www.siggelicious.net


Hohoi, nå flytter jeg straks over hit.
Siden er relativt halvveis enda, men den blir fint til slutt!
Endre bookmarks, allright?

Sees!

Etter å ha vaset rundt i nedsnødde bygater i går og konstant gått i frykt for å få en istapp i hodet, føles det ekstra godt å kunne sette seg på flyet til Egypt om tre timer. Sporadisk blogging blir det helt sikkert. Hei så lenge!

istappdrit
Foto: privat

Osloguiden...

...med verdens lengste navn ble også lansert forrige torsdag! Den åh så lange, men treffende tittelen er (Pust inn nå). A poor man?s connoisseur guide to happy living in one of the most expensive cities in the world. Jeg fikk såvidt bladd igjennom den og registrerte/fikk fortalt at en rekke kjente & kjære har bidratt med sine kreasjoner. Blant annet har Esra tegna "annonsen" for Little Miss T, og Renata har mekket annonse for det vi i norge så fint kaller «middagsselskap». Som sagt har jeg ikke så mange juicy detaljer siden jeg bare fikk sett på den i 15 sekund. Det jeg derimot vet er at den er tilgjengelig under By:Larm i første omgang. Samarbeidsprosjekt mao. Har du mer info å komme med er det bare å hyle ut! Også står det litt om den her.

osloguide
Foto: via underskog, som jeg regner med er tatt av folka i yourfriends.no

Det snør, det snør..


....og jeg er rimelig fornøyd med at vi bestilte tur til Egypt om et par uker. Herlig charter på 5-stjerners hotell. Ah!

Bloggblues


Som flere har nevnt allerede - i gårsdagens D2 var hovedartikkelen om blogging, den bør leses!

More is more

....betyr vel ca. det samme som less is a bore vil jeg tro? I morgen er det en utstillingsåpning på DogA, der en gjeng crazy dansker har snekret og fikset for harde livet. "More is More" er en utstilling/event av Bureau Detours, et kunstner- og arkitektkollektiv som akkurat nå gjør Galleriet på DogA til sitt midlertidig kontor. Klokken 19:00 imorgen er det dax for åpning! Forresten er det de som har snekra det herlig vindskeive butikkinteriøret i Vibskov-sjappa. Stikk dit, danmark-vibber er alltid bra!

moreismore
Foto: norskform.blogspot.com

No guts, no glory

Min fine Ragnhild skulle egentlig flytte til Oslo etter jul og omtrent bli naboen min, men grunnet finanskrise og påfølgende arbeidsledighet er jobbmulighetene i hovedstaden såpass dårlige at andre alternativer vurderes. Om alt går riktig for seg ender Glory opp i Stavanger. Kjedelig for meg, men trolig det beste alternativet for henne. Hun linket forresten nettopp til en kortfilm som dere bør se. Trist, men god!

raggis
Foto: ragnhild

Fjellheim & lamper

Det er fint når bloggen lever sitt eget liv mens jeg er bortreist! Kom nettopp tilbake fra hytte, fjellheim og familiesamling, der det er minmalt med internett-tlgang. Men snø var det ihvertfall, og bra mengder også, så vi fikk kjørt litt pow! og testet lårmusklene på lørdagen. Brabra. Bilder ble det heller dårlig med, så da kan dere heller få ta del i det siste på lampefronten hos familien Siggen&Håkki: Litt før i høst kjøpte jeg en brun trompetlampe på loppis, som jeg lakkerte i matt svart. Dette funket veldig bra - den er klar til oppheng. Vi mangler bare en stofftrukket svart ledning. Det er derimot ikke så lett å få tak i. Noen som vet? Den hvite som står til venstre, er fra Norway Says. De solgte ut en helg haug som hadde vært på utstilling, og da slo vi til. Som min fine venninne T engang sa: en får aldri nok lys!

lampings
Foto: privat

Salgstid

Mye takket være finanskrisen er det nå salg også før jul. Bra for de som vil finne litt rimeligere julegaver.
Jeg ramser opp i tilfeldig rekkefølge:

Acne > 5.desember kl.10-16, Underhaugsveien 28
Blender Agency > 5-6.desember kl.14-19/10-14, Theresesgate 31
Kaare Lund > 11-13.desember, Kongens gt. 24
FIN > 9-10.desember kl. 9, St. Olavsgt 21B
Holzweiler Agenturer > 5-6.desember kl.10-19/18, Grensen 8

Om noen vet om flere, både i Oslo og på andre kanter av landet, si ifra!

Idag var forresten en stor dag for Håkon&co, de er førsteoppslag på Wallpaper!

Slumdog Millionarie

Vi fikk billetter til åpningen av Oslo Filmfestival i siste liten ikveld, og det ble en opptur! På grunn av Slumdog Millionaire kommer jeg til å få rimelig fargerike India-drømmer i natt. Anbefales! Og hvis du er som meg og trives best inne i november: tilbring helgen i et kinosete. Både fIlmfestival og nye Ringen kino = bra utvalg.

millionaire
Foto: googlet

Comme comme comme

Jon står på omtrent alene H&M i Bergen og har fri aksess til det meste av Comme-kolleksjonen akkurat nå. Han ender nok opp med trenchen, som absolutt ser fin ut. Jeg tror ikke jeg greier å holde meg unna å ta en tur i kveld heller. Forhåpentligvis blir det minimalt med knuffing da. Foruten om mellom meg og Håkki selvsagt. Det blir dress på deg Håkki, hører du!

comme
Foto: H&M

Erin i Comme

...og det er du også Erin Wasson, den eneste jeg har sett så langt som kan komme unna med så mye prikker. H&M/Comme-lanseringen utgår for min del, men jeg tror jeg skal sende Håkki en tur ned: dressene ser bra ut.

