Bloggblues


Som flere har nevnt allerede - i gårsdagens D2 var hovedartikkelen om blogging, den bør leses!

Smarting

Gårsdagen innebar overnattingsbesøk av niese på fem år. Tradisjonen med smarties-sortering ble videreført, og var i tillegg et effektivt triks for å få roet ned en sliten kropp på en fredagskveld. Den eneste ulempen er sukkerkicket som kommer etterpå...

smarties
Foto: privat

Dagens skisse ++

Når jeg nå går inn i mitt fjerde(!) år som blogger, føles det litt som om jeg har runda det spillet som til vanlig går under navnet internett. Nettopp derfor havner en halvdårlig drodl som ble til en hund her. Gi meg litt inspirasjon da dere! Tips tips tips tips tips! Enten her eller på mail: siggelicious@hotmail.com.

skisse
Foto: privat

Max m.

Dette er det nærmeste jeg har kommet Max Manus. Kasia sitter for tiden på skolen for å gjøre ferdig siste halvår, og har i researchperioden fått låne en nydelig diktafon ved navn...Max Manus! Hakket finere enn Aksel Hennie vil jeg påstå.

maxmanus
Foto: Kasia Heijerman

Acne AW09

I Stockholm er de godt i gang med å vise frem høstkolleksjonene, du får som vanlig det meste med deg på Bon sine sider. Acne med rollebytte på sin visning. Her er det ikke modellene som går, men publikum som går rundt. Detaljvisning kan det vel også kalles. Det ryktes forresten at en av modellene blacka under seansen. Oioi! Svart er det også over hele linja hos svenskene i høst, i tillegg til burgunder og khaki. Og mye midtskill.

acne
Foto: stureplan.se

Vibskov says...?

Vibskov i Paris, beste tankebobletekstforfatter får en is.

vibsk
Foto: hintmag.com

Vegg #32

Strengt tatt ikke en vegg, snarere fire vegger og litt over 120 stoler. Nye Ringen Kino kunne kanskje vært litt sprekere når det kom til utforming av de littforsmå salene sine (det er jo aldri ledige plasser). Bildet er hentet fra Light House Cinema i Dublin, der de har jobbet hakket mer med interiøret. Spiller vel ingen rolle det er mørkt uansett, vil kanskje noen si. Jejeje, sier jeg da.

kino
Foto: thecoolhunter.net

Ginko

Lampen fra Norway Says med det herlige navnet har ennå ikke blitt hengt opp her i heimen, men det som er fint å se er at den har fått Wallpapers-pris. Kategorien er "Best domestic design". Grattis sier vi da!

ginko
Foto: via kreativtforum.no

Visual prankster

...passer det bra å kalle Shigeo Fukuda som dessverre gikk bort nylig. Japansk grafisk designer som hadde et øye for illusjoner både 2d og 3d. Sjekk dette her og ta av deg hatten!

prankster
Foto: googla

Minimoteuke

Det ble tyvstart på fashionuka som er i vente denne uka. Jeg kom aldri så langt at jeg så selve visningen til Nina Jarebrink på onsdagen. Etter å ha stått 30 min i kø ble det litt vel intenst å møte en vegg av 90% småstressa trippende damer i Emil&Samuels lokaler, der takhøyden er ca. 1.90. Men de som faktisk fikk med seg visningen hadde det sikkert kjempegreit, klærne så fine ut! Du kan se noen bilder her.

ninaj
Foto: smuglesning.no

Nye takter

Befriende å se at H&M ikke bare samarbeider med designere når det gjelder klær, men nå også innenfor feltet butikkinredningen. Barcelonas nye butikk er hakket freshere enn vår kjære Karl Johan-filial. Og siden jeg planlegger en tur til Barcelona i nærmeste framtid, får jeg tatt Estudio Mariscals sjokkoransje trapp i nærmere øyesyn selv også.

hmsjappe
Foto: framemag.com

Garance Doré

Jeg poster sjelden bilder fra Garance Doré-bloggen her, egentlig bare av den enkle grunn at flere av bloggene jeg leser gjør det før meg. Men denne lille stemningsserien kan ikke forbli unevnt. Carole, innehaver av butikken Departement Feminin, viser blant annet frem en t-shirt fra Balmain. En noe mer lowkey-versjon av de mye omtalte jakkene.

garance
Foto: garancedore.fr

Dagens

En blurry dagens, nå inkludert voksende mage (igår fikk vi vite at det er en gutt. Oh boy!). Jeg holder meg til svart til våren kommer.

