Margiela mimrer

Moteverden gikk av skaftet for å få med seg Maison Martin Margiela-visningen igår. Ryktene gikk om at dette var siste stopp for mr. M, noe som ennå ikke er bekreftet, men det kan virke sånn siden hele visningen var en oppsummering av de 20 siste årene. Agnes B i Rodeo Magazine var faktisk til stede, om enn på bakerste rad. Les hva hun skrev her. Jeg sier bare som coco: Fashion is architecture. It is a matter of proportions. Mhm.

margiela
Foto: style.com

Go west, go north

Det skjer nesten mer i by nr. 2 og 3 enn i nr. 1 for tiden. I Bergen bobler det som aldri før, og den beste nyheten er kanskje at fine caroline har flyttet tilbake dit. Og selv om hun ikke blogger lenger får du en bit av henne gjennom Natt&dag - nå først med artikkelen Merkverdig mote (flott overskrift ja). Og selvsagt upop! Trondheim henger også med, Mercursenteret satser stort på ny profilering. Dere har sikkert sett kampanjen med Maja og Jostein som er tatt av Hilde, og med blogg + ved navn hg80 er de også bra på g.

Brallorna

Disse buksene fortjener sine 5 minuts of fame, om enn sent men godt. Før sommeren var jeg på Høyer og hang (Anne jobber jo der), og fikk snusen på et par Tigerbukser som etter prøving ble med hjem. Høyt liv, litt sleng, sitter som et skudd og faktisk relativt billig i forhold til en del andre jeansmerker. Den fortjener et bedre bilde, men det kommer ved en senere anledning.

buksa
Foto: privat

Vegg #20

Dette ser kanskje ut som rookie-photoshopping, men den gang ei. Felice Varini er en sveitser som i over 30 år har malt "geometrisk perspektiv-lokaliserte" motiv på vegger og bygg rundt om i verden. Greien er den at motivet kun kommer til syne om du ser fra et spesielt punkt. Hvis ikke ser du bare fragment. Vi dreiv alltid å tenkte på sånne ting når jeg gikk på skolen, men fant aldri helt ut av dette. Han her er uansett mesteren. Linken kommer fra Magdalena som forøvrig har invitert meg og Håkki oppover til Tromsø i neste uke for å snakke på Pecha Kuchaen. Jeg har ingen aning om hva jeg skal snakke om. Det blir vel noe blogg-schmogg-greier. Juhu!

felize
Foto: varini.org

Jeg rømmer byen

Herregud for en dag. Først trakk jeg to visdomstenner, noe som ikke akkurat det gøyeste en kan gjøre på en fredag. Og så ble jeg faen meg angrepet av en narkis på speed idet jeg gikk ut av biblioteket på Schous plass, og det var ikke så veldig trivelig heller. Heldigvis angrep han mest sykkelen min isteden for meg, jeg kom ut av det uskadd og rimelig skjelven etter å ha fått en annen kar til å jage ham vekk. Godt at vi straks reiser til fjells med bøker og Bon. På hytta er det ihvertfall ingen narkiser.

fredag
Foto: privat

Change of plans

Idag skulle vi egentlig på whitest boy alive-konsert, men det funket ikke helt siden Kasia ikke hadde lest det med liten skrift om at en må hente billettene en har reservert litt tidligere enn rett før konserten. Jaja. Hun skal endelig begynne på norsk-kurs nå. Haha. Men det passet egentlig ganske greit å bare ligge i sofaen og se på Pradas stakkars vaklende jenter også. Kasia har nye sko fra Fornarina og er rimelig fornøyd: i looove my new shoes!!

kasiashoes

siggenchill
Foto: privat

Koma(n)

Ja da var det tid for vareprøvesalg hos Kaare Lund igjen!
Alltid bra stemning og klær så langt øyet kan se.