commeerin
Foto: Vogue Nippon

Danse danse danse

AHO har sin årlige høstfest til helga. Det pleier å bli en bra fest! Sist gang klatra Håkon inn et vindu for å slippe den ufattelig lange køen, men i år satses det på normal entré. Lørdag altså.

ahooo
Plakkis: arrangørene

Bikbokbonanza

På fredag var det BikBok-visning i Freiafabrikken, og det vi trodde skulle være en enkel visning viste seg å være et sinnsykt opplegg. Lokalene er fantastiske fra før, men de hadde gjort en formidabel jobb for å gjøre alle til lags. Egentlig virket det som om hele staben til BikBok-butikkene var tilstede, jeg har aldri sett en så stor samling jenter. To kolleksjoner ble vist, en ny denimkolleksjon og SS09-kolleksjonen. Bildet er fra førstnevnte, og der fikk jeg to fluer i en smekk: nydelig paljettjakke, nydelig tak.

bikbok
Foto: privat

Blendersalg

Jeg har ikke tid til å dra, men det har kanskje noen av dere!

blender
Foto: Blender Agency

Layout

Hei folkens, jeg har ikke så mye energi til å blogge denne uka, mest fordi jeg har fått en herlig ny jobb som jeg begynte i igår! Vikarierende deskleder i Arkitektnytt er jeg nå, og for meg som trives med å sitte time etter time i Indesign er det reneste lykken. Moro! Under ser dere et eksempel på meget bra layout: Acne Paper, ny utgave ute nå!

acne
Foto: acne på facebook

Alle gode ting er 3

Acne har lagersalg/vareprøvesalg fra idag og frem til lørdag, Underhaugsveien 28

Stanza Agencies som bl.a. fører Won Hundrer og Stine Goya har vareprøvesalg idag og imorgen, Universitetsgaten 14

Munthe plus Simonsen har vareprøvesalg fra idag og frem til lørdag, St.Olavs gate 2

Banksy gjør NYC

...

banksy
Foto: banksy.co.uk

Platecover

Boken Norske Platecover har lansering på Blå i morra. Det blir moro! Hurra for Magnus som har gjort en strålende jobb som redaktør. Jeg har allerede fått bladd litt i den, og det er ikke til å stikke under en stol at det er mye eyecandy her. Og absolutt en del fascinerende outfits. Hanne Krogh: my hero. Forresten får de 100 første som kommer på lanseringen gratis bok. Gogogo!

magnus1

magnus2
Foto: privat

Holzweiler Agenturer

...åpner dørene i Grensen 8 idag (Bakgården til Bare Jazz). Høstens og vinterens nyheter til lave priser, 50-70% av normalpris! Torsdag 10.00-19.00, 10.00-18.00, 10.00-16.00. Jeg fikk tak i denne vinterjakka selv og er meget fornøyd!

Jeg rømmer byen

Herregud for en dag. Først trakk jeg to visdomstenner, noe som ikke akkurat det gøyeste en kan gjøre på en fredag. Og så ble jeg faen meg angrepet av en narkis på speed idet jeg gikk ut av biblioteket på Schous plass, og det var ikke så veldig trivelig heller. Heldigvis angrep han mest sykkelen min isteden for meg, jeg kom ut av det uskadd og rimelig skjelven etter å ha fått en annen kar til å jage ham vekk. Godt at vi straks reiser til fjells med bøker og Bon. På hytta er det ihvertfall ingen narkiser.

fredag
Foto: privat

Koma(n)

Ja da var det tid for vareprøvesalg hos Kaare Lund igjen!
Alltid bra stemning og klær så langt øyet kan se.

Fredag 26. september, 09:00 ? 20:00
Lørdag 27. september, 11:00 ? 17:00

Kongensgate 24, 6.etg

Danse danse 2

Sondre feiret bursdag på fredag, det var moro. Mye cava, mye dansing. Jeg liker stilen på hun dama med paljettkjolen baki der.

festsondre
Foto: privat

Reunion

Før jeg dro til Venezia var jeg på reunion hjemme i Sogn. Visst var alle 10 år eldre, men ellers var det ikke så mye som hadde forandret seg. Ihvertfall ikke sveisen. Full fest!

reunion
Foto: privat

Seriøst

Vi hadde den verste flyopplevelsen noensinne på denne turen, det skulle ikke forundre meg om det er klærne mine som henger der på tørkesnorene i Venezia. I mine hender er de ihvertfall ikke. Først ruget de på bagasjen vår i Riga i 4 dager, før de nå greide å somle den ut ifra flyet i mellomlandingen i København, selv om det var samme fly som skulle videre til Oslo. Og siden laderen min ligger i, ja nettopp, bagasjen - har jeg ca. 87 minutter foran macen før batteriet går. Aiaiai. Kanskje det er her i gården det er dårligst karma for tiden. Men jeg er vel hjemme ihvertfall! Og om noen leste VG igår og Aftenposten idag, har dere vel skjønt at det var en vellykket biennale for gutta.

bagasje
Foto: privat

Reisebrev #1

Vi er på fjerde dagen uten bagasje, jeg drømmer om campingvogner og sier fantastic! i hver tredje setning. Akkurat som forventet mao. Bilder kommer!

Skuffende

Jeg har vært hjemom i helgen. Til alle familiemedlemmer og venners store forskrekkelse/skuffelse har mamma gjort om godtskuffen til tupperware-skuff. Jeg er fremdeles i sjokk. Pappa også.

skuff
Foto: privat

Venezia

Jeg slenger med i campingvogna (eller hvertfall utenfor) når Fantastic Norway tar turen til Venezia i neste uke. Forhåpentligvis prøver de seg ikke på noe sånn som på bildet under, men jeg regner med det blir både høy stress og spenningsfaktor. Og om noen har Veneziatips som ikke er turistmagneter, send meg en mail!

caravan
Foto: fantasticnorway.no/renatabarros.net

Hei, dude....

