Freudian booty

Nettbutikken til FK er oppe og går, og dere kan jo gjette tre ganger hvem det er som poserer i tights og lekre bukser ala denne. Hun var meget fornøyd med å få med de røde tåneglene!

Distré

Håkki er helt drøyt distré. Da vi skulle hjem fra Trondheim brukte vi 1 time på å lete etter iPoden som han ikke hadde rørt siden han la den på kommoden dagen før, og derfor ikke kunne skjønne hvor hadde tatt veien. Etter å ha rota igjennom bil og soverom 5 ganger, sa han: Kanskje den ligger i Telemarkskoen min! Ja det skulle ikke forundre meg, sa jeg, og himlet med øynene han ropte hurra fra bagasjerommet. Den lå ikke i telemarkskoen nei, men i en av svømmeføttene (som han skal ha med seg til Thailand når den dag kommer). Gud.

Uansett må jeg i det siste ha blitt påvirket av min makker, for jeg finner faen ikke toppen jeg kjøpte på AA i Berlin. Det irriterer meg grenseløst siden jeg har leitet igjennom kåken sikkert 5 ganger, og ikke har hatt den på meg siden før jul. Og den er dritfin, i beige/grå. Håkon, jeg tipper du har lagt den fra deg på samme usannsynlige sted som du har lagt brillene dine. Leit!

aatopp
Foto: americanapparel.net

Oslos #1 spot

Vi stakk opp på Sky Bar en liten tur før idag og drakk Cola Light og kikket på byen. Eller Summit 21 heter den vel nå. Toppen av SAS-hotellet ved Holbergs plass. Gå dit om du har litt mye eller litt lite å tenke på. Og ta med en kikkert! Jeg skulle tatt med kameraet men jeg glemte det. Og nå søkte jeg på Flickr og første treff var bildet til kompisen min Marius. Håh!

Lost in translation

Det blir et bilde fra Lost in Translation siden jeg er helt lost in translation på flere plan (haha) idag. Aldri ta på deg oppgaven å lage Sosi-kart. F--RL---01201 whatever. Jeg trenger ferie. Det blir absolutt ikke Tokyo.

lost
Foto: goooooogle

Tom tom tom

Jeg er helt tom i hodet. Omtrent sånn at jeg greier å tenke en tanke hvert 5. minutt. Fine lamper tenkte jeg nå. Kasia har vært på studietur i Brasil og tatt rare bilder. Dette er en himling i Rio. Ikke vanskelig å se at det var arkitekter på tur. Hahaha.

lamper
Foto: kasia heijermanH of H + Levi's

Jeg forstår ikke helt hvorfor House of Holland får eget show på moteuka i London. Jeg får Moods-assosiasjoner. Uansett gjør de det bra, og nå har folka i Levi's tatt de inn i varmen. Gutta skal få lage 8 jeans, og det blir jo spennende å se hvordan resultatet blir. Ihvertfall siden de skal basere seg på den o store 501 modellen. Neste vår vises de.

houseofh
Foto: style.com

PK no.5

På torsdag er det dax for en ny runde med Pecha Kucha! Samme opplegg, nye fjes. Blir spennede å se hvordan Mr. Gunnar Rogne fra AHO har tenkt å underholde. Han er morsom. Jeg venter forresten fremdeles på JRs bilder fra mine 6 minuts of fame i november. Koman da JR!

Ny kjole

Det gikk litt bedre med Håkkis kjøpe-gave-til-dama-vegring når jeg kunne stå vedsiden av ham og peke på hva jeg syntes var fint. Jeg prøvde noen kjoler på Retro i Trondheim og endte opp med Acnes grønne knytekjole. Finere farge i virkeligheten. Fornøyd ja!

acnekjole
Foto. acnejeans.com

Totalrus

Bra helg i Trondheim: innstemple diplom, sove, sove, sove, skåle, sove, gå på kafé, sove, drikke champagne, skåle, sove og sove. Helgen endte med Hepatitt A-vaksinering ved kjøkkenbordet hos svigers. Fantastisk bilde. Haha. Jeg var lettere redusert.