Fredag 26. september, 09:00 ? 20:00
Lørdag 27. september, 11:00 ? 17:00

Kongensgate 24, 6.etg

Covergirl

Arkitektnytt lanserte den nye layouten sin idag, og gjett hvem som fikk ha forsideillustrasjon på første utgaven? Jo, meg! Hurra! Er det noen arkitektstudenter/arkitekter som sitter med fine skisser der ute og vil være nestemann ut på coverfronten, må dere sende mail til redaksjonen.

cover
Foto: privat

Dagens

Når ikke jeg stiller opp, er det brodern som må til pers. Har du nye tights, jon? Og siden skyen er på plass regner jeg det som et sikkert tegn på at du har det bra i Bergen.

jonsen
Foto: jon lasaron

Bakgård

Å våkne klokken 9 på lørdager pleier å være en fin ting. Vi tenkte ikke tanken at loppis kanskje var en smule overambisiøst dagen derpå, men vel fremme snudde vi omtrent i porten. Det ble for mange inntrykk. Senere endte jeg og Kasia opp i en båkgård vi aldri har vært i. Hun er på jakt etter nytt husrom/studio, og går den litt mer utradisjonelle veien. Dvs. snoke og snike på gamle hus som ser ubebodd ut, og deretter å prøve å finne ut hvem eieren er. Denne gangen var det Olav Thon. Lykke til du, sa jeg da. Haha. Men bakgården hadde sjarm. Og det har forøvrig denne bakgården også.

bakgaard
Foto: privat

Danse danse 2

Sondre feiret bursdag på fredag, det var moro. Mye cava, mye dansing. Jeg liker stilen på hun dama med paljettkjolen baki der.

festsondre
Foto: privat

London growling

Ulv, hest eller ape. Big prints er greia om du er glad i tskjorter. Denne herligheten dukket opp mellom volanger hos wonderboy Christopher Kane. Isbjørnen min blir dessverre litt i minste laget.

cklndn
Foto: hintmag.com

Dagens skisse

Fredag er en bra dag å tegne tull på.

080919skisse
Foto: privat

Tendenser

Jeg er alene hjemme og leser danske magasiner.

Fin outfit
mag1

Acneskoene hadde vært noe
mag2

Zipup-bukser fra Malene Birger
mag3
Foto: privat/eurowoman/cover

DIY: Lampespeaker

Det ble mye customizing nedi Italien forrige uke, og den største pådriveren var mr. Fix-it himself Mathias. Alt du trenger er en standard L-1 Luxo-lampe, et sett med bilhøytalere, litt ledninger, isopor og vips: Lampespeaker. Bare bruk svart duct tape til å skjule isporen med til slutt.

diy
Foto: privat

Reunion

Før jeg dro til Venezia var jeg på reunion hjemme i Sogn. Visst var alle 10 år eldre, men ellers var det ikke så mye som hadde forandret seg. Ihvertfall ikke sveisen. Full fest!

reunion
Foto: privat

Vegg #19

Idag fikk vi endelig Stringhyllene vi har venta på så altfor lenge. Svensk merke, veldig poppis på 60-tallet og fremdeles rimelig poppis nå. Nå gjenstår det bare å henge de opp. Det tar nok litt tid. Forhåpentligvis blir det på samme måte som Ai Wei Wei gjør. Altså at jeg sitter på en stol og dirigerer mens min gode mann skrur. Haha.

string
Foto: string.se

Litt for stort...

.....er en god ting i høst. En stund siden jeg postet streetstylebilder her ser jeg. Men altså: frem med den store dressjakka! Også trenger du ikke være så nøye med å børste håret. Kjør en Jerry Hall helt frem til neste sommer. Det blir bra.

street3
Foto: thesartorialist.blogspot.com/stockholmstreetstyle.feber.se

Inspirator

Hver gang jeg er smålei og lurer på hva i all verden jeg driver med, går jeg inn på TAF sine sider. De lager nesten uten unntak fantastiske enkle nydelige ting. Sånn som papirboksen dere ser under. Reine liner, vet du. Også er websiden flashfri. Ah.

taf
Foto: tafarkitektkontor.se

Seriøst

Vi hadde den verste flyopplevelsen noensinne på denne turen, det skulle ikke forundre meg om det er klærne mine som henger der på tørkesnorene i Venezia. I mine hender er de ihvertfall ikke. Først ruget de på bagasjen vår i Riga i 4 dager, før de nå greide å somle den ut ifra flyet i mellomlandingen i København, selv om det var samme fly som skulle videre til Oslo. Og siden laderen min ligger i, ja nettopp, bagasjen - har jeg ca. 87 minutter foran macen før batteriet går. Aiaiai. Kanskje det er her i gården det er dårligst karma for tiden. Men jeg er vel hjemme ihvertfall! Og om noen leste VG igår og Aftenposten idag, har dere vel skjønt at det var en vellykket biennale for gutta.