....ti poeng til deg og dine 190 cm. Å galant stille seg opp rett foran oss og stenge utsikten på showet til Daniel Sørensen/Tina H for noen uker siden er ikke kult, men da du viste oss den herlige merkelappen på den nyinnkjøpte skjorta di fikk vi ihvertfall noe å peke på. Karma sier jeg bare.

dude
Foto: privat

Hahaha

Sjekk her a. Made my day!

Same same but different

Jeg kjenner ingen andre enn Raggen som kommer unna med samesko med nike-lisser rundt (faktisk mine nike-lisser). Ragnhild var en snartur innom Oslo på søndag, og det er ikke så lenge til hun flytter til byen heller. Hun må bare gjennom diplomkjøret først. Forresten kommer det en ny Siggen&Glory kolleksjon snart. Vi tar sikte på lanseringsfest i januar!

raggensame
Foto: raggen

Fashionnight

Det ble en allnighter på fashionweeken igår, resultatet ser du under. Håkki hadde ikke helt kontroll på verken kamera eller sykkel. Haha. Men artig var det! Først en kjapp tur på DogA, deretter Elton & Jacobsen, så sushi før Fin sin visning, rett til Grims Grenka og videre til Fins etterfest. Hoi! Dere skal få Topp 5 fashionwize på søndag.

fashionnight
Foto: privat

OFW yeah yeah yeah

Det fokuseres ganske mye på både dansk og svensk mote her hos meg, men nå er det på tide å rette blikket mot kjære Norge siden Oslo Fashion Week starter imorra. Jeg har ikke helt fulgt med i svingene, men litt skal jeg prøve å få med meg! Fin akvarell-logo har de også fått. Men først en kort oppsummering om danskene: Hot 2 hot 2, hot 3.

ofw
Foto: ofw.no

Ikea 2009

Ikea satser stort på litt mer kommersielle måter å vise frem den nye katalogen sin på. Idag har de lanseringsfest, og hele uka skjer det ting i Fredensborgveien 24. Den storauksjonen hørtes ikke så dum ut!

ö y a

Jeg regner med at en stort antall av dere trekker nedover mot Middelalderparken i samlet flokk idag/imorra. Det blir lite festivalstemning på meg, siden jeg må ta det rolig og helst ikke hverken se på TV eller skjerm på et par dager. (Som dere ser er jeg flink til å følge reglene.) Bildet under er av Lykke Li og hun skulle jeg gjerne sett både pga musikk og sveis. I nabolandet i øst er hårknott langt oppå hodet blitt en farsott som nok ikke gir seg med det første. Om du har langt nok hår kan du satse på det samme. Og er du en ivrig knipser og har et bilde som representerer festivalen på en bra måte, send det til meg (siggelicious@hotmail.com), så lager jeg en best of øya-post etterhvert!

lykkeli
Foto: google

Buddakan NYC

Jeg har en venninne som for ikke så mange timer siden satt på Buddakan i NYC og nippet til en drink. (For de som liker trivia var det der Carrie og Mr.Big hadde forlovelsesfesten sin i filmen). Planen var at jeg skulle ta turen over for å besøke henne iløpet av sommeren, men det passet ikke helt inn i ferieplaner osv. Idag kommer nemlig svenske Frida og australske Georgia på helgebesøk! Første sightseeing blir noe så unorsk som åpningen av Henrik Vibskov-sjappa. Hahaa.

buddakan
Foto: nymag.com

Stilig

Tiden går men Oslostil består, og kommer snart med ny layout også! En enda større nyhet er at de er en av streetstylesidene som er plukket ut til å delta på utstilling i Collette.frs regi: "From the Street to the Blog" under "Rencontres d'Arles", en stor fotofestival i Arles som nettopp har startet. Det er snakk om 70 bilder fra Oslos gater, så et par kjenninger blir vel å komme opp på storskjermene som brukes under utstillingen. Et velfortjent klapp på skuldra til Hilde&Co!

oslostil
Foto: privat

Fashionable ferie

Med nystripet hår legger jeg vekk tastaturet for en stund og drar på ferie! (Håkki som aldri har sett en stripehette før holdt på å daue av latter, men gjorde en fantastisk jobb). Men nok om det. Brodern dras inn som gjesteblogger i mellomtiden. Vil du gi ham tips, send en mail: jon@siggenglory.com.

stripings
Foto: privat

Chiaroscuro v.2.0

Siden jeg ikke har vært på festival på 4 år var Oslo Live en fin plass å være igår. Kudos til de som står bak for en fantastisk multitasking-jobb! Det hadde sikkert vært gøy å ta turen idag og se Sebastien Tellier, men jeg føler jeg har sett nok av han for en stund. Da han spilte på Blå tidlig i mai stod meg og Kasia 1 meter fra ham og ble vitne til en høyfrekvent berøring av egne edlere deler. Men nyt sommer og musikk dere som skal!

oslolive
Foto:privat

Chiaroscuro

Ja da blir det crazy franskmenn to dager på rad faktisk. Justice steppet inn for 2manydjs på blå igår, der det som vanlig var høy hipster- og kameraføring. Partypics kan dere se på andre steder enn her.

justice1
Foto: privat

Storstan

Og nå kjenner jeg suget etter Stockholm og Storstan,  Frida og Georgia og den fine svenske sommeren. Fashionweeken har startet, du får som vanlig med deg alt på Bon sine sider. Dette er Whyred, de får nok snart en butikk i Oslo, og det samme gjør Weekday! Spørsmålet er bare når.

whyred09
Foto: bonmagazine.com

1.62


Igår ble en påminnelse på hvorfor jeg sjelden går på konsert. Jeg ser jo ingenting! Men det blir Justice på Oslo Live på onsdag likevel, og da kicker forhåpentligvis sommerferiefølelsen inn også.

