Dagens

Legendarisk bilde som viser nervøse soon-to-be arkitekter under sensurens nervepirrende minutter. Bård og Lise jobbet sammen på sitt prosjekt, og utviklet under tiden også tydeligvis samme kroppsspråk. Hahaha. Det gikk veldig bra med de forresten. Bra gikk med min gode mann også, her ser dere selveste arkitekten komme slentre rundt stolpen for å ta med seg dama med den nye Acnejakka hjem etter en lang dag.

sensur

ahosens2
Foto:privat

Skapplass

For de som ikke vet det, så er det et sjakktrekk å stikke på nærmeste renseri og mase til seg ståltrådkleshengere for ca. 2 kr stk. Tar mindre plass i skapet, ser mye bedre ut!

kleshenger
Foto: lasttnightsparty.com

Modeveckan

Om du er interessert i hva svenskene viser fram under Modeveckan, finner du alt du trenger på Bon! Snapshoten er fra Whyred sin visning (bombe). 50-tallssveis og rødoransje lepper, og best av alt litt aprikosfarge.

whyredfw08
Foto: bonmagazine.com

Apropos...


...slå meg i hodet med noe hardt. At det går an å glemme å kjøpe billett til Justice. Hårreisende.

Small in Berlin

Jeg fikk bildene som Ragnhild hadde tatt i Berlin, og dette her ser helt rart ut. Det ser ut som om kisen i butikken er 2,5 meter høy. (Evt. at jeg er ca. 1.30) Kjolen var fin, men ble ikke kjøpt. Litt for kimono.

siggenberlin
Foto: Ragnhild Bakkevig

Preppy krepp

Den kombinasjonen høres kanskje litt rar ut, men ser du på Bruuns Bazaars modeller skjønner du kanskje hva jeg mener? Som om det er småkreppet i fin fasong? Acne hadde også kreppahår på visningen sin under moteuken i Sthlm nå nettopp. Jeg legger meg ikke under tanga med det første, dog.

krepp
Foto: bruunsbazaar.com

Den der glorien

Glorien som Viel Bjerkeset Andersen laga ved Nathionalteatret er utrolig fin. Det enkle er ofte det beste, noe går igjen i veldig mange sammenhenger. Akkurat nå sitter jeg og reviderer forarbeid/tekst til diplomen. Dvs. renske vekk all slags arkitektoniske fraser som det er umulig å forstå. Håkon fikk latterkrampe igår når han så noe av det jeg hadde skrevet. Det var noe sånt som "Hjernen skaper former...blablabla." Herreguuuud. Slå meg i hodet med noe hardt. Please.

PS: LK tipsa meg nettopp om dette bildet.

glorie
Foto: viel.no

Nesten katta mi

Fint å ha en katt som kommer og hilser på av og til. Ikke så veldig interessert i verken leverpostei eller kamera, men å bli kjæla med er helt åkei. Vi tror det er naboen sin. Det er forresten på tide for alle mann å ta med seg kameraet ut om dagen, lyset er godt som gull!

kattevenn
Foto: privat

Oi


Fikk nettopp nyss i at D'lirium må stenge dørene pga hushaier. Kjipt for Berthe og Oslo, men det ender da opp med noe som er bra for lommeboka di. 50-70% på alle varer frem til torsdag. Ta med deg blomster, så blir hun nok glad!

Snæsnt

Definisjonen på styggfint. Eli, litt til nå, så er du der!

sarthaar
Foto: thesartorialist.blogspot.com

Muji

Jeg har en forkjærlighet for alt som kommer fra Muji, men det er litt som med Topshop. Jeg liker det meste av det de har, men greier aldri å bestemme meg for hva jeg skal kjøpe. Og når prisen er litt stiv blir det enda verre å velge. Da jeg var i Trondheim for noen uker siden fikk jeg med meg Ragnhild inn, og det endte opp med at hun kjøpte et helt lass, mens jeg ikke kjøpte noe. Nå har hun kjøpt enda mer også. Om ikke nevøen digger dyret, så har ihvertfall det ihvertfall fått Raggen som kompis.

raggen
Foto: Ragnhild Bakkevig

Krig i kroppen


Jeg ble selvsagt syk i går (kanskje fordi jeg stod i tynn longsleeve på trappa og lagde trutmunn i minusgrader igår. Smart). Det er ikke særlig artig å være syk. Forferdelig dårlig timing.