sproyte
Foto: privat

Body body body

Surfing om morgenen = digg. Etter å ha brukt 10 minutter til å kikke på at hun dama i Rilo Kiley vrikker seg rundt på scena i übertight body, var det greit å kunne se litt på Chloë isteden. Gråmelert og greier, oioioi. Se mer her.

chloeopening
Foto: openingceremony.us

Grønn

Igår feiret jeg ved å kjøpe meg en grønn topp på H&M. Den har grå stor glidlås langs hele ryggraden, og er egentlig litt volumiøs. Jeg putta den nedi buksa. Finere sånn.

signytopp
Foto: privat

Dagens solstikk

På vei for å ta en kaffe idag svanset Jan Thomas forbi oss. Han har jobba bra med tanningen i det siste.

Siste finish

Jaja, da var det dagen før dagen (...før dagen). Jeg drar imorgen, det vil si at alt må være ferdig idag. Og det er det egentlig. Printen ble bra, bøkene ble bra, og CDene som skal leveres ble også ganske bra. På utsiden hvertfall. Maset om levering av diplom er herved over. Yesbox!

cder
Foto: privat

Baksiden

Etter Batlak&Selvig-visningen forrige uke runda vi hjørnet og hang ut på etterfesten på nettopp Freudian Kicks. Fotosessionen vi hadde utenfor var vel så interessant, frøken J ble beordret opp mot veggen for å vise frem jeansa fra Won Hundred. Fantastisk farge og tydeligvis også fantastisk form. Eller så er det bare Js behind som er fantastisk. Hehe. Jeg får ta turen til Little Miss T og prøve et par.

janicke
Foto: privat

Woooh!

Jepp, det var det jeg sa når jeg så disse skoa første gang. Frk. Amsterdam vet å gjøre bra 2nd-handkupp i hjembyen. Pumps og støvletter er det mye av, men da gjerne i størrelser som er i minste laget for henne, noe som er veldig bra for meg. På nyåret fikk jeg disse i gave, og de er goddamn smashing! Spares til asfalten blir heltørr.

skokasia
Foto: privat

Freudiansk fest

Dere har fått med dere den nye sjappa som har åpnet ja? Freudian Kicks holder til i Posthallen og gir Oslo enda mer bedre utvalg i bra klær. Hurra for det! Fredagspils og fredagsfest kan du ta i sjappa, jeg er dessverre/heldigvis i Trondheim og drikker sjampis etter innlevert diplom. Hah!

freudian
Foto: freudian kicks

Aiaiai

Når kroppen bestemmer seg for å legge immunforsvaret ned og la influensa begynne å herje 4 dager før innlevering blir jeg litt sur. Jeg føler meg litt som Proenza Schouler-modellene. Sløv og smaløyd. Om du forresten er fan av knæsjfargeøyeskygger er det bare å kjøre på til høsten.

proenza
Foto: hintmag.com

Stjerna

Bildet er fra det klaustrofobise sprayrommet på skolen i Trondheim, og jeg bøffa det fra Ragnhilds album. Men bildet er fint. Det som ikke er så fint er at frk. Ragnhild skal reise vekk hver gang jeg kommer til Trønderstaden (som er 3 ganger i løpet av 3 uker eller noe), og det var ikke en del av min plan. Uten stjerna blir det ikke strålende. Æsj.

stjerna
Foto: Ragnhild Bakkevig

Arty

Haha. Fancy. Axel Bjurström for Panasonic.

tv
Foto: dezeen.com

Høna

Siden jeg hadde glemt adgangskortet mitt til jobben jobben, måtte jeg få en kollega til å komme og låse meg inn. Det tok sin tid, men mens jeg stod utenfor og holdt på å fryse ihjel så jeg plutselig dette. Marihøner! Takk gud for sola og våren og alle ting som har med varme å gjøre. Eg lengtar.

marihone
Foto: privat

Brand new kicks

Ikke helt sant siden de ble kjøpt i Berlin, men de har aldri rørt Oslos gater. Det er Bernhard Willhelm og de har svart pjuskepels lang sidene. som av noen ble sett på som perfekt vaskefillemateriale. Haha. Jeg får prøve det ut. Kosekicks er det ihvertfall.