Aloha, boy!

Igår ringte Andreas og sa han var i byen, nærmere bestemt i lokalene til den nye Aloha hemp butikken som åpner i markveien 10.juli. Jeg hadde en liten anelse om at han drev med noe kreativt, og det stemte bra. Inngangsdør dekorert "the Andreas way" er forhåpentligvis ferdig nå.

aloha
Foto: privat

Salg 2+3

Holzweiler Agenturer: Tors + Fre, 10-19, Grensen 8.
Mads Nørgaard, Humör, Minimum, Andersen & Lauth, Vadumsrum, Black Lilly, Mardou & Dean

Blender Agency: Idag, 12-16, Theresesgate 31
Juicy Couture, Botkier, 18th Amendment, Rika, Rabens Saloner, Lyle & Scott, Rock & Republic, Superfine, Earnest Sewn, Chip & Pepper, Raf by Raf Simons, Månestråle / Simple

Go! Go! Go!

Tiden flyr

Idag har vært den verste blåmandagen i historien. En kalender som dette hadde vært fint å ha, sånn at en slapp de usannsynlig lite brukervennlige kalenderene på dataen. Det eneste lystpunktet idag var at jeg booka billett til Amsterdam. Etter å gjort Oslo med Kasia er det på tide å bytte roller. Hurra for det! Hvor skal dere i sommer a?

kalender
Foto: christiaanpostma.nl

Synchronize watches

Dere husker vel Parker Lewis? Fredagen ble tilbragt under en rød lampe på en arkitektbar, før turen gikk videre til Pigalle der det også var passelig rødt. Siden vi så så ofte på klokka ble det tidlig kveld. Min er fra Birkelunden, de to andres er casioer fra Kina.

sync

sync2
Foto: privat

For de som kan

Jeg fikk nettopp denne meldingen fra fine caroline:

"forresten! momasi i frognervn har 50-70% på alt siden de skal flytte til andre lokaler. de har 3.1 philip lim, alex wang, sko fra mishka, matt williamson, katherine hamnet, april 77, ++++. vet ikke hvor lenge, men i alle fall i dag."

Gå om du har tid! Det har dessverre ikke jeg.

Oslo Ssssss


Grattis til Space Group og Kasia!

Fantastic bøker

I anledningen turen nedover til Venezia i september, planlegger gutta boys å lage en hel liten samling bøker om firmaet. Dette ærefulle oppdraget er gitt til frk. Renata (som laget fantastisk ny profil for ikke så lenge siden), med meg som side-kick. Ingenting er så gøy som å lage bøker! Vil du også lage bok er et tips å gå inn på smashingmagazine.com. Mye fonter og grafikk og herlige ting.

renatafan
Foto: renatabarros.net

Girls and the city

Ja dere kan jo gjette hvor dette bildet er tatt. Det fineste med å gå på premieren (nei ikke kjendispremieren, men på Saga) var absolutt ikke selve filmen, men de 400 oppstæsja jentene som trippet inn i kinosalen og hjertesukket seg gjennom de 2 timene filmen varte. Som Kasia så fint sa: Hør da, det er en helt annen frekvens her!

ladies
Foto: privat

La Belle

Ufattelig kjip arbeidsdag, der eneste lyspunkt var at jeg fikk kikket meg rundt i bakgården til La Belle Sole. Ventilasjonssystem fra helvete og det nærmeste jeg noen gang har vært utestedet for å si det sånn. For de som er interessert i mote og sånt er det visninger på DogA idag, KHIOs avgangsstudenter!

labellesole
Foto: privat

Grims Grenka Girls

Åpningsfest på oslos første designhotell igår, vi hang på takterraseen og følte oss til tider lettere malplassert. Her var det mye fiff! Men stemningen kan ingen si noe på, hotellet så bra ut, været var perfekt og så spilte Beautiful Stranger plater ved inngangen. Kasias fine soliser er fra H&M.

grims

kasiagrims
Foto: privat

26

Tre ganger hipp for å ha bikket 25, og nå fullt og helt være over i de "voksnes rekker". Ingen vei tilbake, men faktisk er jeg rimelig fornøyd med å bli et år eldre. Ferdig utdanna, fantastiske folk rundt meg og sånn ca. alt på stell. Det er nå det begynner! Og for de som lurer er bildet fra Freudian Kicks sin åpning her om dagen, og genserjakka er 2nd-hand.

birthdaygirl
Foto: oslonights

Acnesalg

Oppsummert: sykt lang kø, masse masse folk, mye bra ting med smådyrt til å være lagersalg. Når skoa koster 1200 blir det litt i overkant for meg. Se etter ting med bra kvalitet, dvs. skinn/semsket skinn! Og kjøp masse t-skjorter. Guttetrøyene er fine på jenter også!

Varsko!