Dagens

Egen inngang med minitrapp er fantastisk. Når solen kom, kom også solisene på og jeg inntok automatisk Cate Blanchets Bob Dylan-pose etter å ha sett I'm not there igår. Skulle gjerne ha lest meg litt opp på duden før jeg så an, men det var artig likevel. Working outfit idag også, det er derfor det er så lite dagens på denne bloggen. Jeg er en lasaron. Tre uker til, så blir det bikini. Jeg skal endelig til Thailand. Whey!

070127b

070127
Foto: privat

Fredagsquiz

Superlett. Hvor kommer disse fantastisk grafiske storyboardtegningene fra?

story
Foto: oh no

Typ 32

Gi meg en 5-7 år til og 10 cm lengre bein så går jeg for Whyred sin SS08-look!

voksen
Foto: Kaare Lund/Whyred

Passer fint

Jeg er tante på fulltid idag! Det banket på døren klokken halv 6 imorges, og det er uforståelig for meg hvor kidsa får energien sin fra. Klokken 08:30 var jeg kjørt, men jeg må holde ut i ca. 14 timer til. Bibliotekbesøk er en bra ting, for der må de være stille. Haha. Her har dere rataskanken og en tote jeg ikke har vist før. Fikk det som pose fra sjappe i Berlin.

hellis
Foto: privat

Klipp det av

Om du aldri har hatt kort hår før bør du kikke litt på sveisen til Anja Rubik og tenke: "god damn, nå skal jeg jammen bestille time hos frisøren og klippe av hele kråkereiret!". Jeg ble ihvertfall gira!

anja
Foto: style.com

Acne mania

Om ikke hele vestkanten går rundt i Acnejeans imorgen skjønner jeg ingenting. Idag åpnet lagersalget deres, og det var så mye dandysveiser og bukser at jeg nesten snudde i døra. Nesten ja. Svenskene har tydeligvis sendt over restlasset fra alle mulige kolleksjoner, så det er ihvertfall mye å velge mellom! Jeg endte opp med en jakke jeg ikke vet om jeg kommer til å bruke, et par sko jeg ikke vet om jeg kommer til å bruke og en fin genser til håkon. Typisk salgsresultat mao. Ta turen om du orker litt knuffing: Underhaugsveien 28 it is.

Chloë + Elle UK

Endelig et påskudd til å kunne skrive litt om Chloë igjen. Jenta blir i 6 mnd fremover "style advisor" i Elle UK, og er også på coveret neste måned. Jeg poster heller dette gamle bildet, siden det som er så bra med Chloë er at hun er typ døllfin.

chloe
Foto: mxdpi.com

Pittern


Ser ikke dette helt feilproporsjonert ut? La oss håpe det bare er bildevinkelen som er feil. Hvordan Edwin greide å hanke i land mr.Pitt som modell er jo et annet spørsmål.

Frøken Birkin irl


Skulle ønske jeg kunne dra på Cinemateket imorgen å få et glimt av den famøse Jane Birkin som kommer til Oslo for å presenterer filmen Boxes. Fin fin fin.

Dagens

Takk til bartemannen for fantastisk gjestblogginnlegg. Jeg syns dere kan gi han litt cred. Her ser du hva jeg driver med. Siggen sover på café. Neida jeg sover ikke, jeg tenker. Dype tanker. Om absolutt ingenting.

080122
Foto: privat

Gjesteblogging - Miyashita og Demeulemeester

Ja du leste riktig, gjesteblogging (fra bartemannen!?) om Takahiro Miyashita (Number(n)ine) samt Ann Demeulemeester. Det skal enkelt og greit handle om sjukt fete styles for gutta. Det betyr da faktisk, ingen sneakers, ikke noe neon, ikke engang noe med et lite snev av hippetihoppopp(hiphop) men gusj og grønsj. Grønsj ja, ala Kurt Cobain, en dasj rock fra Johnny Cash, litt bustete hår fra Patti Smith og omtrendt like mye dekadens som en ung herr Bob Dylan. Med andre ord, grunge med litt chic for gutta.

Ruskete, buskete og laidback.


numbernineanndeme foto: men.style.com

De to første fra NN og de to siste fra AnnD, nylig på catwalken i paris for fw08. Sjekk også ss08 fra begge.

Finner jeg dette i Oslo da? seff, sjekk secret society for NN og Voga for AnnD.

