Munetsugu hall

Til og med jeg kan falle for skrå vegger i visse tilfeller. Dette er nydelig. Arkitekten er Norihiko Dan.

muhall
Foto: via thecoolhunter.net/dan-n.co.jp

Head over heels

Jeg vet ikke helt hva som skjer med skoene på fashionfronten i høst, men det virker som de helt rene linjene er tatt bort til fordel for høy detaljering/ornamentering. Stressless-vibber. Dette er Prada og Miu Miu. Jeg er mer gira på skoene fra Alexander Wang..... sucker for zippers!

skoweird
Foto: style.com

Rubikcubism

Du er passe god kontroll på rubikskuben om du setter igang med et prosjekt som dette. Det er bare å sette av helgen, siden de melder regn regn regn. Jeg tror jeg nøyer meg med å prøve å løse en. Takk til Magdalena for tips!

rubiks
Foto: spaceinvaders.com

Dagens

Varmt. Gutte-tee fra American Apparel.

080729
Foto: privat

Reality check

Toppen av lykke er å komme hjem fra ferie og finne giro for første avdrag på studielånet i postkassa.
6800 kr down, 308 000 to go.
Hurra.

Fashionbattle #1

Vi kjører på med en ny kategori mens jeg først er i siget. Første battle ut er av familiær karakter og faller inn under temaet gjenbruk. Velg og vrak!

1. Jon Kanon med utvasket putetrekk som herlig halsdekorasjon. (Han får plusspoeng for dunbarten)

jonhottips
Foto: privat

2. Undertegnede i mors gamle joggeshorts av typen Frank Shorter. Relativt loose tight fit.

sigghottips
Foto: privat

3. Selveste dronningen - min mor, som har gjeninnført bolleklippen, her kombinert med Jons nye Ray-Ban briller. (Legg merke til en viss likhet med søsteren i bakgrunnen)

mamshottips
Foto: privat

Holidayblurb

Det viste seg at bredbåndet hadde kommet på hytta på sørlandet også. Beskjeden ble mottatt med jubel, men varmesjokket førte med seg en sløvhet som gjorde at macen fikk ligge i fred. Jeg regner med dere overlever det. Men selv i ferien trenger en inspirasjon: dama på bildet under har samme shortsen som jeg har (ett gullkjøp gjort på H&M i fjor sommer), og kisen har sånn sveis som Jon prøvde å få. Selvklipping er ikke alltid et bra triks, så i morra tar jeg på meg rollen som frisør. Hahaha. Det blir gøy!

inspi
Foto: facehunter.org/sartorialist.blogspot.com

Frem og tilbake

Og heldigvis kom sommeren tilbake (bildet er fra søndag) og da rømmer jeg storbyen og ankommer Kristiansand sent i kveld. Det blir familie, reker, hvitvin og helt sikkert allsang siden jeg har en mormor som fyller 80 i helgen. Nyt varmen a!

080722
Foto:privat

Stilig

Tiden går men Oslostil består, og kommer snart med ny layout også! En enda større nyhet er at de er en av streetstylesidene som er plukket ut til å delta på utstilling i Collette.frs regi: "From the Street to the Blog" under "Rencontres d'Arles", en stor fotofestival i Arles som nettopp har startet. Det er snakk om 70 bilder fra Oslos gater, så et par kjenninger blir vel å komme opp på storskjermene som brukes under utstillingen. Et velfortjent klapp på skuldra til Hilde&Co!

oslostil
Foto: privat

Vegg #16

... og mens noen er  tomme i skjelettet er jeg relativt tom i hodet, siden hva som skjer i høst ifht jobb ikke er hverken helt planlagt eller avklart. Essensen henger på kjøleskapet i form av et klistremerke fra berlin og et gammelt postkort. Go with your heart, ya heard. Jeg må prøve å holde fokus. Hehehe. Det ordner seg nok!

befab
Foto: privat

Tom i skjelettet

Det er morsomt med folk (særlig gutter) som ikke vet hvordan de skal være syke. Håkki er litt pjuskete i formen og klarer hverken gjøre noe eller ikke gjøre noe. Og siden han nesten aldri er syk greier han heller ikke si helt hva som feiler ham: "Jeg føler meg sånn tom og lett i skjelettet." Jaha? "Jeg er litt kvalm eller noe sånt tror jeg." Hmm. "Jeg tror jeg har feber, jeg er sånn varm og kald i nakken." Åkei, men tempen din er 35.9, så jeg tror nok det går bra. "Huuh".

