Summa summarum

Supert med sol og varme, selv om charterferien ikke bydde på de helt store kulturelle opplevelsene (dessverre gikk vi akkurat glipp av fru Clinton & co) Men det var heller ikke intensjonen med turen. Vi er brune og blide og hakket lysere i håret tilbake i storbyhverdagen, noe som slett ikke er så ille. Alltid godt å komme hjem.

eggie
Foto: privat

Åkei!

....

paradis
Foto: privat

Friday night live

Jeg ble tatt godt vare på av Kasia på fredagskvelden. Varm suppe og et par tekopper inntatt lettere nedsunket i en stol var det begge trengte før vi gikk hver vår vei klokken 2200. Hun skulle ut og danse, jeg måtte hjem og sove. Haha. Sånn er det! Forresten har jeg Happy Socks på føttene. Kan muligens hjelpe på for de som står opp med feil fot iblant.

sigkash
Foto: privat

Desembergirl

Det ble med tanken om å lage julekalender både til blogg og kis, siden jeg sovnet på sofaen kl. halv 8 og våknet opp rimelig groggy. Isteden får dere en aldri så liten lysfontene - nemlig Kasia, med sin versjon av julelys, som skal være tilbehøret til dukkene i Freudian Kicks sitt julevindu. Vi hadde en visjon om hvordan vi skulle få julestemning i utstillingvinduene, men etterhvert som vi prøvde oss frem innså vi at det enkle er ofte det beste. Kasia har forhåpentligvis fått ferdiggjort det nå, jeg måtte backe ut pga hodepine og generell lavt energinivå. Det er heldigvis ikke så lenge til solen snur.

kasialight
Foto: privat

Lørdagsmorgen

Iløpet av morgenkvisten fikk vi shippet Ragnhild avgårde til Bordeaux, plukket opp en søtis på Vålerenga, kjørt videre til Gardermoen og vært velkomstkomité bror som kom fra Singapore, kjørt tilbake, laget mat og hengt ut i parken, fått enda flere fine folk inn i stua - og nå ble det plutselig stille i heimen. Bror kom med et par RayBan Clubmasters i gave til meg, og viste i sammen slengen frem sine sammenleggbare Wayfarers. Kult!

brills
Foto: privat

Frk. Ingvild IRL

Idag var jeg så heldig å endelig få treffe Ingvild, som jeg ellers bare har "kjent" gjennom blogginga. Helt tilfeldig var det også, hun prikket meg plutselig på ryggen mens jeg svirret rundt på H&M og sa "Hei Siggen!" Hun er så søt at det ble spontanklemming. Hahaha.

ingvild
Foto: ingvildtelle.blogg.no

Roadtrip

Og på lørdag dro meg og frøken T på endagers roadtrip til Göteborg! Å dra klokken halv 7 om morgenen anbefales på denne årstiden. Og å gå i butikker 5 minutter etter de har åpnet anbefales også. Færre folk, mindre stress - lettere å finne det en vil ha. Og jeg fant et par ting jeg ville ha - det skal dere få se i morgen.

roadtrip
Foto: privat

Hjertebarna

Eller darlings om du vil, da i dobbel betydning. Både jeg og Håkki ble som sagt invitert opp til Tromsø for å snakke om våre respektive hjertebarn, da henholdsvis blogg og campingvogn. Pecha Kucha (som vi nå har lært oss at uttales Peh-Kach-ka) er litt mer intimt i Tromsø enn i Oslo, noe som funket veldig bra. Her ser dere jeg som står og knoter og Håkki som står og stråler. Hehe.

darling1

darling2
Foto: Pecha Kucha tromsø

Covergirl

Arkitektnytt lanserte den nye layouten sin idag, og gjett hvem som fikk ha forsideillustrasjon på første utgaven? Jo, meg! Hurra! Er det noen arkitektstudenter/arkitekter som sitter med fine skisser der ute og vil være nestemann ut på coverfronten, må dere sende mail til redaksjonen.

cover
Foto: privat

Go!Go!Go!