Kanskje litt sent ute med blæstingen, men trondheim var et bra sted for kreatører i helgen. Varsko! er en forening som har som formål å fremme god og utfordrende visuell kommunikasjon, og sånt blir det utstilling og fest av. Dette var den 4de i rekken, og skal en tro Ragnhild var det moro greier! Sjekk ut happy trøndere her og varsko-saker her.

varsko
Foto: onionmag.no

NY design week

Jeg har to kollegaer som akkurat nå mest sannsynlig svinser rundt i heels i Meatpacking district og ser på fine designting og drikker cosmopolitans. Det er er New York Design Week, og det er lettest å følge med på hva som skjer på Core77. Finnene har bl.a. en utstiling som heter Hardcore, og bildet dere ser under er fra websiden til et av firmaene som skal ta opp arven etter Alvar Aalto: Kokoro & Moi. Hot!

kokoro
Foto: kokoromoi.com

clipstampfold

Gårsdagen ble en suksess gitt! Fantastisk mye folk både på DogA, Freudian og PlanB-festen. Danse danse danse, hurra! Mest fascinerende var det likevel å se på magasinforsidene på clipstampfold-utstillingen. Perfekt inspirasjon siden jeg lager portefølje nå. Eller egentlig er det bare forvirrende. Jeg aldri greier å bestemme meg for hvordan den skal se ut. Håpløst. Dette er ihvertfall favoritten. Fersken 4ever!

doga
Foto: privat

Torsdagsting

Ting skjer alltid på torsdager. Freudian Kicks. er førstemann ut: med«Jungs White Cave»:

Installasjonen er bygget av Henrik Ødegaard og Tron Wisløff fra designkollektivet Trojh Vulcan. Konstruksjonen spiser opp en stor del av vår butikklokale og vil by på en eksotisk opplevelse som står i kontrast til det nåværende interiøret. Siden vi får vår egen hule må vi selvfølgelig lage en fest i den. Vi inviterer fra 20.00 og utover. Plateaktuelle Jens Carelius byr på live opptreden og Freudian Kicks kutter 20% på alle jakker.

Ikke dårlig. I tillegg varter PlanB opp med lanseringfest på Revolver. Om du vil ha en sniktitt på underetasjen deres før den offisielle innvielsen i morra, bør du ta turen dit!

..og vi skal ikke glemme gode gamle DogA heller. Clip/Stamp/Fold-åpning kl.19:00.

fkFoto: Freudian Kicks

SATC


Det kan jo ikke bli annet enn cocktail-aften den 6.juni. Noen som vet noe om en evt. førpremiere? Eller når premierebillettene legges ut? Outfits fra filmen ser du forresten her.

Parkliv del 2

Når solen kommer er det lite fristende å sitte foran macen og loke, så de siste dagene har gått med til rett å slett å bare nyte de (i frykt for at den ikke skal komme tilbake i sommer). Sofienbergparken har ikke vært førstevalg siden den allerede i 12tiden blir en blanding mellom festival og russetreff. Å ta turen litt utenfor bykjernen er en bra idé, på lørdag fant vi en fantastisk spot på et noe ennå ubebygd område ved Fornebu. Et annet alternativ er som Kasia gjorde, å legge seg på kirkegården. Roligere forhold og visstnok ikke så uvanlig i Nederland og Danmark!

sofienberg
Foto: privat

I love Mai

Åkei, det ble kanskje litt feil å si at det skjer lite for tiden. Det skjer veldig mye i mai og spesielt i kveld! Posthallen har Grand Opening, Pecha Kucha igjen (Håkki/FusaJeans skal bl.a. snakke), Pumabutikkåpning på Steen&Strøm og kundekveld på Filippa K. Best å ta på seg sneakers!

Insider

Igår ble jeg, mr. Jostein og Maja intervjuet til en artikkel i Inside. I et lite studio på Majorstua ble vi fotografert mens svetten silte og smilet ble stivere for hvert sekund (mitt ihvertfall). Haha. Uvant, men moro. Mine to bloggmakkere er fantastisk fine. Sjekk ut bilder fra shooten her!

inside
Foto: Beautiful Stranger

Freudian night

Vi tok turen ned til Freudian Kicks i går ettermiddag. Lukas Renlund hadde utstillingsåpning (mer om det senere). Perfekt kveld med bra folk og bra sjappe. Utpå kvelden tok rastløsheten over og sortimentet ble derfor testet ut. Å stikke på Blå klokken 2200 var litt i overkant tidlig. Alle har en ting for American Apparels undiker. Og soliser generelt.

fk1

fk2
Foto: privat

Bape i LA

Personen i sprakende tights og cowboystøvler under er faktisk en kis. Jeg tviler på at benklærne er fra Bape, men det var ihvertfall høy kjendisfaktor (og miks) og mye farger da Bapestoren åpnet i LA forrige uke. Rosa camo styrer jeg unna, men en stjerne skulle jeg gjerne hatt tak i. Dette er Nigo forresten - hjernen bak. (Det var de to der som skulle kalt seg N.E.R.D.)

bape
Foto: thecobrasnake.com

Fruktfest

Feiring ble det som sagt på lørdag, og det med et aldri så lite partytriks også. Sånn gjør du: Kjøp masse frukt og bær, la de ligge og godgjøre seg litt i alkoholholdig væske, teip en skei på veggen, legg en fruktbit på skeia og rop hurra. Bra for late mennesker (siden du ikke trenger å bruke hendene), ikke så bra for hjernen. Og enda et triks: Visste du at i de fleste reklamer er klokkene som vises satt til 10 over 10? Da smiler de!

kasiafest
Foto: privat

Hurra!

Frk. Kasia fikk vite at hun kom inn på masteren på AHO idag. Det betyr med andre ord at hun ikke skal dra tilbake til Amsterdam på en god stund og slipper å ligge og bekymre seg slik som her. Timingen er perfekt siden det er AHOs vårfest i morra, (de satser stort i år med grilling og arrangementer og greier). Feiring blir det!

kasiaaho
Foto: privat

Who!