(Det skal sies at dette småsensitive gitarspillebildet ikke har noe med formen hans å gjøre. Det var helt tilfeldig. Mhm.)


gitarboy
Foto: privat

Amsterdam shopping

Amsterdam var ingen fantastisk shoppingby, men det ble bra uttelling på 4 dager likevel! De de er best på er second-hand sko, spesielt støvletter. Kasia er dreven i faget, men det jeg fikk med meg hjem var to sneakerspar til en bra pris. Et par svarte små og et par Adidas Rekord. Ellers er SPRMRKT en bra sjappe (store in storen er nydelig), de hadde litt skandinavisk og siden det var salg ble en svart Wood wood bukse med hjem. Ellers gikk det i mye basics fra American Apparel til meg selv om min gode mann. Og som sagt magasiner. Vi fant faktisk gamle Letraset-transfers også! Den gule greia er Kasia sin og brukes til å lage sjokoladebiter.

amster2
Foto: privat

BiB

...som i back in business. Bror har gjort en formidabel innsats som gjesteblogger (ironi er ikke lett, nei), men nå er tastaturet igjen i mine hender, ihvertfall denne uka. Jeg har vært i Amsterdam, det var digg. 80% av tiden ble tilbragt bakpå sykkelen til Kasia, 70% av bagasjevekten tilbake til Norge var fra herlige magasiner. Som f.eks. Purple. Dessverre dro jeg hjem dagen før moteuka der nede begynte. Sløv planlegging!

amster1
Foto: privat

Gjesteblogg: Ca. 7

Av og til tenker jeg: "kan jeg gå ut sånn her? (k.j.g.u.s.h?)" Det er en fin linje mellom å føle seg
kul/trendy/attraktiv
, og å føle seg sær/wierd/utilpass/nerd! Allikevel er det de gangene jeg tenker sånn (k.j.g.u.s.h?), jeg oftest er fornøyd med valg av klær i ettertid. Hvis vi tenker oss en skala fra 1 til 11,5, har jeg lyst å ligge på 7 (+/-1) i særhet/særegenhet.

Skalaen kan illustreres slik:

Eksempel 1: Her er to knappe treere ca. De ser jo ut som Qle gutter, men de tar ikke så mange sjangser med stilen. De har ganske baggy pants og baseballcaps men ikke noe vi ikke har sett mange ganger før. Creds for å vise religiøst ståsted i sekulært samfunn (omtrent som Justice, hvis noen har hørt om de)

erikkriss
Foto: Google

Eksempel 2: Dette er en 8,5 minst, ganske sær, men jeg synes han ser kul ut. Tipper han har draget på jenter som studerer kunst/design/arkitektur.

img1254 Foto: Facehunter.blogspot.com

Eksempel 3: Dristig. Ca. 9,76. Han er sikkert modell, men han er sikkert ikke så hyggelig.

romper
Foto: thepregnantgoldfish.wordpress.com

Hvor liker dere å ligge  på skalaen? Svar gjerne med usikkerhet så kan jeg regne ut gjennomsnitt, og standardavvik!

Gjesteblogg: Tusj <3

Man kan alltid ha det morsomt hvis man har en tusj. KAWS er nesten like flink som meg.

130708avis130708avis2130708avis3
Foto: privat

Gjesteblogg: Annenhånds!

Det morsomme med secondhand klær og sko, er at de forteller en historie. Se for eksempel på disse conversene, de vitner om at den forrige eieren digger å se på, og/eller er flink/middels flink til å spille håndball, samt har mye penger/eiendom/aksjer. Gøy. I stunder som denne jeg er glad for at vi lærte fremmedspråk i skolen slik at jeg kan forstå hva skoene mine sier!

110708110708sko2
Foto: privat

Jeg vet at det er greit for jenter å kjøpe secondhandsko, pumps og sånn, men er usikker på om det er sosialt akseptert for gutter å kjøpe slitne secondhand joggesko. Håper noen skriver et regelverk for mote snart, kanskje Natt&Dag kan gjøre det i neste nummer.

Gjesteblogg: Selvkritikk 1

Oppmerksomme kommentatorer så at jeg drev og apte etter HRO. Jeg er enig i at dette er lite bloggkredibelt. Jeg lover å fra nå av bruke egne ord, utrykk og gimmicker, eventuellt bite en mer underground blogg som færre vet om (det er ingen her som har hørt om smuglesning vel?).
Mens vi er inne på det kan jeg like godt inrømme at det ikke var jeg som fant opp DO'S & DON'TS, ei heller fenomenet moteblogg, ei heller ironi, ikke engang kruttet. Beklager.