bwkicks
Foto: privat

The office-stemning

Kontor 1: Nerdene på Ikada tester kameraet på nymacen til Johan
Kontor 2: Zombie flikker på planer og snitt

nerds
Foto: privat

This is it

Om prosjektet er sånn halvveis noensteder skal det ihvertfall ikke stå på visualiseringene. I 60x60 cm format blir det forhåpentligvis en liten wow faktor. Som sagt tidligere: photoshop, veldig god venn.

prosjektpers

prosjektvis2

prosjektpersp3
Foto: Privat (copyright, baby)

Jojo

Jeg skal på Batlak&Selvig-visning ikveld (grattis med nåløyet forresten), og det blir sikkert artig. Det eneste som er dumt er at min sosiale kompetanse er forsvunnet helt, siden jeg lever i en jævla diplomboble som sakte men sikkert dreper all lyst til å gjøre noe som helst. Stakkars de som føler for å veksle et par ord med meg, for det kommer bare eder og galle ut. Jeg tror jeg skal stå helt stille i et hjørne og nippe til et glass hvitvin(som helt sikkert gjør meg usannsynlig brisen) for deretter gå hjem og drømme om jævla veggtykkelse.

Sånn. Da fikk jeg ut litt aggresjon. Back to work. Bedre å være blid enn å være sur!

Dette huset her...

..er helt drøyt kult. Favorittspot for et evt. kreativt felleskap en gang i framtiden. Det har stått tomt en stund, men nå ser det ut som om det skal skje noe der. Noen som vet hva det skal huse? Thorvald Meyersgate, Løkka.

finelokaler
Foto: privat

Ghost in the face

Vi rakk innom to vernissager på fredagen som var. Først Rune Johansens amerikabilder (der var det mye fiff!), og etterpå Kunstnernes Hus. Bildet er fra sistnevnte, det var en synkronisert dialog mellom et kor og Michael Jackson. Det vil si at koret sa det Michael Jackson sa. Det var litt vrient å finne ut hvilken skjerm en skulle se på. Hah. Resten fikk vi bare summa igjennom, siden de stengte og det var haugevis av folk.

kh
Foto: privat

Natta

Fashion smashion. Det blir i lengden litt kjedelig å se på soldatene som marsjerer nedover catwalk etter catwalk og da er det greit å f.eks. se litt på bildene til Juergen Teller isteden. Jeg liker ikke Björk, men jeg liker Juergen Tellers bilder,

juergen
Foto: unit.bjork.com

Vanskelig oppgave

Håkki er i Bergen og er i dette øyeblikk på Pepper og sjekker ut salget for sin kjære (meg):

- De har masse greier her da. Masse sånne, sånne...Oi! Her er en t-skjorte med pingvin på!
- Neineinei, ingen tskjorter med grafisk trykk, jeg liker reine ting. Fine og reine! Svart!
- Ja, hmm. Skal vi se. Her har de en sånn jakke fra...øøh...Acne med boblearmer og noe greier.
- Jeg tror den er litt for dyr, du.
- Neeei skal vi se her...øh..oi! 4700 ja. Ehe, det har jeg ikke råd til
- Nei
- Oi! Her har de sånn t-skjorte som du kjøpte til meg bare at den ikke er utvaska.
- Du, du trenger ikke en til av samme t-skjorte
- Men jeg liker den jo!
- Neineinei. Se etter ting det står Wood Wood på
- Vuvupå?
- W o o d  W o o d
- Åja. Høøm. De har masse greier her da. Oi! Her har de det skjerfet som jeg har med griser på bare med røde griser!
- Vibskovskjerfet ja.
- Vibskov ja. Henrik! Det er fint!
- Neineinei. Du trenger ikke et til. Og hold deg til salgshylla!
- Hm
- Du, bare kjøp noe enkelt du. Det er ikke nøye.

1 minutt senere, på SMS:

- De har tights fra Wood Wood og masse andre greier!
- Nei. Ikke tights. Bare kjøp noe lite du. Ikke stress. Tanken som teller
- Da kjøper jeg heller bare noe et annet sted
- Neei!

Gud.