På fredag bør du sette av en time eller to til å ta turen til Kaare Lunds showroom i Kongensgate. De er nestemann ut med vareprøvesalg (Replay - Whyred - SealKay - We are Replay - Fifth Avenue Shoe Repair - Rock n Blue - Fornarina - Hvana - Nina Jarebrink). Alltid god stemning! Fredag 9-20, Lørdag 10-18. Bildet er tatt backstage på Whyred-visninga, var tydeligvis god stemning der også. Se mer her.

kaare
Foto: hintmag.com

Pruting og pølser

Ingen vits i å være inne når været denne helgen var bedre enn i hele fjor sommer tilsammen. Det ble loppistur på lørdag med alt det innebærer. Jeg pruta ned denne stolen til overkommelig pris (det skal jo være billigere på loppis enn på ikea) til Håkkis store fortvilelse. Han ble så flau at han betalte ca. trippel pris for alle de andre tingene han kjøpte. Urutinert.

070420
Foto: privat

Førstemann ut

i vareprøvesalgukene som kommer er Holzweiler i morra!
 holz
Foto: holzweiler

Street Boners

Gavin McInnes som startet Vice har tatt med seg hatten og startet opp Street Boners and Carnage TV sammen med en  tv-gal fyr som heter Derrick Beckles. Street Boners er altså lik gamle Do's and Don't. Online! Haha.

Bærris

Det var det eneste lillebror snakka om i de to dagene vi var på hytta. Nærmere bestemt tænnings i bærris i solveggen. Han om det, det så ihvertfall ut som han koste seg på bigjumpen under Filefjell Open konkurransen igår. Blid og glad som vanlig. Jeg er også glad, for i morgen sitter jeg på flyet til Thailand. 2 uker uten å fryse, mhm!

jon
Foto: Håkki

Ski or die

Anne og Anja forlot triste Oslo for noen uker siden og lever glade dager i Mammoth/June sammen med en hel haug andre norske jibbere. Det ser rimelig deilig ut. Igår fortalte hun at de bestemte seg for å bli 2 uker til, siden de står på ski hver dag og parkene ser ut til å være litt bedre enn på Filefjell. Synd synd synd, siden hun pleier å være fast inventar på hytta i påsken og jeg drar på fjellet på onsdag. Det ryktes om bra snø, sol og show fra lokale helter i Filefjell Open på fredagen. Hemsedal = så 2005.

anneusa
Foto: Anja tror jeg

Dokumentasjon

Først høytidelig seremoni i Rådsalen i hovedbygningen på NTNU, deretter middag på Credo før vi ble fraktet til selve diplomfesten. Det ble vårlig stil på undertegnede: grønn acnekjole, hvite strømpiser og hvite helt fantastisk fine pumps som ble kjøpt et par timer før. Festen var som den skulle være: dansing, drama og store smil. Og da gjør det ingenting at skoa ikke er så hvite lenger.

dip2

dipfest

ragsigdip

dip3
Foto: privat

Masteren i hus

Fantastisk hektisk uke i Trondheim med fine folk, god stemning og bra vær (takk). Jeg har nå fått tittelen master of architecture, og dette bildet er tatt rett før selve gjennomgangen. Det kriblet like mye i magen til Ragnhild som i min. Det skal også nevnes at jeg fikk kred av sensor for å bruke erfaringer fra mitt alter ego Siggelicious i selve diplomen. Haha. Skal ikke kimse av blogging! Flere bilder kommer etterhvert.

raggens8
Foto: privat

Da var det...

..nok en tur til Trondheim, byen med kebabsjappa med verdens kuleste dørhåndtak. Kreativt. Eh. Nå med fly, ikke tog. Den gode nyheten er at mamsen kommer oppover for å se siste gjennomgang (som er i morgen) også. Det hele avsluttes med diplomfest for oss på torsdag, og jeg er så heldig å ha en alliert bak baren i år - frøken Ragnhild. Hoi!

kebab
Foto: privat

Shoooot

Etter en miserabel tur på bakerste sete på nattoget fra Trondheim til Oslo, ble selve fredagen en höjdare. Rett på fotoshoot med piker, vin og sang (eller ihvertfall musikk). Sjefen selv hadde en travel uke og plukket opp klær hos bl.a. Little Miss T, Kaare Lund og ikke minst Freudian Kicks, noe som endte opp i en shoot som blir veldig veldig bra. Artiiiig!

fotos
Foto: privat

Nesten nå

Det er mer en psykisk enn fysisk påkjenning å henge opp til utstilling, men det blir fint! Jeg sov 11 timer i natt (!) og skal ned og fikse finishen nå. Utstillingen åpner på torsdag om noen i Trondheim er gira på å se hva folk på arkitekt egentlig driver med. På KiT, inngang innherredsveien.

utst1
Foto: privat

PK no.5

På torsdag er det dax for en ny runde med Pecha Kucha! Samme opplegg, nye fjes. Blir spennede å se hvordan Mr. Gunnar Rogne fra AHO har tenkt å underholde. Han er morsom. Jeg venter forresten fremdeles på JRs bilder fra mine 6 minuts of fame i november. Koman da JR!