Gjesteblogg: Do's & Don'ts sommer 2oo8

Don't
Kort shorts på gutter! Jeg tror jeg kaster opp! Er menn neste års kvinner?
100708shorts
Foto: muftic.se

Do
Shutta shadez! Har de kommet til norge enda? Hvor kan jeg få kjøpt de? De er såå fete <3
1000708shutter
Foto: Kanyeuniversecity.com

Don't
Hva enn du gjør i sommer, ikke rull opp chinosene dine!
100708chino
Foto: facehunter.se

Do
Jeg har lest på en blogg at NU RAVE er det neste store. Klaxons er bra inspirasjon. NEON<3
100708nurave
Foto: Lastnightsparty.com

Don't
Stort hull til hodet :( OFMG femi!
100708bredkrave
Foto: myspeace.com/vanshe


Har dere flere DO's & DON'TS?
Er jeg 4reals?
Hva er meningen med livet?Gjesteblogg: Sk8board/hipster/fashion

Etter å ha fått tyn i snøbrettmiljøet for å skifte stil ("OMG tighte bukser hva skjer md deg?"), leter jeg etter ting som kan la meg være [TRNDY] men likevel knytte meg til røttene mine. Kanskje er dette svaret:

supragoldskytposgoldtops2
supraskytopnsmuskawhite2
supraskytopfloral2
supraskytops1
Foto: sneakerfreaker.com/nicekicks.com

Supras skytop modell er stilig. Dessuten har supra DJ Steve Aoki på teamet, sykt hipster. Ikke preppy nok for deg? Ok, da er vel du mer preppy enn Sartorialisten (bilde nr. 2).

Gjesteblogg: Salg 4

Salg på Acne- og Mads Nørgaard butikken i Hegdehaugsveien + Freudian kicks + sikkert mange andre steder. Vil dere se hva jeg kjøpte? Ja. Lavendelblå Acne genser, og sko fra Tretorn/acne.

080708dagens
Foto: privat

BONUS 1: <3 shopping + kjendisspotting <3
Hun som spilte i tommys inferno jobber på Freudian, lurer på hva slags film hun skal spille i neste gang. Håper hun skal komme i den også. 


BONUS 2:  Spørreundersøkelse 
Hva synes dere om konseptet gjesteblurbing?

a) sykt 2oo7
b) sykt 2008.5
c) jeg er bare her for å se bilder av Siggen og/eller venninner.
d) :(
e) <3
f) Jeg liker photoshopskillsene

Fashionable ferie

Med nystripet hår legger jeg vekk tastaturet for en stund og drar på ferie! (Håkki som aldri har sett en stripehette før holdt på å daue av latter, men gjorde en fantastisk jobb). Men nok om det. Brodern dras inn som gjesteblogger i mellomtiden. Vil du gi ham tips, send en mail: jon@siggenglory.com.

stripings
Foto: privat

Henrik Vibskov Boutique


Da var det offisielt! 1.august åpner dansken sjappe i Posthallen. At Oslo kommer før både Berlin, Amsterdam og New York er jo et bra klapp på skuldra for hovedstaden!

High Plane V

Jeg surfet rett inn i et arktisk landskap av Katrin Sigurdardottirs. Fantastisk!

ps1high
Foto: takesyou.to/katrin.sigurdardottir

Miniferie

Ferien har nesten begynt! Vi tok en tur hjem i helgen og fikk en knalldag igår til tross for et aldri så lite båthavari. Heldigvis var det ikke midtfjords!

heimatt2
Foto: privat

Chiaroscuro v.2.0

Siden jeg ikke har vært på festival på 4 år var Oslo Live en fin plass å være igår. Kudos til de som står bak for en fantastisk multitasking-jobb! Det hadde sikkert vært gøy å ta turen idag og se Sebastien Tellier, men jeg føler jeg har sett nok av han for en stund. Da han spilte på Blå tidlig i mai stod meg og Kasia 1 meter fra ham og ble vitne til en høyfrekvent berøring av egne edlere deler. Men nyt sommer og musikk dere som skal!

oslolive
Foto:privat

Varm i halsen

Jeg vet det er ca. 30 grader ute, men på kontoret er det maks 15 og da blir det til at det er mer fristende å se på høstmoten enn på sommerkjoler. For de som lurer bør du satse på dype toner av lilla/rødt/grønt sammen med svart og grått...og det som kanskje er bra er å fokusere på den øvre delen av kroppen. Ikke hodet, men halsen. Dessverre kan jeg ikke skryte på meg lang hals, men en høstjakke med fine kragedetaljer må det bli. This is Jil Sander og Lanvin. Og apropos Lanvin, Acne er i det gode selskap for tiden!

krager
Foto: style.com

MJs crib

Marc Jacobs leilighet i Paris er nesten på linje med klærne han designer. Dvs. fin. Featured i W magazine for en liten stund siden. Bronsesauen er laget av Claude og Francois-Xavier LaLanne, og har du litt penger og peiling kan du faktisk få kjøpt deg en hel flokk!

crib
Foto: W magazine/ Philip-Lorca DiCorcia

Chiaroscuro

Ja da blir det crazy franskmenn to dager på rad faktisk. Justice steppet inn for 2manydjs på blå igår, der det som vanlig var høy hipster- og kameraføring. Partypics kan dere se på andre steder enn her.

justice1
Foto: privat

Vegg #15

Jeg fikk et bra tips her om dagen. Stockholmbaserte Sirous Namazis modulinstallasjoner er nydelige. En variant av totempæler lager han også.

vegg
Foto: sirousnamazi.com/


hits