080117
Foto: privat

Vegg #31

Christian Robert Tissot = fantastisk fyr. Her kan du bokstavelig talt surfe vegger til du sovner i kveld. Faktisk er bokstavelig talt spot on om jeg får si det selv.

help
Foto: www.chrt.ch

Lykke Lipster

Ja, det er det nye kallenavnet for de med høy hårknott på hodet ifølge min trendbevisste bror. Det er ikke til å stikke under en stol at det var en poppis sveis i høst, og frøken Li har nok påvirket en eller to. Og kanskje har hun påvirket TopShop stylingcrew også. De har bare dratt den hakket lenger frem i vårkolleksjonbildene. HipsterLipster eller ei, den buksa er fin!

lykkelipster
Foto: nitrolicious.com

More is more

....betyr vel ca. det samme som less is a bore vil jeg tro? I morgen er det en utstillingsåpning på DogA, der en gjeng crazy dansker har snekret og fikset for harde livet. "More is More" er en utstilling/event av Bureau Detours, et kunstner- og arkitektkollektiv som akkurat nå gjør Galleriet på DogA til sitt midlertidig kontor. Klokken 19:00 imorgen er det dax for åpning! Forresten er det de som har snekra det herlig vindskeive butikkinteriøret i Vibskov-sjappa. Stikk dit, danmark-vibber er alltid bra!

moreismore
Foto: norskform.blogspot.com

Natalia Brilli

Belgisk designer med foreløpig bosted i Paris har markert seg i moteverden med accessoirer i lær og bare lær. Såpass fascinert er hun av materialet at hun under forrige fashion week i Paris lagde denne installasjonen (som nå transporteres rundt om i verden). Jeg trenger nytt skjerf, og da hadde dette vært noe om ikke komfort/varme var første pri.

brilli
Foto: via designboom.com

Megan

Sporadisk bloggig her. Men sjekk ut personseriene til Annabel Mehran. Dette er Megan.

annabelmehran
Foto: annabelmehran.com

Studs

Noen ganger er det ikke så dumt å være bloggelicious. Rett før jul fikk jeg en liten julepåskjønnelse fra Bik Bok levert på døra(!). Det viste seg å være en denimvest med studs fra den nye kolleksjonen "Never denim", som slippes i butikkene 22.januar. Flott, mann!

bikbokvest
Foto: privat

Vegg #30

Er min vegg. Eller vår heter det vel. Etter en superkjapp Ikeatur der vi endte opp med 1 slikkepott, 1 pakke blåbærsuppe, 2 pølser, 2 pizzaslizes og 1 ramme (så langt unna det egentlige formålet ny seng en kan komme) fikk vi om ikke annet et bilde opp på veggen. Vi sjanset på at det tidligere omtalte Odd Tandberg-bildet jeg fikk av Håkki til jul passet (ingen husket å ta mål), og det gjorde det! Og et hint til dere som også vil fylle veggene til ok priser: nettauksjoner er greia. Heng litt rundt på f.eks. blomqvist og lauritz.

tandberg
Foto: privat

Luften er fri for alle


.....og da dukker sånne type prosjekter opp! Den lille sure bjørnen som ligner på en hund er en klar favoritt.

123 APC

En smakebit fra vårkolleksjonen til A.P.C. ser dere her, og Jon som sitter i Bergen og er misfornøyd med garderoben kan plukke opp noen tips. Denim-outfiten fra topp til tå er ikke ulikt noe min far hadde på seg på i sin "trendy" periode på 70-tallet. Han kan forresten også få tak i plagg fra kolleksjonen, siden Pepper snart får inn det franske merket i butikk. Ikke dumt!

apc
Foto: thefashionspot.com

Friday night live

Jeg ble tatt godt vare på av Kasia på fredagskvelden. Varm suppe og et par tekopper inntatt lettere nedsunket i en stol var det begge trengte før vi gikk hver vår vei klokken 2200. Hun skulle ut og danse, jeg måtte hjem og sove. Haha. Sånn er det! Forresten har jeg Happy Socks på føttene. Kan muligens hjelpe på for de som står opp med feil fot iblant.

sigkash
Foto: privat

Aldri for tidlig

...å kjøpe vårsko!

smaasko
Foto: flickr.com/photos/thelenz

Bomull

Jeg har som en av de i Catalina Bartolome sine nydelige bilder, bomull i hodet denne uka. Eller er inne i en boble om du vil. Straks tilbake med mer punch, må bare komme inn i 2009-modus.

boble
Foto: www.flickr.com/photos/catrin

Dagens CMYK

Ah. En avis etter min smak. I anledning en utstilling på Contemporary Arts Museum i Houston har Stephanie Syjuco  laget et sett med aviser som kun består av fargeblokker. Noe for Arkitektnytt? Nja. Fint er det ihvertfall. Oversettes på følgende måte: Yellow = text, black = newspaper info, cyan = photos, red / magenta = advertisements.

avis
Foto: stephaniesyjuco.com

Helmaks

Katt og mac på fanget på en gang! Kan ikke bli annet enn maksikos.

maksi
Foto: privat

2009

Jeg sier takk for det gamle og velkommen til det nye med et fantastisk bilde tatt av Kasia på vei inn i Oslo med flytoget (tror jeg). I like it a lot, Kasia. Maskineriet går, bloggen består!

machinery
Foto: Kasia Heijerman


hits