Freudiansk fest

Dere har fått med dere den nye sjappa som har åpnet ja? Freudian Kicks holder til i Posthallen og gir Oslo enda mer bedre utvalg i bra klær. Hurra for det! Fredagspils og fredagsfest kan du ta i sjappa, jeg er dessverre/heldigvis i Trondheim og drikker sjampis etter innlevert diplom. Hah!

freudian
Foto: freudian kicks

Stjerna

Bildet er fra det klaustrofobise sprayrommet på skolen i Trondheim, og jeg bøffa det fra Ragnhilds album. Men bildet er fint. Det som ikke er så fint er at frk. Ragnhild skal reise vekk hver gang jeg kommer til Trønderstaden (som er 3 ganger i løpet av 3 uker eller noe), og det var ikke en del av min plan. Uten stjerna blir det ikke strålende. Æsj.

stjerna
Foto: Ragnhild Bakkevig

Ghost in the face

Vi rakk innom to vernissager på fredagen som var. Først Rune Johansens amerikabilder (der var det mye fiff!), og etterpå Kunstnernes Hus. Bildet er fra sistnevnte, det var en synkronisert dialog mellom et kor og Michael Jackson. Det vil si at koret sa det Michael Jackson sa. Det var litt vrient å finne ut hvilken skjerm en skulle se på. Hah. Resten fikk vi bare summa igjennom, siden de stengte og det var haugevis av folk.

kh
Foto: privat

Panglørdag

Utelivsløvene kan velge og vrake i arrangementer idag (sjekk underskog, åpning på 0047 anbefales), men jeg velger en roligere variant. Dykkerklokken og sommerfuglen har fått seksere i alle retninger, og da følger jeg lett strømmen til kinosalen og bruker enda mer av dagen til å stirre i en skjerm. Nytt perspektiv på livet: ja takk.

dykk
Foto:indiewire.com

Alt ferdig til fredag

Det var det jeg på mandag skreiv på en teipbit og klistra på skjermen. Hm. Alt er ikke ferdig. Stressinga begynner nå å gå over i rastløshet og oppgitthet. Et sosialt liv hadde vært fint å ha. Det er forresten utstillingåpning på Kunstneres Hus idag! Til alt hell er det 50 m fra jobben, så jeg kan faktisk stikke innom en tur og vise frem klokka mi som jeg omtrent hadde glemt at jeg hadde kjøpt. Oh yeah.

altferdig
Foto: privat

Oki

Passe greit å våkne opp etter en festkveld og finne ut at det er bakgårdssalg i min egen bakgård. Oki Doki og C.Øberg-salg. Om du leter litt kan du finne du fine greier fra bl.a. Material Boy og American Apparel. Teglverksgata!

oki
Foto: privat

Apropos...


...slå meg i hodet med noe hardt. At det går an å glemme å kjøpe billett til Justice. Hårreisende.

Passer fint

Jeg er tante på fulltid idag! Det banket på døren klokken halv 6 imorges, og det er uforståelig for meg hvor kidsa får energien sin fra. Klokken 08:30 var jeg kjørt, men jeg må holde ut i ca. 14 timer til. Bibliotekbesøk er en bra ting, for der må de være stille. Haha. Her har dere rataskanken og en tote jeg ikke har vist før. Fikk det som pose fra sjappe i Berlin.

hellis
Foto: privat

Luksusproblem

Om du er en vernissageløve, må du springe mellom Grønland og Løkka idag. På 0047 starter ustillingen Rykk tilbake til start (92 kunstnere fordelt over 6 utstillinger på 4 dager hver. Maraton mao), og på DogA er det NewAfrica-ustillingen som åpner. Jeg heier på begge, men blir nok sittende foran macen min å rive meg i håret i steden. Hurra.

rykk
Foto: projekt0047.com

Heimen ventar

Olav Tryggvason, veilederen min og Ragnhild venter på meg i Trondheim i morgen. 48 timer med skole, skole og fjas blir det. Tilbake fortere enn dere får sagt "stekt torsk, kokt torsk" 4 ganger på rad etter hverandre! Dette er Raggen i Berlin, igjen med fascinerende veiarbeidelementer.

ragntro
Foto: privat

Partygirl 2

Kasia er i festhumør og vil ha meg med på dans i helgen. Vi snakker om Lipstick + No Dial Tone på PI i morgen. Mest sannsynlig backer jeg ut pga diplom og besøk av bror, men dere andre kan jo ta på dere danseskoa og prøve å holde tritt med denne dama. Rrrrr!

In english: Partygirl Kasia wants to go out dancing tomorrow! I may not be able to attend, but all you other people should get your shit together and shake your booties with this girl.

kasiamaske
Foto: privat

2008

VI hadde fest og det var artig! Etter klokken slo 12 rant det på med folk, sånn ca. 70 stk på 52 kvadrat ble intimt og bra. Det er bare det at når en bestemmer seg for å arrangere fest glemmer en ofte hvordan det er å våkne opp dagen etter. Champagne på veggene og lecablokk i stua. Jaja. Det ordna seg.
Men godt nyttår da folkens, jeg har troen på 2008!

nyttar
Foto: privat

Siste innspurt

Jeg regner med det er flere enn meg som er litt sånn oi nå er det bare 2 dager igjen til jul og jeg har ingen idé om hva jeg skal gi til folk eller hva jeg skal ha på meg på julaften-modus. Et siste tips: ta med kompisene dine ut på middag isteden for å gi dem en gave de egentlig ikke trenger og kle deg i svarte tighte bukser, svart singlet og pastellpumps på julaften. Og for all del: ikke glem å rote igjennom kommodene hjemme. Mest sannsynlig finner du noen kule soliser. Hepp!

brillsjul
Foto: thecobrasnake.com

Mesterarkitekter

Først av alt må min kjære gratuleres med dagen. Han leverte diplomen sin igår og kan i slutten av januar endelig tituleres Mesterarkitekt. Sjampisen ble poppa klokken 14:30 og kl. 20:30 gikk han rett i bakken med smil om munnen. I can't wait! Men det er flere studenter som gjør fine prosjekter, og du kan se omtrent alle på AHO sin utstillingsåpning imorgen kl. 17:00.

aho
Foto: privat (fra utstillingen)

Toi toi toi, Berlin

Jess, da er jeg tilbake fra Berlin etter 5 hektiske dager. 100 000 skritt (for de som ikke vet det er det ca. 10 mil) ga uttelling både iform av bedre kondis og et par Bernhard Willhelm sneakers. Oh yes! Forferdelig mye å fortelle, men det må tas stykkvis. Jeg nyter nesten enda mer å kunne komme tilbake til Oslo. I love Oslo!

toitoi
Foto: privat (Toi toi toi betyr forresten lykke til/krysser fingre/break a leg. Bra ordspill der!)