Jeg får knapt tid til å pakke om før turen går videre til Venezia (der det for øvrig er 30 grader, hah!) Campingvogna til gutta er nesten fremme, utstillingen er ferdigpakket og Håkki besvimer vel snart av stress. Neida. Han er overraskende rolig, og sa selv han aldri har vært så organisert før i hele sitt liv. Jaha, svarte jeg mens jeg lå på alle fire og pakket inn bilder til utstillingen. Det er 10 minutter siden.

fan2

fan3
Foto: privat

Djurfest

Hahaha. Fantastisk fest. Det ble noen småabsurde bilder etterhvert.

djurfest
Foto: privat

Hello osschlooo

Den siste sommerdagen ble feiret i nydelig lys på Ekeberg i anledning avslutningsfesten til ofw. Kaare Lund fikset både transport, mat, drikke og gode vibber. De traff blink med vær og location, så vi så det som nødvendig å ta en liten fotoshoot utpå kanten der. Kasia knows the drill!

kasiayeah
Foto: privat

Crash boom bang

Begivenhetsrik helg med som tidligere nevnt besøk fra flere verdenshjørner. Georgia og Frida kom akkurat tidsnok til å bli med på Vibskovåpning, deretter gikk turen til Blå og videre derfra gikk turen rett i bakken for min del. Jeg dænga hodet mitt i asfalten på vei hjem og har fått litt ettervirkninger etter det, noe som betyr legebesøk idag. Vi tipper på en liten hjernerystelse. Men vert måtte jeg jo være, så operaen ble vist frem og et nytt bilde kan herved legges til i biblioteket "Livet på operaen".

visitweekend

vw2
Foto: privat

Miniferie

Ferien har nesten begynt! Vi tok en tur hjem i helgen og fikk en knalldag igår til tross for et aldri så lite båthavari. Heldigvis var det ikke midtfjords!

heimatt2
Foto: privat

2 timer...

.....på operaen er en höjdare underholdningsmessig. Folk som snubler, folk som står og tisser(på marmoren) og folk som tar mykpornobilder helt åpenlyst. Tydeligvis litt uvant dette med store offentlige rom. Jeg tok dessverre/heldigvis ingen bilder.

Dårlig karma

Når en tur ned til Plan og bygningsetaten står på timeplanen er det sikkert som banken at dagen blir dårlig. I dag var intet unntak. Jeg tilbragte 3 timer downtown springende mellom diverse etater, og endte selvsagt opp med ingenting av det jeg ville ha. Det hele toppet seg da en narkis på et hjørne i Herslebsgate sparket en pakke fiskegrateng etter meg (ja det er sant). Fiskegrateng over tights og legger er ikke å anbefale. Det lukter fælt. Herregud. Dårlig karma begge to tydeligvis.

16 grader


I et allerede tight tidsskjema greide vi å presse inn en Sognetur fra lørdag til søndag. 36 timer fordelt på 10 timer bil, 12 timer søvn, 5 timer spising, 7 timer soling, 2 timer avislesing og 1 minutt bading. Det var kaldt!

badings
Foto: privat

Blålørdag

Kasias herlige mismatch dokumentert på vei fra Stenersen igår. Master/Bachelor-utstillingen åpnet, og flinke flinke Kristoffer viste frem sin master. Vi feiret med girlsnight på Sky Bar/Summit. Deilig deilig.

kasiasko

skybar
Foto: privat

Fantastic boy

Selv med lite energi er det umulig å ikke rope hipp hipp for min kjære Håkki. Han har kapret forsiden på Arkitektur N for andre gang, nå med en artikkel om da han var på "studietur" til Ukraina, nærmere bestemt Pripyat. Han har det med å velge interessante reisemål. Kjøp det kjøp det kjøp det! En enda større ting å feire er at han og makker Erlend er invitert til arkitekturbiennalen i Venezia i høst. Kanskje jeg får bli med på campingtur. Hoi!

arkitekturn
Foto: privat

Oslonight

Happy Kasia in nice Fornarina wedges.

kasianight
Foto: privat

Se her

Når en har få navnesøstre, blir sånne ting straks mer underholdende. (Og nei. Nei. Nei.)
NB! Den er borte nå, dessverre!

Eye am sofa king we todd did

Tok dere overskriften? Haha. Jeg er i sjokk akkurat nå, det viste seg nemlig at duden bestemte seg for å investerte i sofa idag. Han greide å holde det hemmelig i ca. 10 timer, noe som er ny rekord. Norway Says sin Ugo er det, og den passer perfekt oppi stua. Vann og knekkebrød har aldri smakt bedre!

sofaking
Foto: privat

Oslo vs. Thailand

Hurra for charter!

thaiflyfor

thaistrand
Foto: privat

Fjell og fjols

Vi stikker på fjellet i et par dager nå. Når mamsen lover pinnekjøtt og værmeldingen sier sol sol sol på lørdag er valget forholdsvis enkelt. Imens kan dere jo nyte synet av to småslitne piker etter forrige ukes storkalas i Trondheim. Kasia spiste 6 yoghurter på rappen. 6!! Tydeligvis det beste trikset mot sjaberhet.

bakis
Foto: privat

Bare les

Fint intervju her.

viceland
Foto: viceland.com

Snella

Som sagt, en tur innom Stella Snella er et desidert høydepunkt på en Trondheimstur. Innehaver Hege sitter i kroken sin og smiler hele tiden. Vi gikk gjennom hele Cheap Mondays høstkolleksjon, og nå begynner de å få litt mer i sortimentet enn bare tighte billige bukser. Sjekk ut Kostym-kolleksjonen.

