Julegave

...til meg selv. Jeansskjorte fra H&M med litt puffy armer. Fin og billig!

jeansskjorte
Foto: privat

Svai

Kaare Lund solgte ut lagervarer i forrige uke, og jeg fant et par fine småting på tampen. Lang tofarget tskjorte fra Fifth med assymetriske ermer er både komfortabelt og passende for månedene som kommer. Hehe. For de som trenger det i klartekst: vi er to som om en stund skal bli tre. Oh yeah!

fifthtee
Foto: privat

Snabb sväng på stan

Jeg var jo i Stockhom i helgen. Det ble mest klemming og henging med Georgia (hun drar tilbake til Australia snart), men en sving innom Weekday fikk vi tid til. Masete butikk, mye fint. Det ble selebukse og stripete genser.

raring
Foto: privat

Jakka miiii

Vi siktet mot de svenske billig-men-bra-kjedene, dvs. Monki og Weekday, og et av plaggene som ble med hjem var en småstor grå dressjakke, som kan fungere halvveis som en ytterjakke om en tar en tykk genser under. Eller noe sånt. Vi henger opp rullegardiner forresten, så fra nå av går vi glipp av naboens underholdende karatetrening på Nintendo Wiiiii. Og det er helt greit.

dressjakke
Foto: privat

Poppissko

Disse skoene fra H&M er rimelig ettertraktet i min nære omgangskrets. Først kjøpte frk. J de, og da frk. K så de ville hun også ha de, men da hadde de ikke et eneste par igjen. Hun videreformidlet sin sorg til meg, og da jeg fikk se bildet av de, tenkte jeg, åh zippersko og ville også ha de, men regnet med at toget var gått siden jeg var sent ute. Men neida, idag stakk jeg helt tilfeldig innom og det første jeg fant var et par i min størrelse, og rett etterpå fant jeg et par i frk. K sin størrelse og da ble frk. K så glad at hun omtrent gliste herfra til månen. Det betyr i praksis at alle er fornøyde, men at vi må ta en ringerunde hver gang vi skal gå ut. (Forresten er de et bra og billig alternativ til Minimarket sine SS09 zippersko, med omvendt zip). Her er skoene på hylla, og den hylla er den vi sleit med å skru opp, men som faktisk henger enda - utrolig nok. Ja. Nå går jeg og legger meg.

sko
Foto: privat

Brallorna

Disse buksene fortjener sine 5 minuts of fame, om enn sent men godt. Før sommeren var jeg på Høyer og hang (Anne jobber jo der), og fikk snusen på et par Tigerbukser som etter prøving ble med hjem. Høyt liv, litt sleng, sitter som et skudd og faktisk relativt billig i forhold til en del andre jeansmerker. Den fortjener et bedre bilde, men det kommer ved en senere anledning.

buksa
Foto: privat

Biker biker

Dagen etter jeg tenkte tanken at det var på tide å kikke etter en svart skinnjakke fikk jeg en rett i henda! Jeg har en venninne som jobber som designer for Only i Kina, og siden hun har ca. to av hvert plagg og hadde tatt med seg en del stæsj hjem til Norge denne gangen, var jeg så heldig å få den ene! Passe eksklusiv er den også, det finnes kun to eksemplarer da den aldri ble satt i produksjon. Den ene har hun og den andre har jeg. Herlig!

jakkami
Foto: privat

Amsterdam shopping

Amsterdam var ingen fantastisk shoppingby, men det ble bra uttelling på 4 dager likevel! De de er best på er second-hand sko, spesielt støvletter. Kasia er dreven i faget, men det jeg fikk med meg hjem var to sneakerspar til en bra pris. Et par svarte små og et par Adidas Rekord. Ellers er SPRMRKT en bra sjappe (store in storen er nydelig), de hadde litt skandinavisk og siden det var salg ble en svart Wood wood bukse med hjem. Ellers gikk det i mye basics fra American Apparel til meg selv om min gode mann. Og som sagt magasiner. Vi fant faktisk gamle Letraset-transfers også! Den gule greia er Kasia sin og brukes til å lage sjokoladebiter.

amster2
Foto: privat

Made for walking

Og om det har vært litt lite blogging i det siste, så har nok det med å gjøre at jeg har vært travelt opptatt med å kjøpe sko. Med hæl. I semsket skinn. De blå er fra Velouria Vintage (meget bra utvalg), de svarte fra Zara (utplukket) og nå er det vel på tide å sakke litt på kjøpetempoet og heller spare til høsten. Det ser ut som om det blir en del turer til utlandet.

shooooes
Foto:privat

Hot hot hot?