Villa Stenersen

Vi er på kultursøndag-kjøret for tiden, og denne uken ble det ekskursjon til Tuengen allé nr.10C! Jeg inviterte med meg Terese og Gabriel som er i byen i helga, og samme dro vi for å la oss imponere av norges kanskje mest kjente funkisvilla - Villa Stenersen (Arne Korsmo). Åpent for publikum første søndag i hver måned. Selv om store deler av bygget var stengt, er det valuta for pengene å kunne se småleken funkis med fin fargebruk. (Der det er blått på bildet er det i virkeligheten litt mer lilla). Bartenderen var ikke så verst han heller.

villas
Foto: privat

woho pecha!

Idag skal jeg altså snakke litt om bloggen på Pecha Kucha på DogA. Kjempegøy! Her er hele programmet:

pecha
Foto: pechakucha.no

Ich bin Ausländer

Om 1,5 uke sitter jeg på flyet til Berlin! Ragnhild er min kompanjong på turen, og vi skal etter planen bare svinse rundt og få inspirasjon og handle oss ihjel på 2ndhand-sjapper. Ingvild har allerede lagt ut en guide som skal tas med, men flere tips mottas med takk!

berlin
Foto: stillinberlin.blogspot.com

Oppgradering!

Spar pengene dine til neste uke!

blender
Bilde: blender

Andreas sier:

"Mads Nørgaard-butikken åpner i Hegdehaugsveien, ved siden av acne på fredag den 30. November klokken 17.00 Kom forbi og få et glass og se på julekolleksjonen!"

242166-54
Foto: madsnorgaard.dk

Little miss T

De som ikke har vært innom Little miss T enda, bør ta turen dit på søndag. Da åpner utstilling med swopshop-gründer Claire Dennington. Jeg har kun vært i butikken en gang selv, men det blir nok flere turer dit utover vinteren. Det er obligatorisk når de fører danske Won Hundred.

242166-51
Foto: wonhundred.com

The Indian way

Fine folk fra Koma inviterte til åpning av Oslo Internasjonale Filmfestival igår. I det innebar det da naturligvis en filmvisning! The darjeeling limited laget av Wes Anderson var perfekt fargesprakende underholdning på en torsdagskveld. I og med at dette kalles en moteblogg bør jeg kanskje nevne at alle kostymer/kofferter/tilbehør var spesiallaget av Marc Jacobs for Louis Vuitton. Mønsteret på koffertene er derimot laget av broren til mr. Wes. Jepp. Se filmen ihvertfall, den er ganske morsom.

242166-41
Foto: fox

Vanna

Fine, flinke Vanna åpner utstilling på Tegnerforbundet lørdag formiddag. Se litt på arbeidene hennes her! Fascinerende og inspirerende.

242166-39
Foto: vannabowles.com

Ah-hå-oh

Jajaja. Hva skal man si? Det var ikke lett å komme seg inn på denne festen. Noen ganger er det å smartere å klatre inn et dassvindu enn stå i køa. (Nei det var ikke meg, jeg lover). Men førstisene hadde gjort en fin jobb, selv om det til tider ble mye 90-tallstechno på danceflooren. Passer bra for sånne folk som Mr. A som er, jeg siterer: "parrkert i 90-tallet."

242166-29
Foto: privat

Rrrrrr

..... tipper jeg Roberto står og sier der han peker på de dyriske plaggene han har lagd for H&M. Imorgen er det tid for lansering, og jeg skal observere det hele sammen med DNtvs team! Det er fint å ha et plagg fra hver kolleksjon, for min del tror jeg en dressjakke hadde gjort seg

242166-21
Foto: hm.com

Ånei

Jeg har vært i Stavanger og der bestemte macen min seg for at nok er nok, og tok helt kvelden. Det jobbes med saken! i mellomtiden kan dere jo f.eks lese denne artikkelen i Kvinneguiden!

Switch BS 180 whatever

I disse Switch-tider kan det være greit å blæste litt om the real thing. For noen uker siden var det premiere på bl.a. Up in the sky og Magic Moves, der endel av statistene fra Switch viser seg frem...som seg selv. Jepp. Brodern, som for tiden er i Tromsø og leker doktor hadde part i førstnevnte film, premieren var på Latter, og det var så mye folk at det var som å være på Roskilde bare at alle enten var 17 år eller hadde pannebånd. Kun jeg og Anne som hadde høye hæler. Og Jon som hadde trange bukser (sett fra en snowboarders perspektiv). Hahaa. Youngstersene har premierer rundt omkring i det ganske land as we speak, få det med deg!

242166-13
Foto: Petter Foshaug/Factor Films

That night

Jeg har ikke kamera for tiden, takket være dagen da triennalen åpnet på DogA. Jeg kom rett fra jobb med veska full av bl.a. klær fra american apparel, harddisk og kamerautstyr. Det var en bummer fra min side, for da kvelden kom og vi dro videre på Blå, ble både kamera, harddisk(med 6 års arbeid) og mobil rappa fra veska mi. Damn! Og siden jeg var dum nok til å ikke ha backup er både bilde- og prosjektdatabaser ganske slunkne. Bildet av meg og gamleroomie Kasia er fra samme kveld. Rock on...hahaha. Se flere bilder på smuglesning.no, Natt&Dagfolka sin blogg!

242166-6
Foto: smuglesning.no


hits