Update: Og nå er det vel egentlig også offentliggjort at H&M har kjøpt opp firmaet som står bak Weekday/Monki/Cheap Monday - Fabric Scandinavia. Oioioi. Sellout-drama i nabolandet!

snella
Foto: privat

Senking av skuldre

Jepp, da var det unnagjort og det var god stemning og jeg prata litt tull, men det gikk fint og sensor og faglærer syns det var bra greier og da kan jeg slappe av i en uke før det igjen er klart for ny runde der sensor skal presentere mitt prosjekt for de som vil høre på. Er ikke gjort på 1-2-3 dette her! Men det ser lyst ut, og for å feire skal jeg gå til Stella Snella og sjekke ut vårnyhetene før jeg skal hjem og legge meg i senga og se 50 episoder av L-word. Kvalitetstid. Om jeg hadde hatt internet hadde jeg blogga, men dessverre dessverre.

Sånn.

Da var the writing on the wall også på plass. Onsdag er det intervju med sensor, torsdag kl.18:00 åpner utstilingen.

utstfinal
Foto: privat

Freudian booty

Nettbutikken til FK er oppe og går, og dere kan jo gjette tre ganger hvem det er som poserer i tights og lekre bukser ala denne. Hun var meget fornøyd med å få med de røde tåneglene!

Oslos #1 spot

Vi stakk opp på Sky Bar en liten tur før idag og drakk Cola Light og kikket på byen. Eller Summit 21 heter den vel nå. Toppen av SAS-hotellet ved Holbergs plass. Gå dit om du har litt mye eller litt lite å tenke på. Og ta med en kikkert! Jeg skulle tatt med kameraet men jeg glemte det. Og nå søkte jeg på Flickr og første treff var bildet til kompisen min Marius. Håh!

Totalrus

Bra helg i Trondheim: innstemple diplom, sove, sove, sove, skåle, sove, gå på kafé, sove, drikke champagne, skåle, sove og sove. Helgen endte med Hepatitt A-vaksinering ved kjøkkenbordet hos svigers. Fantastisk bilde. Haha. Jeg var lettere redusert.

sproyte
Foto: privat

Siste finish

Jaja, da var det dagen før dagen (...før dagen). Jeg drar imorgen, det vil si at alt må være ferdig idag. Og det er det egentlig. Printen ble bra, bøkene ble bra, og CDene som skal leveres ble også ganske bra. På utsiden hvertfall. Maset om levering av diplom er herved over. Yesbox!

cder
Foto: privat

Høna

Siden jeg hadde glemt adgangskortet mitt til jobben jobben, måtte jeg få en kollega til å komme og låse meg inn. Det tok sin tid, men mens jeg stod utenfor og holdt på å fryse ihjel så jeg plutselig dette. Marihøner! Takk gud for sola og våren og alle ting som har med varme å gjøre. Eg lengtar.

marihone
Foto: privat

House & Hair

Min egen lille supermodell Kasia har både vært hos frisøren og vært frisør. Boyish-cuten funker bra! Forøvrig er vi begge litt usikre på yrket arkitekt, og Kasia forslo at hun med sine klippeskills kanskje heller skulle gå i den retningen. Jeg vet ikke helt jeg assa. Det eneste jeg vet er at jeg fredag 22.mars skal gå direkte fra innleveringslokalet til frisøren.

kasia
Foto: Kasia Heijerman

Gamegirl

Hver gang jeg er hjemme glemmer jeg å ta med meg gameboyen til Oslo. Den av den gamle fine tjukke typen med digge knapper. Jeg satt en hel regnfull sommer i sofaen og spilte Dr.Mario (syk 90-talls reklame). Må få plukket den opp før jeg drar til Thailand. Perfekt flyreiseunderholdning!

gaemboy
Foto: flickr.com/photos/e_p_l_e

Bedre sent enn aldri


JR gikk amok med kamera og en plakat under åpningen av triennalen i høst engang og fant det for godt å legge de ut nå. Side opp og side ned med rare folk med rød plakat. Bra at absolutt alle ser relativt kjipe ut, inkludert undertegnede (nei dere får finne det selv, jeg gidder ikke linke. Jeg får vonde minner når jeg ser på det, for det var sikkert i det sekund bildet ble tatt at harddisk, kamera og mobil ble stjålet. Uff). Tipper han her er fornøyd.

