081003_Desktop

Jeg er litt usikker på hvor jeg plukket dette fra, men jeg tipper det er fra Elif & Barış, fotografduo fra Istanbul som du kan se flere bilder av på Phiary. God vibb.

desktopelif
Foto: elif & baris

Blendersalg

Jeg har ikke tid til å dra, men det har kanskje noen av dere!

blender
Foto: Blender Agency

Handyboys

Ca. hver gang jeg stikker innom jobben til Håkki og de, har de laget et nytt bord til kontoret sitt. Etter 10 forsøk har de nå endelig greid å lage et som tåler mer enn 1 måneds bruk. Konstruksjonslære er kanskje ikke det sterkeste kompetansefeltet, men formsansen er det ikke noe å si på. Og dette står faktisk stødig!

pult
Foto:privat

Moleskines

Smashing Magazine har laget en post med utklipp fra drodlende folks Moleskines. Den dere ser under er hentet fra Mattias Adolfssons portefølje, og han har en aldri så liten Serafin-touch som helst sikkert får Håkki til å sukke høyt og lengte tilbake til barndommen og hamsteren Herkules. Men surf avgårde, her er det folk som kan tegne! Og apropos det, det er noe flinke norske Esra ogs kan.

moleskine
Foto: behance.net

Blåsvart neglelakk

Veldig gjerne. Det er mulig denne bare ser blåsvart ut på grunn av lyset, men dere skjønner poenget.

svartblaa
Foto: lastnightsparty tror jeg

Hurra!

D2 feirer 1 år. Se alle de 51 forsidene her.

Sva

Et helnorsk glossy tungt motemagasin ramlet ned i postkassen min i helgen. Enn det! Sva Magazine er navnet. Imponerende initiativ. Jeg mangler litt info om hva, hvem, hvorfor og hvor, men mens jeg researcher kan dere jo nyte synet av Siri Tollerød på forsida. Update: les her!

sva
Foto: privat

Dagens plan

Lese aviser.

dagensFoto: privat

Goya ss09

Stine Goya begynner for alvor å bli et etablert merke, også i Norge. Både Freudian Kicks, Little Miss T og Bird in a Cage har plagg fra det danske merket. Bra! Og apropos for store jakker: jeg fant en prikk lik jakke som den dere ser under til høyre på en loppis for noen uker siden. Dessverre var den hakket for stor, eller jeg litt for liten, så den ble ikke med hjem. Merk dere aprikosen. Og liker du strømpebukser med forskjellig farge på hvert bein: de har det på H&M.

stinegoya
Foto: agenturv.de

Street - høst

Litt inspirasjon når det nærmer seg minusgrader. Pelsen er på en god bølge nå, de har bilige korte fusksepelsjakker både på H&M og Cubus. Den vesten der er fantastisk. Og som oversizede dressjakker funker bra på jenter, er litt for store frakker med slag fint (og varmt) på gutter. Ta en runde på Uff!

host
Foto: stockholmstreetstyle.feber.se/thesartorialist.blogspot.com

Vegg #23

Ragnhild var litt i tvil om hva hun skulle gjøre med alle modellene hun hadde spart på i løpet av årene på arkitektskolen. Det beste hadde vært å følge polske Truths eksempel: smekk de opp på veggen. En av Kasias favoritter dette her.

truth
Foto: truthtag.com

Poppissko

Disse skoene fra H&M er rimelig ettertraktet i min nære omgangskrets. Først kjøpte frk. J de, og da frk. K så de ville hun også ha de, men da hadde de ikke et eneste par igjen. Hun videreformidlet sin sorg til meg, og da jeg fikk se bildet av de, tenkte jeg, åh zippersko og ville også ha de, men regnet med at toget var gått siden jeg var sent ute. Men neida, idag stakk jeg helt tilfeldig innom og det første jeg fant var et par i min størrelse, og rett etterpå fant jeg et par i frk. K sin størrelse og da ble frk. K så glad at hun omtrent gliste herfra til månen. Det betyr i praksis at alle er fornøyde, men at vi må ta en ringerunde hver gang vi skal gå ut. (Forresten er de et bra og billig alternativ til Minimarket sine SS09 zippersko, med omvendt zip). Her er skoene på hylla, og den hylla er den vi sleit med å skru opp, men som faktisk henger enda - utrolig nok. Ja. Nå går jeg og legger meg.