Kid


Se og hør litt på urørtvinner Matias Tellez. Han er en artig liten sneakerhead.

Jasminte og godt mot

Jeg dro til fjells i helgen for å få litt ro og fred før innspurten på diplomen starter for alvor. Bra timing, ting ser litt lysere ut nå. Uansett stakk jeg innom en småsyk frk. Kasia før jeg dro og hun serverte jasminte direkte fra Kina. For en te! Den lille teballen ble jo til en blomst! Jeg er lett å imponere for tiden.

blomst
Foto: Kasia Heijerman

Batlak+Selvig

Ung designerduo som jeg (m/flere) har store forventninger til når Oslo Fashion Week går av stabelen om et par tre uker. Verken hjemmesiden til OFW eller B+S er oppdatert, men du kan kikke på Iqonsprofilen deres her. Hold av kvelden den 13.februar og ta turen til Posthallen da! Bildene er fra høstens visning. Korallbukser? Yes yes yes.

batlak
Foto: henne.no

Dagens

Stadig nye definisjoner av dagens her. Jeg var på H&M på tirsdag og surra rundt i en time før jeg endte opp med denne brillenøkkeldingsen til 19,50. Interessen for neon minker som dere ser. Hehe. Den grønne dingsen er fra en liten sjappe i Berlin. Jeg liker nøkkelknipper!

nokkel
Foto: privat

Youtube me

Etter nok en lang dag med schmarkitektur hadde jeg tenkt å få dere til å gi meg bra youtube-linker sånn at jeg hadde noe å le av igår kveld. Jeg fikk aldri skrevet den posten, men idag tidlig fikk jeg en fin mail av en jente. Og hva sendte hun? Jo, en youtube-link! Hah! Tilfeldigheter er bra. Den var fin den, men nå trenger jeg noe å le av!

Shoot!

Luksusproblem

Om du er en vernissageløve, må du springe mellom Grønland og Løkka idag. På 0047 starter ustillingen Rykk tilbake til start (92 kunstnere fordelt over 6 utstillinger på 4 dager hver. Maraton mao), og på DogA er det NewAfrica-ustillingen som åpner. Jeg heier på begge, men blir nok sittende foran macen min å rive meg i håret i steden. Hurra.

rykk
Foto: projekt0047.com

Blomsterbarn

Snik litt i fotoshooten til Nylons marsnummer her. Afrkiansk midtsommar ser det ut som. For min del er det helt i orden, jeg vil ha sommer hele året. Selv om det er fint vær akkurat i dag. Januar schmanuar.

nylon
Foto: nylonmag.com

Vegg #6

Oslo S by night. Vi lurte litt på om det var en installasjon, men konkluderte vel med at det er sånn det ser ut når det ikke er utstilling ved inngangen til Sentralstasjonen. Jeg vet ikke helt. Fint er det ihvertfall.

oslos
Foto: privat

Året er 1988..

.....og Mathias på jobben er 1.års arkitektstudent. Haah! Han påstår han ikke var inspirert av Morten Harket, jeg vet ikke helt om jeg tror på han. Skjorte-looken kjører han fremdeles gitt.

mathias
Foto: privat

Wow 2

Dette blir snasent. Sånn skal det ende opp!

Wow 1


I love Steve.

Hest er best

Neida. Jeg var aldri en hestejente, men rundt halsen kan de godt henge. Eller du kan følge frk. Carolines eksempel, som i god Carl's Cars-ånd henger lekebiler rundt halsen. Kjedet under kan du bestille fra svenske TjallaMalla til 198 pix. Tjabba!

hest
Foto: tjallamalla.com

Beige, blomster og pasteller

Japp, da var jeg nettopp en sving innom nitimen og snakka litt om blogg/mote på direkten, Husker ikke helt hva jeg sa, men siste setningen var ihvertfall det du ser i overskriften. Vi snakker vår/sommer-mote. Sjekk ut Luella og Chloé SS08. Jeg holder meg på høyresiden kjenner jeg.

bpb
Foto: style.com

Søtis

Epler og diamanter og søt som fy.

sot
Foto: facehunter.org

Dagens

Jeg må tegne og tegne siden veilederen min i Trheim sa: Jaja. Du ligger relativt godt an, Sigrid. Relativt er et forferdelig ord. Det begynner ihvertfall å ligne noe nå (og nei jeg har ikke tenkt på vinduer enda).