Tanken som teller

Han duden min er ganske morsom når han av og til tør å trå inn på bloggterritoriet (farlig, farlig) og sender meg ting han tror jeg vil skrive om. Noen ganger funker det, andre ganger ikke. Som her. En kamerat av han hadde kjøpt seg et labyrintspill som tydeligvis skapte stor fascinasjon og oppmerksomhet for gutteklubben på Ikada. Woho! Eh.

brio
Foto: HMA

Hands up!

I god daft hands-ånd måtte vi vise Djen at han spilte dårlig musikk på AHO-puben igår. Hahaaa..nørds. Om jeg snudde mine hender ble det til "Yes! Everybody is dancing". Se opp for håndbeskjeder fremover sier jeg bare.

nooneis
Foto: Kasia Heijerman

Small in Berlin

Jeg fikk bildene som Ragnhild hadde tatt i Berlin, og dette her ser helt rart ut. Det ser ut som om kisen i butikken er 2,5 meter høy. (Evt. at jeg er ca. 1.30) Kjolen var fin, men ble ikke kjøpt. Litt for kimono.

siggenberlin
Foto: Ragnhild Bakkevig

Kid


Se og hør litt på urørtvinner Matias Tellez. Han er en artig liten sneakerhead.

Alt godt

Det var en glad gutt som skålte for seg selv på Hell's Kitchen igår. Selvsagt gikk det bra! One down, one to go. Herlig Bauhausaktig venstreside på det bildet der, btw.

hakkiferdig
Foto: privat

Untz untz untz

Vi hadde ingen problemer med å komme oss gjennom både snøføyk og skoddeheim, men turen fra Fjorden til Oslo ble straks mer eller mindre interessant da Anne endelig fikk sette på Dance Mania Cdene sine. Vi snakker bl.a. up-tempo Meat Loaf(!) med synth og dunk-dunk og shaking hands. Det eneste som manglet i bilen var glowsticken. Jeg prøvde å nynne på Olav Stedje inne i hodet, men det gikk heller dårlig. Jeg går til sengs med danceversjonen av Forever Young på hjernen. Ao.

annebil
Foto: privat

Grøne planta


Enn at jeg ikke har fått meg med denne før! Ein må berre gjere som lensmannen, flire av det heile.

Klapp klapp

Det ble noen julklappar i år også, selv om selveste far i huset endte opp med den største bunken (av uviss grunn). Her sitter jeg i raudestova og vifter med hendene og blunker med øya. Anne ga meg Filippa Ks votter som jeg har gått og siklet på i ca. 4 uker. Woh! Og lillebror har raidet G-sporten i Tromsø for Wayfarer look-alikes. Helt cleane, veldig fine. I familien finnes nå 4 par. Til høyre ser dere grandtanta mi Tulli som egentlig heter Rannveig.

julaften
Foto: privat

En sånn dag

Jeg er såpass redusert etter gårsdagens aho-fest at jeg ligger i sofaen med dyne og pute og ser på seventh heaven. Og surfer selvsagt. Jeg liker Filippa Ks precollection. Beige/Kaki er fint.

filk
Foto: filippa-k.com

Girls in Berlin

Uli, Siggen & Raggen. Veldig fint at jeg ikke så at kameraet mitt var satt på manuelt fokus før etter jeg kom hjem. Amatør.

girls
Foto: privat

Oslo night life

Lørdager funker ikke som utedager for meg, men for andre blir det suksess på forskjellige plan. Forrige uke var Kasia m/venner ute på livet, og når ting ble for kjedelige på Mono fikk de øye på denne stolen i en container utenfor. Stolen ble fraktet hjem til Løkka og nå står den i stua og tørker. Haha. Nattlig containerutflukt kan gi bra resultater.

nightlife
Foto: kasia

Posører

Dette er omtrent det eneste bilde jeg fikk tatt på Pecha Kucha-aften, som forøvrig var en knall kveld. Jeg og frøken Kasia har en tendens til å rette kamera mot våre egne hoder og få mer....eller kanskje mindre vellykkede bilder. Vi er ikke så veldig hårsåre (hahaaa).

yg6
Foto: privat

Fredagslyd

Jeg fikk to musikkvideotips i inboxen min idag. Et fra Håkon: Bright Eyes og et fra Haakon: Lacrosse. Dere velger selv hvilken Håkon dere liker best. Nå skal jeg på julebord med jobben i lånt lampeskjermkjole fra Malene Birger. Hoi!