sko
Foto: privat

DIY:visittkort

Jeg snappet opp en idé da jeg var i Stockholm sist, en kompis av Frida hadde laget fine visittkort til henne da hun var ferdig på skolen. Da Ragnhild nå stod klar med diplomen i hånda fant jeg ut at det var en bra gave til en nyudannet jobbsøkende jente. Jeg gjorde det så enkelt som mulig; fine farger, lite tekst. Alltid greit å ha i lommeboka når en treffer på potensielle klienter/arbeidsgivere/fine folk. Billig er det også, 150 kr for 100 kort er en grei pris for representering en stund fremover.

ragnhildkort
Foto: privat

Layout

Hei folkens, jeg har ikke så mye energi til å blogge denne uka, mest fordi jeg har fått en herlig ny jobb som jeg begynte i igår! Vikarierende deskleder i Arkitektnytt er jeg nå, og for meg som trives med å sitte time etter time i Indesign er det reneste lykken. Moro! Under ser dere et eksempel på meget bra layout: Acne Paper, ny utgave ute nå!

acne
Foto: acne på facebook

Barcode #1

Barcoderekka blir sikkert fin om et par år, men enn så lenge er det heisekranene som får topscore.

barcode
Foto: privat

Gårsdagens

Vi tok en tur til Trondheim i helga for å feire at Ragnhild nå også er ferdigutdannet arkitekt, noe som betyr at hun snart kommer til Oslo, hurra! Ingen er så søt som Ragnhild. Tradisjonen tro var det diplomfest og ca. 5 minutter før vi dro fra Oslo fikk jeg huket tak i denne skjortekjolen (fra Won HundredStanzas utsalg) som passet bra til anledningen. Lang og fin og rutete.

081019
Foto: privat

Ikea streetart

Jeg kan forstå frustrasjonen. Hahaha.

ikeastreetart004
Foto: privat

Tic takk

Om noen har tenkt å lage julekalender til meg i år, får dere herved et hot tips. Tic tacs!(hør på lyden) Jeg fikk en hel doning fra fine T da hun kom tilbake fra New York i høst, men et par til hadde ikke gjort noe. Kan jeg fargesortere de og greier. Perfekt!

tictac
Foto: privat

Svart, hvitt + litt bobbysocks

Det var et relativt hurtig sammendrag av vårmoten som kommer. Ta det med en klype salt, som alltid, men det ser ut som de breiskuldra paljett/shiny sirkusjakkene går lysere tider i møte. Øverst ser du Dries van Noten, nederst er det futuristisk Balenciaga og herlig enkelt fra Jil Sander. Skoene til Ann dM. kommer det nok også noen fine kopier av etterhvert.

ss09
Foto: style.com

Alle gode ting er 3

Acne har lagersalg/vareprøvesalg fra idag og frem til lørdag, Underhaugsveien 28

Stanza Agencies som bl.a. fører Won Hundrer og Stine Goya har vareprøvesalg idag og imorgen, Universitetsgaten 14

Munthe plus Simonsen har vareprøvesalg fra idag og frem til lørdag, St.Olavs gate 2

Vegg #22

Funnet via Soup (bra side for de som ikke orker å skrive så mye). Fint DIY-prosjekt her forresten.

veggfarger
Foto:hiswii.soup.io

Grip

Vi var på Futureshorts på lørdagen, og åpningsfilmen var musikkvideoen til ZZZs Grip. Åhåi, den var kul! The making of ser du her.

We <3 those letters

Både meg og Kasia lurer på hvor en får tak i tavler som en fester bokstaver på, sånn som dere ser her. Det morsomme var at mens jeg stod og tok bilde av disse tavlene i Tromsø og tenkte hmm, lurer på hvor jeg kan få ta i de, dreiv Kasia og mailet med et nederlandsk firma om akkurat det samme. Det fant vi ut av igår, da begge stod å kikket på bartavlene til Parkteatret Scene og sa omtrent i kor: where do we get those kinda boards? Så ja, spørsmålet går da videre til dere; hvor får man egentlig tak i de?