Småshopping igår. Kasia tvang meg til å prøve disse skoene for andre gang, og jeg var sånn njææææ for andre gang, men de ble med hjem da. Hva mener dere? Bli eller bytte?

hmsko
Foto: privat

Stolfetisj

Jeg har en tendens til å kjøpe altfor mange stoler. Idag tidlig ble det 4 til. Delta chairs av Mart Stam i brasiliansk eller argentisk bøffelskinn om vi skal tro selgeren. Jaha. Er nok ikke originaler, men de ser unektelig bra ut!

stoler
Foto: privat

Slow søndag

Vi skulle egentlig ta en tur til Fredrikstad (jeg har aldri vært i Fredrikstad), men kom ikke lenger enn til Oslo S og Burger King der. Haha. Etterpå fant jeg en fantastisk minijeansjakke i Birkelunden, før vi gikk hjem og powernapa på sofaen fra fem til ni. 17.mai tar på!

jakka

jakka
Foto: privat

Now we're talking

Det neste naturlige steget mot en pensjonisttilværelse (les: businessdame) var da også å skaffe seg en dressjakke. Litt fancy måtte den jo være, og da falt Whyreds alternativ i smak. Kort, fin lengde på armene og med et stoff som er lagt i små folder. Stiv pris pga. detaljering- heldigvis var det vareprøvesalg.

jakke
Foto: privat

BrightLight

På loppis i helgen fikk jeg karret til meg en lampe som seiler inni kategorien styggfin. Som dere ser ble det nattklubbstemning i stua straks den kom på og det ble vel vedtatt på stedet at lysrøret må byttes. Men stanga og foten er knallrød og lekker, og om ikke annet funker den som dagslyslampe. Og statue. Vel verdt 25 kr.

dagslys
Foto: privat

Thai-Buy

Det var ikke mye å hente fashionwise på resorten vi var på i Thailand, men da vi tok turen inn til byen den ene dagen ramlet jeg over en hel etasje med catwalkkopiklær. Så som så kvalitet, men når prisen er 30 pix pr kjole går det greit om den bare kan brukes 4 ganger. Dette er en av de som ble kjøpt. Herlige Jil sander-vibber.

kjolet
Foto: privat

Stonewash deluxe

Dagen etter bakfull-dagen, nydelig vær og en craving etter nye ting førte oss bl.a. til Fretex, og Kasia, min venn, med stenvaskete CMs gikk direkte bort til den enda mer stenvaskede jakka og fant ut at yesbox, den skal jeg ha. Haha. Den er kul assa.

kasiajakke
Foto: privat

Peach canei

Gina Tricot er ikke akkurat min favorittbutikk, men idag stakk jeg innom på impuls og gikk strake veien bort til denne bodyen, betalte og gikk ut. Det er noe med ferskenfarge. Fint til grått. Nå setter jeg meg forresten på toget om et par timer og blir i Trondheim i en uke. Hurra. Nei.

bodyny
Foto: privat

Ny kjole

Det gikk litt bedre med Håkkis kjøpe-gave-til-dama-vegring når jeg kunne stå vedsiden av ham og peke på hva jeg syntes var fint. Jeg prøvde noen kjoler på Retro i Trondheim og endte opp med Acnes grønne knytekjole. Finere farge i virkeligheten. Fornøyd ja!

acnekjole
Foto. acnejeans.com

Grønn

Igår feiret jeg ved å kjøpe meg en grønn topp på H&M. Den har grå stor glidlås langs hele ryggraden, og er egentlig litt volumiøs. Jeg putta den nedi buksa. Finere sånn.

signytopp
Foto: privat

Woooh!

Jepp, det var det jeg sa når jeg så disse skoa første gang. Frk. Amsterdam vet å gjøre bra 2nd-handkupp i hjembyen. Pumps og støvletter er det mye av, men da gjerne i størrelser som er i minste laget for henne, noe som er veldig bra for meg. På nyåret fikk jeg disse i gave, og de er goddamn smashing! Spares til asfalten blir heltørr.

skokasia
Foto: privat

Brand new kicks

Ikke helt sant siden de ble kjøpt i Berlin, men de har aldri rørt Oslos gater. Det er Bernhard Willhelm og de har svart pjuskepels lang sidene. som av noen ble sett på som perfekt vaskefillemateriale. Haha. Jeg får prøve det ut. Kosekicks er det ihvertfall.

bwkicks
Foto: privat

Muji

Jeg har en forkjærlighet for alt som kommer fra Muji, men det er litt som med Topshop. Jeg liker det meste av det de har, men greier aldri å bestemme meg for hva jeg skal kjøpe. Og når prisen er litt stiv blir det enda verre å velge. Da jeg var i Trondheim for noen uker siden fikk jeg med meg Ragnhild inn, og det endte opp med at hun kjøpte et helt lass, mens jeg ikke kjøpte noe. Nå har hun kjøpt enda mer også. Om ikke nevøen digger dyret, så har ihvertfall det ihvertfall fått Raggen som kompis.

