har vært med på bloggen før, men siden hun er såpass fin får hun være med en gang til! Grått og fuchsia  = jajaja.

242166-33
Foto: thesartorialist.blogspot.com

Baronisme


....jeg trengte noe å le av for å komme ut av morgenmoduset idag. Baronen kjører hardt på bloggen sin for tiden, og Dagbladet har seff snappet det opp. Jeg synes egentlig det morsomste var første bildet på denne posten. Takk og takk!

Celeber kåk

Førstemann som finner ut hvem dette er sin leilighet får en is!

242166-32
Foto: designpublic.com

Hint #1


Neglelakk: Bronse!

I ain't no suit-wearin' businessman like you

Meg og Håkki er som sikkert mange andre langt inne i the wire-bobla. Et par episoder inn i sesong 1 ringte jeg sporenstreks til han lille gangsterbroren min og fortalte hvor fokus måtte rettes. Når Barksdale og Stringer Bell kommer gyngende i joggisene sine begynner vi å snakke gangsterstil. De skulle satsa på klær på nettsjappen isteden for slike ting som dette. Det er forresten fascinerende hvordan amerikanere greier å få saggebukser til å bli high-waist. Alle utenom Omar.

242166-31
Foto: hbo.com

Ah-hå-oh

Jajaja. Hva skal man si? Det var ikke lett å komme seg inn på denne festen. Noen ganger er det å smartere å klatre inn et dassvindu enn stå i køa. (Nei det var ikke meg, jeg lover). Men førstisene hadde gjort en fin jobb, selv om det til tider ble mye 90-tallstechno på danceflooren. Passer bra for sånne folk som Mr. A som er, jeg siterer: "parrkert i 90-tallet."

242166-29
Foto: privat

Gårsdagens

Ragnhild kom til byen med cupfinalebilletter i hånda, og valgte supporterfest framfor AHO igår. Det var sikkert et lurt valg, siden det var fullstendig kaos på skolefesten. Ihvertfall i inngangsdøra. Ny jakke ble det også på henne, kort sennepsgul boblis med antydning til narkislook. Fin farge til jenter med mørkt hår!

242166-28
Foto: privat

Dagens

Hoi, det er fredag! Helgen starter bra med nytt kamera, celebert besøk fra Trondheim og generelt en helg uten altfor mye jobbing. Imorgen er det forresten høstfesten til AHO. Oh yeah. Jeg er blitt glad i den nye jakka mi. Ikke så glad i håret mitt.

242166-27
Foto: privat

Tsjinos

Jeg hadde håpet at chinosene skulle bli en slager tidligere i år, men det ser ut som om den satt langt inne! Satser på nytt til våren, Whyred (under) har bl.a. et par bleke skogsgrønne som jeg gjerne skulle hatt. Unisexbukse er det ihvertfall. Bare fint at den er litt baggy i hekken på jentene. Har du ikke penger, stikker du bare hjem til faren din og tar et par dickies/dockers/cottonfields som han 99% sikkert har i skapet. Bare styr unna McGordon.

242166-26
Foto: stureplan.se

Herlig dame

Jeg digger folk som har avslappet stil uten at det blir slaskete. Ta hun her for eksempel, helt weird combo, men skikkelig avslappet og bra attitude. Eller så er hun bare veldig full. Hehe.

242166-25
Foto: lastnightsparty.com

Fint hus

Fint hus med fint skilt i Stavanger. Som Håkon sa: en har lyst til å ta med seg skiltet og starte en kafé bare ut ifra det.

242166-24
Foto: privat

Dagens

Gå på Kunstnernes Hus og se på Kurt Johannesen og Verdensteatret. Everything is the same, just different, som det så fint sies på speilene her. Jeg har fått ny jakke. Og ny bukse. Fra Fifth Avenue Shoe Repair. Hurra! På H&M tidligere idag var det bare kaos og mye knuffing. Jeg fikk karret til meg en smoking (hot) jacket. De fleste andre karret til seg rrrr-klær. Not my cup of tea!