080114leiligheter2
Illustrasjon: privat

Dagens

Er det noen andre enn meg som merker januars isende hånd på kroppen? Jeg bare ligger i sofaen. Og ligger i sofaen. Og ligger i sofaen. Og er sur. Men nå skal jeg dra meg ned på utstillingsåpning på Little Miss T i H&Mbukse, tennissokker og mamsens gamle belte. Blir fint det.

tennis
Foto: privat

Skikkelig diskriminering assa

Hva skjer med at alle kule sko bare finnes i guttestørrelser? Jeg blir så suuur! Dette er et par fra Visvims nyttårskolleksjon som jeg uansett ikke har råd til.

visvim
Foto: chapterworld.com

Geniale knagger

Får du litt barnehagevibber? Jeg har tenkt på de lenge og lurt litt på hvor de eventuelt kan ha de. Mr. Matre kom meg i forkjøpet og fant de på jernvarehandelen nedenfor Birkelunden igår. Perfekt å henge vesker på!

kroker
Foto: Håkon Matre Aasarød

Si meg nå

....hvem er det som har ramlet ned i posen i MJs nye ad? Førstemann får som vanlig en is!

mj
Foto: hemmelig enn så lenge

Heimen ventar

Olav Tryggvason, veilederen min og Ragnhild venter på meg i Trondheim i morgen. 48 timer med skole, skole og fjas blir det. Tilbake fortere enn dere får sagt "stekt torsk, kokt torsk" 4 ganger på rad etter hverandre! Dette er Raggen i Berlin, igjen med fascinerende veiarbeidelementer.

ragntro
Foto: privat

Ingeniøren

Av uvisse grunner har jeg lagt min elsk på Levi's engineered jeansa (fjasenettside, jeg skjønte ikke bæret) siden de ble lansert. Det er noe med den sømmen der. Dessverre har jeg til gode å finne et par som passer meg, men min makker fikk seg en ny en på lørdag. Sole Service har 50% på alle de modellene de har. Om de er vide i beina er det bare til å sy inn strikk i den nederste bretten. DIY you heard.

levis
Foto: levis.com

Alt godt

Det var en glad gutt som skålte for seg selv på Hell's Kitchen igår. Selvsagt gikk det bra! One down, one to go. Herlig Bauhausaktig venstreside på det bildet der, btw.

hakkiferdig
Foto: privat

1080 timer

Fokuset mitt er litt andre steder for tiden. Det er 45 dager til jeg skal levere diplomen nå, og jeg veksler mellom å si Pøh, det er jo bare en liten liten diplom, og Hjælp jeg har ikke gjort en dritt, jeg blir ikke ferdig. Men blir jeg ferdig er det mye pga god hjelp. Jeg er så heldig å ha en fotografvenn med studio i stua som hjalp meg med modellbilder. Øker kvaliteten et par hakk. Forøvrig står min kjære Håkki i dette sekund foran sensorene og briljerer (forhåpentligvis) med sin diplom. Oh yes. På god vei inn i voksenverden nå.

therfoto
Foto: privat

Acne vår

Jeg lengter etter våren! Acnes 08 inseasonkolleksjon har selvsagt også en bunch med chinos i forskjellige farger. Er dere litt lei av chinospratet nå? Bær over med det. Det som er bra med disse er at de har annen farge i foret. Og skoa ja. Sjansen for at jeg kan gå i de er ca. 0. Jeg forstår fremdeles ikke hvordan folk greier å gå i høye hæler i mer enn 1 time.

acne08
Foto: acnejeans.com

Dagens

Fluffy vinterhår og fine briller.

vinterhaar
Foto: privat

Damn, girl!

Det springer småpaparazzier rundt i de fleste byer for tiden, en kompis kunne melde at det på Blå i helgen var 4-5 stykk med kameraet oppe som dokumenterte det festglade folk. Merkelig fenomen, men fint for meg - da kan jeg videreformidle det beste av det beste. Som f.ek.s dette bildet, som bare mangler snakkeboble. Eller tenkeboble kanskje. Hun i vesten bare Damn, I'm hot, mens hun i hjørnet bare Oh no you're not. Haha.

lnpart
Foto: lastnightsparty.com

Poppis


Beste lyden: popcorn som popper i gryta.