raggen
Foto: Ragnhild Bakkevig

Acne mania

Om ikke hele vestkanten går rundt i Acnejeans imorgen skjønner jeg ingenting. Idag åpnet lagersalget deres, og det var så mye dandysveiser og bukser at jeg nesten snudde i døra. Nesten ja. Svenskene har tydeligvis sendt over restlasset fra alle mulige kolleksjoner, så det er ihvertfall mye å velge mellom! Jeg endte opp med en jakke jeg ikke vet om jeg kommer til å bruke, et par sko jeg ikke vet om jeg kommer til å bruke og en fin genser til håkon. Typisk salgsresultat mao. Ta turen om du orker litt knuffing: Underhaugsveien 28 it is.

Geniale knagger

Får du litt barnehagevibber? Jeg har tenkt på de lenge og lurt litt på hvor de eventuelt kan ha de. Mr. Matre kom meg i forkjøpet og fant de på jernvarehandelen nedenfor Birkelunden igår. Perfekt å henge vesker på!

kroker
Foto: Håkon Matre Aasarød

Ingeniøren

Av uvisse grunner har jeg lagt min elsk på Levi's engineered jeansa (fjasenettside, jeg skjønte ikke bæret) siden de ble lansert. Det er noe med den sømmen der. Dessverre har jeg til gode å finne et par som passer meg, men min makker fikk seg en ny en på lørdag. Sole Service har 50% på alle de modellene de har. Om de er vide i beina er det bare til å sy inn strikk i den nederste bretten. DIY you heard.

levis
Foto: levis.com

Homegirl

En skal ikke undervurdere en fredagskveld i sofaen! Jeg lader opp til en liten salgsrunde imorgen.

Sjapper det er verdt å besøke er blant annet: Høyer (Filippa K/Tiger/Malene Birger/Bruuns Basar), Hall of fame (kicks), Stress (kicks), Sole Service (kicks, Cheap M, Wood Wood, Acne), Koma (Whyred, 5th Avenue), Secret Society (Martin Margiela, Raf by Raf Simons, Surface 2 Air) og selvsagt H&M siden du kan få typ 100 plagg for 100 kr. Flere tips? Bring it on.

helg
Foto: privat

Velkommen, darlings!

Dere matcher gryta mi perfekt. Direkte fra et varehus i Wales, via Hunting Lodge.

nyesneak
Foto: privat

Black is the new black

Jeg har troen på svart. To nye plagg fra Surface To Air er blitt innkjøpt i desember. T-skjorten med flaggermuseffekt ble kjøpt på Blender Agencys lagersalg, og tuxedobuksene i en bortgjemt butikk i Prenzlauer Berg i Berlin. I love those pants.

surface
Foto: surface2air.com

Chalayan

Jeg fikk tak i mitt første skikkelige designerplagg i Berlin. Wow. Stor opplevelse. Skjorta til venstre finnes også i hvitt, og henger nå fint i klesskapet mitt. Hussein Chalayan er kjent for å lage "arkitektoniske klær", og da var det kanskje naturlig at det var han som ble førstemann ut? Og om du digger lilla, bør du kombinere det slik som hun til høyre.

chay
Foto: husseinchalayan.com

Pointy pastel pumps

Et par glinsende mintgrønne pensko er anskaffet. Nei jeg skal ikke være brudepike, jeg bare digger pasteller. Jeg har bare kjøpt pastellfargede klær i Berlin. Nesten.

gronnesko
Foto: privat

Bra helg

Alle gode ting er 3:
1. Feature om bloggen og Pecha Kucha i nyeste plan B (det tok litt tid før jeg fikk tak i det)
2. Campingvogn og to søte Fantastic Norwaygutter over en dobbeltside i Dagbladet:Søndag idag.
3. Ny klokke. Brukt Citizen. Litt maskulin og litt feminin.

3ting
Foto: privat

Unisex

Unisex er favorittordet til Anne når hun jobber på Høier. Kunden sier "øhmm er dette gutteellerjentegenser?" og da sier Anne: "nei nå skal du høre, det er uuuuuunisex!". Hahaha.

Jeg fikk meg en unisexcardigan selv her på lørdag. Kisen har vært i Stockholm igjen, og denne gangen turte han faktisk å kjøpe noe til meg. Etter 5 pekerunder på American A. sine nettsider, 6 verbale gjentagelser før avgang og 4 telefonsamtaler når han var i selve butikken fikk han et fint plagg med seg hjem. Min cardigan er blåfiolett og såpass stor at Håkki også kan bruke den. Felles garderobe er et sjakktrekk. (Det er ikke meg på bildet nei, jeg kjører ikke J.Lo stil)

242166-45
Foto: americanapparel.net


hits