bokstaver
Foto: privat

Pepperkverna

....til Norway Says ble tatt i nærmere øyesyn igår. Jeg har vist den her på bloggen før, men den var mye større enn jeg hadde forestilt meg. Om du ikke er like fascinert av brio-looken som meg, finnes de også i svart og hvitt. Produsert av Muuto.

pepperkvern
Foto: privat

Hjertebarna

Eller darlings om du vil, da i dobbel betydning. Både jeg og Håkki ble som sagt invitert opp til Tromsø for å snakke om våre respektive hjertebarn, da henholdsvis blogg og campingvogn. Pecha Kucha (som vi nå har lært oss at uttales Peh-Kach-ka) er litt mer intimt i Tromsø enn i Oslo, noe som funket veldig bra. Her ser dere jeg som står og knoter og Håkki som står og stråler. Hehe.

darling1

darling2
Foto: Pecha Kucha tromsø

Banksy gjør NYC

...

banksy
Foto: banksy.co.uk

Dagens

Ja. Kjøkkenposering for alle penga. Men jeg drar til Tromsø i morra, hurra! Ingenting er som miniferie midt i uka.

0801007
Foto: privat

Norwegian superstud

Take on me: the literal version. (Jonna: jeg bøffa den fra deg)

Platecover

Boken Norske Platecover har lansering på Blå i morra. Det blir moro! Hurra for Magnus som har gjort en strålende jobb som redaktør. Jeg har allerede fått bladd litt i den, og det er ikke til å stikke under en stol at det er mye eyecandy her. Og absolutt en del fascinerende outfits. Hanne Krogh: my hero. Forresten får de 100 første som kommer på lanseringen gratis bok. Gogogo!

magnus1

magnus2
Foto: privat

Field of light

Dette var pent! Lysdesigner Bruce Munros prosjekt.

fieldofligh
Foto: via dezeen.com

Dagens

Nesten dagens ihvertfall. Torsdagens faktisk. Men sånn ser jakken ut i helfigur altså. Helgen har vært rolig, foruten om de x antall timene vi brukte på å henge opp hyllene våre. Det ble lettere amper stemning, eller rettere sagt: jeg var litt amper. Nå baker jeg eplekake for å hanke poeng igjen. Haha.

jakka2
Foto: privat

Neste sommer

På torsdag tok jeg turen innom Kaare Lund for å kikke på kolleksjonene for neste sommer irl, da først og fremst de svenske. Haakon var som vanlig guide, her ser dere han prøver å overbevise meg om at denne kjolen faktisk ser fin ut på. Jeg var litt skeptisk. Haha. Ellers: sats på grønt. Ankelbootsene i midten er en vinner. Zip og jeg er solgt.

kl2

kl1
Foto: privat

Holzweiler Agenturer

...åpner dørene i Grensen 8 idag (Bakgården til Bare Jazz). Høstens og vinterens nyheter til lave priser, 50-70% av normalpris! Torsdag 10.00-19.00, 10.00-18.00, 10.00-16.00. Jeg fikk tak i denne vinterjakka selv og er meget fornøyd!

Matprat

Jeg kan ikke lage mat. Det kan Terese, min venninne på sørvestkysten, nærmere bestemt i Stavanger. For en stund siden opprettet hun bloggen Arkivert lykke, som er fantastisk for de som enten liker å lage mat/gjerne vil like å lage mat. Og så tar hun (og Gabriel) nydelige bilder av det de lager også. Fortsett sånn!

arkivertlykke
Foto: Terese/arkivertlykke.blogspot.com

Vegg #21

På mandag spaserte vi hjem etter middag på Dinner med min mor og far som var i byen. Eller egentlig skulle vi ikke spasere, vi bare mistet trikken 3 ganger. Da vi kom til tinghuset ble vi møtt av et par gigantiske hender i håndjern, jeg tror det seriøst er den største projekteringen jeg har sett noen gang. Og i hvilken anledning dette ble gjort, husker jeg rett og slett ikke, men det var noe forfatter/litteraturrelatert. Om noen vet, speak up!

Update: Se her ja! Deichmanske og Henrik Wergeland var det snakk om.

tinghuset
Foto: privat

Dagens

Idag dro jeg frem de 12 år gamle Dr.Martensene mine fra innerst i skapet. Jeg tror dagen blir spekket med flashbacks fra 10.klasse.

081001
Foto: privat


hits