Chinolover

Å gå på salg lørdag kl. 1400 er urutinert. Mange folk. Mange kjipe folk. Overalt. Men jeg endte opp med et par chinos fra Cheap Monday. Grårosa, altfor store, 250 spenn. De har en haug med bukser på 50% på Sole Service (der betjeninga tydeligvis har brukt penger på nye sneakers isteden for servicekurs). Opprulla og med pumps blir det helt ok!

cmchino
Foto: privat

Homegirl

En skal ikke undervurdere en fredagskveld i sofaen! Jeg lader opp til en liten salgsrunde imorgen.

Sjapper det er verdt å besøke er blant annet: Høyer (Filippa K/Tiger/Malene Birger/Bruuns Basar), Hall of fame (kicks), Stress (kicks), Sole Service (kicks, Cheap M, Wood Wood, Acne), Koma (Whyred, 5th Avenue), Secret Society (Martin Margiela, Raf by Raf Simons, Surface 2 Air) og selvsagt H&M siden du kan få typ 100 plagg for 100 kr. Flere tips? Bring it on.

helg
Foto: privat

Vegg #5

Min modellvegg.

MA_1
Foto: privat

Frøken Norge


Stor underholdningsverdi, mye bra pouting!

Hate it or love it

Jeg er litt slækk på motebloggefronten for tiden, men jeg kan jo si som så at mens dere først er på salg bør dere være litt taktiske med fargevalget. Beige er hovedfarge når fuglene begynner å kvitre! Jeg liker den komboen til høyre fra Alexander Wang. Kisen går i 3.1 Phillip Lim.

beige
Foto: style.com

Partygirl 2

Kasia er i festhumør og vil ha meg med på dans i helgen. Vi snakker om Lipstick + No Dial Tone på PI i morgen. Mest sannsynlig backer jeg ut pga diplom og besøk av bror, men dere andre kan jo ta på dere danseskoa og prøve å holde tritt med denne dama. Rrrrr!

In english: Partygirl Kasia wants to go out dancing tomorrow! I may not be able to attend, but all you other people should get your shit together and shake your booties with this girl.

kasiamaske
Foto: privat

Etter festen...

...våknet vi som sagt opp til lecablokker og champagnedunst, noe som ordnet seg relativt fort. Mer action ble det da vi oppdaget at vi manglet et nøkkelsett og en iPod. I fem timer gikk jeg smånervøs rund og leitet overalt før Håkki, etter 5 timer, fant nøklene i lomma på dressbuksa si. Jeg ble sånn gladsint kan du si. Gutter kan ikke leite.

Så. Etter en lang jobbedag igår gledet jeg meg til komme hjem og vaske gulvet for 5. gang, men idet jeg låste opp døra hørte jeg at kjøleskapet stod og peip og tenkte Faen faen faen. Døra stod på vidt gap og hele kjøleskapet var dekket av vaffelrøre. Håkons store plan om å lage vafler som nattmat endte i at termosen han hadde helt røra oppi eksploderte. I kjøleskapet. Og jeg brukte to timer på å vaske hele dritten.

Men alt ordna seg igår også, kjøleskapet ble rent og klokken 22:00 oppdaget vi at iPoden min lå i en pose utenfor døra. En angrende synder? Har ingen aning. Det som var mest synd var at noen tømte battery over de nye Filippa K vantene mine. Dere vet hvordan battery lukter? De blir nok liggende i fryseren ut uka. Jaja. Fest er fest.

Gummi

Denne frøkenen har ikke bare nydelig hår, hun har nydelige sko også. Gummisålen hadde sin storhetstid med Marc Jacobs i spissen i fjor, men denne versjonen kan godt bli med inn i 2008. Jeg har kikket på de et par ganger på Koma og for piker som har vegring for høye hæler er de perfekte. Whyred it is.

whyredsko
Foto: stockholmstreetstyle.feber.se

Hint #4


Er du salgshore som meg bør du ta turen på H&M og raske til deg en av de helt bleika jeansene som er på 70%. Kort i beina, høy i livet, fine lommer!

2008

VI hadde fest og det var artig! Etter klokken slo 12 rant det på med folk, sånn ca. 70 stk på 52 kvadrat ble intimt og bra. Det er bare det at når en bestemmer seg for å arrangere fest glemmer en ofte hvordan det er å våkne opp dagen etter. Champagne på veggene og lecablokk i stua. Jaja. Det ordna seg.
Men godt nyttår da folkens, jeg har troen på 2008!

nyttar
Foto: privat


hits