bagasje
Foto: privat

Reisebrev #2

Dette er bilder fra utstillingen til Herzog & de Meuron + Ai WeiWei. Da vi kom ned på mandagen hadde de såvidt begynt på denne stolkonstruksjonen i bambus som er nydelig. Ca. 10 stk hardtarbeidene kinesiske menn med 1 stk dirigerende tykkfallen WeiWei sittende på en stol vedsiden av. H&dM samarbeidet med samme kisen da de bygde fugleredet.

herzog1

herzog2
Foto: privat

Reisebrev #1

Vi er på fjerde dagen uten bagasje, jeg drømmer om campingvogner og sier fantastic! i hver tredje setning. Akkurat som forventet mao. Bilder kommer!

Go!Go!Go!

Jeg får knapt tid til å pakke om før turen går videre til Venezia (der det for øvrig er 30 grader, hah!) Campingvogna til gutta er nesten fremme, utstillingen er ferdigpakket og Håkki besvimer vel snart av stress. Neida. Han er overraskende rolig, og sa selv han aldri har vært så organisert før i hele sitt liv. Jaha, svarte jeg mens jeg lå på alle fire og pakket inn bilder til utstillingen. Det er 10 minutter siden.

fan2

fan3
Foto: privat

AWSS09

Endelig en sjans til å skrive alt i ett. AW som i Alexander Wang, har allerede hatt show i New York. Der skulle jeg veldig gjerne skulle vært, men nå blir det Venezia for alle penga istedet. Den bare magen er allerede nevnt, men nevnes nå igjen. Og vi er visst ikke helt ferdig med verken Miami-pasteller, blazere, shorts og hullete sko heller. Alt på en gang!

awss09
Foto: style.com

Skuffende

Jeg har vært hjemom i helgen. Til alle familiemedlemmer og venners store forskrekkelse/skuffelse har mamma gjort om godtskuffen til tupperware-skuff. Jeg er fremdeles i sjokk. Pappa også.

skuff
Foto: privat

Li Wei

Akkurat sånn som dette hadde jeg lyst til å gjøre med Håkki i dag tidlig, men det ble dessverre/heldigvis ikke noe av. Herlig morgen ja. Kunstneren heter Li Wei (han som blir slengt avgårde), og bildene i Fall-serien hans er unreal, bokstavelig talt. Ingen photoshopping her, kun folk med god spenst, noen metallvaiere og diverse andre hjelpemidler.

liwei
Foto: hemmy.net

Rear ut min själ


Jeg var såpass heldig at jeg fikk Universitas inn i stua mi for et par uker siden.
Resultatet kan leses her.

Vegg #18

Jeg har gått litt tom for ord. Men jeg liker den veggen med lampene til Mathias Hahn foran. Og spesielt den blå ledningen.

lamps
Foto: dezeen.com

Drive in

På forrige torsdag ramlet vi innom en åpningsfest i et studio i Møllergata. Etter å ha gått trapper 4 etasjer opp ble øynene litt større da vi åpnet døra og kikket rett på en blå porsche. Den store fasiliteten (bortsett fra et ellers nydelig lokale) var nemlig: bilheis. Noen som har det!

bilistua
Foto: privat

Klar beskjed

.....fra Givenchy til modellene under Fall 2008-showet. Det skjer vel kanskje naturlig om en går med 2 kilo smykker rundt halsen. Fint var det hvertfall.

givenchy
Foto: hintmag.com

Venezia

Jeg slenger med i campingvogna (eller hvertfall utenfor) når Fantastic Norway tar turen til Venezia i neste uke. Forhåpentligvis prøver de seg ikke på noe sånn som på bildet under, men jeg regner med det blir både høy stress og spenningsfaktor. Og om noen har Veneziatips som ikke er turistmagneter, send meg en mail!

caravan
Foto: fantasticnorway.no/renatabarros.net


hits