Fønings


Jeg kjenner at jeg i en alder av 25 endelig er klar for å gå til anskaffelse av en hårføner. Eh. Jeg har aldri eid en hårføner. Så hjelp meg nå. Hvilken er billigst og best?

House & Hair

Min egen lille supermodell Kasia har både vært hos frisøren og vært frisør. Boyish-cuten funker bra! Forøvrig er vi begge litt usikre på yrket arkitekt, og Kasia forslo at hun med sine klippeskills kanskje heller skulle gå i den retningen. Jeg vet ikke helt jeg assa. Det eneste jeg vet er at jeg fredag 22.mars skal gå direkte fra innleveringslokalet til frisøren.

kasia
Foto: Kasia Heijerman

Hallaien, Marc

Gi plass til litt mer dus pastell i garderoben til høsten, ved siden av alt det svarte.

marc
Foto: style.com

Vindusshopping

Det kan være greit å bruke et par minutter på å granske Fretex Markveien sine utstillingsvindu innimellom. Første helg i hver måned er det førstemann til mølla. Denne gangen var ikke klærne så mye å rope hurra for, men er det bl.a. et par ganske så kule herresko og en babushkadokke der!

fretex
Foto: privat (det regna)

Gamegirl

Hver gang jeg er hjemme glemmer jeg å ta med meg gameboyen til Oslo. Den av den gamle fine tjukke typen med digge knapper. Jeg satt en hel regnfull sommer i sofaen og spilte Dr.Mario (syk 90-talls reklame). Må få plukket den opp før jeg drar til Thailand. Perfekt flyreiseunderholdning!

gaemboy
Foto: flickr.com/photos/e_p_l_e

Sikkert tegn

Fuglene har begynt å synge og sofaene kommer ut på gaten. Våren er på vei, dere.

sofa
Foto: privat

Panglørdag

Utelivsløvene kan velge og vrake i arrangementer idag (sjekk underskog, åpning på 0047 anbefales), men jeg velger en roligere variant. Dykkerklokken og sommerfuglen har fått seksere i alle retninger, og da følger jeg lett strømmen til kinosalen og bruker enda mer av dagen til å stirre i en skjerm. Nytt perspektiv på livet: ja takk.

dykk
Foto:indiewire.com

Bedre sent enn aldri


JR gikk amok med kamera og en plakat under åpningen av triennalen i høst engang og fant det for godt å legge de ut nå. Side opp og side ned med rare folk med rød plakat. Bra at absolutt alle ser relativt kjipe ut, inkludert undertegnede (nei dere får finne det selv, jeg gidder ikke linke. Jeg får vonde minner når jeg ser på det, for det var sikkert i det sekund bildet ble tatt at harddisk, kamera og mobil ble stjålet. Uff). Tipper han her er fornøyd.

Alt ferdig til fredag

Det var det jeg på mandag skreiv på en teipbit og klistra på skjermen. Hm. Alt er ikke ferdig. Stressinga begynner nå å gå over i rastløshet og oppgitthet. Et sosialt liv hadde vært fint å ha. Det er forresten utstillingåpning på Kunstneres Hus idag! Til alt hell er det 50 m fra jobben, så jeg kan faktisk stikke innom en tur og vise frem klokka mi som jeg omtrent hadde glemt at jeg hadde kjøpt. Oh yeah.

altferdig
Foto: privat

Cool cat

Jeg vil flytte til New York.

collcat
Foto: thesartorialist.blogspot.com

Bare Bjarne...

....fotograferer i Seoul i disse dager. Dette bildet er så ufattelig fint at jeg gjerne vil ha det på veggen. Alt dokumenteres på Phiary, og der finner dere også en haug med andre flinke fotografer o.l.

bjarne
Foto: Bare Bjarne

Olajakkevær

Jeg var nettopp innom H&M og fikk den verste/beste nostalgifølelsen fra da vi var mindre og jeg og Anne dro på shoppingtur til Oslo 2-3 ganger i året. Den ene vinterferien var vi på jakt etter olajakke, og jeg husker jeg fant en på H&M som jeg gikk med omtrent hver dag. Det var tider det. Uansett: Olajakken må opp og frem, det er jo selve symbolet på at våren er på vei!

Forresten så har So Hee lagersalg idag. Torggata 33!