LMT igår

Ufattelig deilig at det skjedde noe på en søndag! Jeg hater søndager. Hyggelige folk og god stemning og øl i hånden og hjem til sofaen og "En Kärlekshistoria" etterpå. Jeg hang ut med Caroline og Kasia, vi stod i et hjørne og smugkikket på folk. Artig det. Flere bilder kommer.

sko_little
Foto: privat

Family business

Jonnieboy var på besøk hos søster i helgen, og det virker som han trives med livet som student i Tromsø. I tillegg til å lære å bli voksen får han oppdatert garderoben ved å henge mye på sjappa Under, som kan skilte med å ha "ting en ikke får tak i Oslo engang!" ifølge bror. Vi snakker street/sneakerheads-saker. Tischen hans er denne. Jeg prøvde å lure til meg et par andre t-skjorter på lån, men da ble han vrang. Æsj.

242166-49
Foto: privat

Complaining is silly...

...either act or forget, sier Stefan Sagmeister i sitt foredrag under en "TED - ideas worth spreading" konferanse. Det var Kasia som snakket om TED mens vi hang og slang i Birkelunden idag. På sidene deres kan du se videoer av folk som holder foredrag om gode ideer innenfor diverse tema. Som en slags Pecha Kucha bare at de snakker litt lenger. Se Stefan sitt foredrag, det er jævlig bra. Forresten skal jeg snakke på Pecha Kucha her i Oslo 29.november, kom kom!

Ikea & Aasern

Igår hadde vi en fint mixet kulturaften, gitt! Først gikk turen ut på Henie Onstad senteret og Nils Aas-utstillingen. Absolutt å anbefale, selv om det er litt småskummelt å være der på kveldstid. Bortsett fra en guide som snakket så høyt at Håkki holdt på å klikke, var det bra tomt der. Enda mer klikking ble det da vi fór videre til Ikea. Som Gunvor på jobben sa idag: en skal være bra trygge på hverandre før en tar turen dit sammen! Ikea har en tendens til å gjøre alle hjerneceller inaktive etter 3 minutter. Vi ble ihvertfall enige om å kjøpe en plante. Og jeg fikk krangla meg til noen pappesker. Hahaha.

242166-34
Foto: privat

Gårsdagens

Ragnhild kom til byen med cupfinalebilletter i hånda, og valgte supporterfest framfor AHO igår. Det var sikkert et lurt valg, siden det var fullstendig kaos på skolefesten. Ihvertfall i inngangsdøra. Ny jakke ble det også på henne, kort sennepsgul boblis med antydning til narkislook. Fin farge til jenter med mørkt hår!

242166-28
Foto: privat

Kiki kiki

Jeg skal ikke stikke under en stol at jeg lo litt av denne her. Apropos utkledning, igår kveld ble vi vitner til endel spesielle antrekk i anledning halloween. Jeg mener......Løvtre? Melkekartong?

Pass deg for skogen

Bra fredagsunderholdning her, folkens!

Kjusern & Anja

Kompisen min Anja er en racer på ski, og tidligere i sommer ble hun invitert til Lofoten av Lasse Kjus for å fotte kolleksjonen til skimerket hans som heter....Kjus. Hehe. Jenta må ha gjort inntrykk, for da releasen av katalog/magasin/nettside kom for noen uker siden var frøken Gardli overalt! Fab natur, fab jente. Se flere bilder her.

242166-11
Foto: privat

OSL-TRH-OSL

Jeg la ned forrige bloggen fordi jeg skulle fokusere mer på skole frem til februar. Eh. Den planen gikk vel ikke helt i boks. Men diplomen er igang, og det har vært tre turer til Trondheim siden slutten av august allerede (jeg leverer ved NTNU). Det er bra å henge med gamle folk fra klassen igjen, det blir bl.a. mye kvalitetstid med Ragnhild. Bildet er fra Stripa. Store korridorer er fint, og veska mi er ganske fin den også. Stor og svart, ser dyr ut, men det er den absolutt ikke. 250 pix på Granit. Anbefales!

242166-5
Foto: privat

Oh yes!

Hei, nå er jeg her! Jeg har litt prestasjonsangst. De som lurer på hva jeg driver med kan kikke litt her. Dette er oppfølgeren, Siggelicious versjon 3.0. Nå må jeg bare sette meg ned å finne noe å skrive om, jeg er litt ute av trening. Bildet under er fra tidligere i høst, da jeg fremdeles hadde kamera med overalt. Bra sveis på alle mann!

242158-1


hits