NB! Og her ser du jeg står og snakker stygt om H&M. Hahaha. Vanskelig det der med ord, gitt.

242166-23
Foto: privat

Rrrrrr

..... tipper jeg Roberto står og sier der han peker på de dyriske plaggene han har lagd for H&M. Imorgen er det tid for lansering, og jeg skal observere det hele sammen med DNtvs team! Det er fint å ha et plagg fra hver kolleksjon, for min del tror jeg en dressjakke hadde gjort seg

242166-21
Foto: hm.com

Powernap

Ser dere den firkanten på skjermen? Det skal egentlig være et eple. Off.

242166-20
Foto: privat

Ånei

Jeg har vært i Stavanger og der bestemte macen min seg for at nok er nok, og tok helt kvelden. Det jobbes med saken! i mellomtiden kan dere jo f.eks lese denne artikkelen i Kvinneguiden!

Kiki kiki

Jeg skal ikke stikke under en stol at jeg lo litt av denne her. Apropos utkledning, igår kveld ble vi vitner til endel spesielle antrekk i anledning halloween. Jeg mener......Løvtre? Melkekartong?

Dere to assa

Fantastic Norways glade gutter har fått ny grafisk profil, og er hinsides begeistret. Visittkortene som er laget av  frøken Renata Barros funker som både info og ølbrikke. Slå den dere!  Å sitte på kontoret på en søndag er oppskrytt, men med vaffeljern og dårlig humor er det vel strengt tatt kvalitetstid det også.

242166-19
Foto: privat

Partygirl

Kasia igår.

242166-18
Foto: privat

Pass deg for skogen

Bra fredagsunderholdning her, folkens!

Apropos Aprikos

Eller fersken om du vil. Sjekk ut wood wood sin SS08-kolleksjon, der er det mye bringebær, syrin, mintgrønt og aprikos. Jeg overser lett 80-tallsvibbene, alt er greit så lenge ikke grorudpalmen kommer tilbake igjen. (Det var noen som nevnte grorudpalme i lunsjen idag, jeg bare hæh, palme? Dette er sånn ca. en grorudpalme.)

242166-17
Foto: agenturv.de

Hello yvan!

Jess, da er Face Hunteren på plass i Oslo, og i den anledning ringte Kulturnytt og spurte om jeg kunne stille til intervju for å si hvorfor bloggen hans er så bra. Det sa jeg selvsagt ja til, så nå kan du både se og høre Yvan og Siggen på mandag på NRK2 og på radioen. Artig å få bli med, selv om ordforrådet mitt om morgenen begrenser seg til øøøh...og eeh. Hahaha. Kombinasjonen småbakfull og trøtt gjorde meg ikke akkurat til et strålende intervjuobjekt i dag tidlig. Åpningen av Ikea-popp-opp-restauranten igår var moro, TAFKAGS gamle lokaler var blitt til et aldri så lite IKEA-showroom med bl.a. opp-pimpede kjöttbullar.

242166-16
Foto: facehunter

Lynch + Louboutin

Oioioi, her er et litt annet type designersamarbeid. David Lynch og Christian Louboutin (han som designer de skoa med rød såle som Olsen-twinsen alltid stoltrer rundt på), samarbeider med prosjektet Fetish. 5 spesiallagde sko fra designeren, 5 foto med de nevnte skoa fra filmmakeren. Mye hud, mye høye hæler. Les mer her!

...og mens vi først er inne på nakenhet: sjekk ut hva kunstneren Tom Gallant driver med her. Delikat!

Dagens

På plass i stolen før klokken er passert 15:00....dette blir en lang dag. Pappas skjorte, shiny svarte tights fra H&M. Ufattelig behagelig å gå i. Senere idag skal jeg på åpningen av Popp-opp-konseptet til Ikea. Jeg skjønner ikke helt  hva greia er, blir spennende å se!

242166-15
Foto: privat


hits