Hvor er pennen min

Jeg mister ikke sokker, jeg mister penner. Mulig jeg må helgardere og å få tak i et smykke av denne sorten her. God idé er det ihvertfall! Fra Beckmans, ja. Lisa Karlsson.

arkitektsmykke
Foto: beckmans.se

Drømmejobb

Kvelden i går ble brukt til å se på en haug av Michel Gondrys musikkvideoer. Come into my world blant annet. Om du ikke får nok av en Kylie, er den perfekt. Fremdeles usikker på hvordan de har greid å få det til med så stor presisjon, om noen har en bra link til "the making of" den videoen hadde det vært gull! Min drømmejobb: musikkvideolager.

Tanken som teller

Han duden min er ganske morsom når han av og til tør å trå inn på bloggterritoriet (farlig, farlig) og sender meg ting han tror jeg vil skrive om. Noen ganger funker det, andre ganger ikke. Som her. En kamerat av han hadde kjøpt seg et labyrintspill som tydeligvis skapte stor fascinasjon og oppmerksomhet for gutteklubben på Ikada. Woho! Eh.

brio
Foto: HMA

Tyll og tøys

Hahaaa. Den var bra. Jeg fikk en mail av en kompis med en oppmodning om å forlate tegnebordet og hvile øynene på Fifth Avenue Shoe Repairs nye hjemmeside. Han hadde en kjoleanbefaling til en evt. diplomfest også, den røde tyllkreasjonen nedenfor. FASR ha nemlig lansert en ny, "sesongfri" kolleksjon: By the no. Tylljente er jeg ikke, men den svarte drømmen av en silkekjole hadde vært knall.

tyll
Foto: shoerepair.se

NYFW

Fashionweeken ja. Den hadde jeg nesten glemt. Da snakker jeg om den i New York. Etter en rask skumming av de første som har vist, seiler mr. Wang opp som en favoritt. Mest av alt fordi det meste av det han lager er så greie komboer at det er lett å kopiere de selv. Fin svart lue.

wang
Foto: style.com

Ps: I love you

Da er innspurten igang, og lagkombinasjonen i photoshop eskalerer proporsjonalt med stressnivået. 20 dager igjen. At jeg aldri gidder å sette navn på lagene er håpløst. Jeg skyter meg selv direkte i foten. Når en kommer opp i sånn rundt om 70 lag er det greit å ikke måtte huske at han kisen med ryggsekken er Layer 53, men faktisk er på det laget som heter han kisen med ryggsekken.

ps
Foto: Screenshot

Improv everywhere


Jeg fikk et bra tips igår. Surf litt på denne siden og se på Grand Station-videoen! Han kisen som pirker borti dama er priceless. Jeg tror jeg hadde reagert noenlunde likt.

Hands up!

I god daft hands-ånd måtte vi vise Djen at han spilte dårlig musikk på AHO-puben igår. Hahaaa..nørds. Om jeg snudde mine hender ble det til "Yes! Everybody is dancing". Se opp for håndbeskjeder fremover sier jeg bare.

nooneis
Foto: Kasia Heijerman

De skoa ja

Åh som jeg ønska meg de skoa for 1 år siden. Første gang jeg har sett Bernhard Willhelms storlisse-sko på foten til noen. Kanskje litt klumpete? Det jeg vil vite er hvor den jakka kommer fra, for den er fin! Mr. Facehunter er i Sthlm under modeveckan også, følg med!

bernahrdsko
Foto: facehunter.org

Oki

Passe greit å våkne opp etter en festkveld og finne ut at det er bakgårdssalg i min egen bakgård. Oki Doki og C.Øberg-salg. Om du leter litt kan du finne du fine greier fra bl.a. Material Boy og American Apparel. Teglverksgata!

oki
Foto: privat

Her vil jeg bo

Dette huset her er helt drøyt fint. Jeg bare lagret bildet på desktopen  for noen måneder siden, og det er hentet fra coolhunter, men jeg finner ikke igjen artikkelen. Hilfe!

house
Foto: sannsynligvis thecoolhunter.net

Svenskefaen


Les.

Fredagsjuice


.....for Leica Lovers.


hits