Via via via

Det skal ikke være enkelt å surfe heller. Hvor dette bildet egentlig kommer fra er ikke lett å si, men det lå på Ffffound, som igjen henviste til Graphic Exhange som igjen linker til September Industry. Og der inne mistet jeg tråden. Designeren er derfor unknown, men jeg begynte ihvertfall å klø i fingra etter å lage noe trykkbart. Forhåpentligvis dere også.

perfo
Foto: ffffound.com

Mr. Bech

Kjemien mellom blogg.no og meg har ikke vært på topp den siste tiden, når jeg er i bloggehumør er ikke de nede for telling, og omvendt. Vi får håpe denne uka blir bedre! Førstemann ut som en liten Monday Flick er Nils Bechs nyeste video, der en bekjent har stått bak kamera, og modell gone arkitektstudent Iselin Steiro er medvirkende.

Sofaputemekking

Dette bildet har ligget i inspirasjonsmappa på desktopen min siden før jul en gang, så nå husker jeg ikke lenger hvor det er tatt fra. Muligens Emmas designblogg (som er en super blogg for dere som liker interiør). Hvis du greier å se vekk fra lampa og bildet baki der er fargekomboen i sofaen f-f-fin. Jeg planlegger å sy putetrekk ala disse til sofaen på kjøkkenet, som også er grå, men det å finne puter som er store og avlange har vist seg å ikke være så enkelt. 50x70 holder ikke. Jeg har uansett bare kommet så langt at jeg har tatt symaskinen ut fra boden.

sofa
Foto: ja det var det da

Smarting

Gårsdagen innebar overnattingsbesøk av niese på fem år. Tradisjonen med smarties-sortering ble videreført, og var i tillegg et effektivt triks for å få roet ned en sliten kropp på en fredagskveld. Den eneste ulempen er sukkerkicket som kommer etterpå...

smarties
Foto: privat

Max m.

Dette er det nærmeste jeg har kommet Max Manus. Kasia sitter for tiden på skolen for å gjøre ferdig siste halvår, og har i researchperioden fått låne en nydelig diktafon ved navn...Max Manus! Hakket finere enn Aksel Hennie vil jeg påstå.

maxmanus
Foto: Kasia Heijerman

Visual prankster

...passer det bra å kalle Shigeo Fukuda som dessverre gikk bort nylig. Japansk grafisk designer som hadde et øye for illusjoner både 2d og 3d. Sjekk dette her og ta av deg hatten!

prankster
Foto: googla

Megan

Sporadisk bloggig her. Men sjekk ut personseriene til Annabel Mehran. Dette er Megan.

annabelmehran
Foto: annabelmehran.com

Dagens CMYK

Ah. En avis etter min smak. I anledning en utstilling på Contemporary Arts Museum i Houston har Stephanie Syjuco  laget et sett med aviser som kun består av fargeblokker. Noe for Arkitektnytt? Nja. Fint er det ihvertfall. Oversettes på følgende måte: Yellow = text, black = newspaper info, cyan = photos, red / magenta = advertisements.

avis
Foto: stephaniesyjuco.com

2009

Jeg sier takk for det gamle og velkommen til det nye med et fantastisk bilde tatt av Kasia på vei inn i Oslo med flytoget (tror jeg). I like it a lot, Kasia. Maskineriet går, bloggen består!

machinery
Foto: Kasia Heijerman

Partypeople

Siden partyføringen her i gården blir relativt lav i tiden fremover, er det ikke partypicsposter det vil være høyest frekvens på. Men så er det er jo også andre som er mer seriøse på den fronten, bl.a. Oslonights som stadig kommer med bilder fra diverse events. Bildet under er som dere ser av Hanneli Mustaparta på åpningen av Emil&Samuel på Steen&Strøm. Smashing!

osloniiiight
Foto: oslonights.no

MJ

Ikke som i Marc Jacobs, men som i Michael Johansson, som har en ordenssans uten like. Bildet under er fra serien Rubiks Kök. Flere fantastiske arbeider finner du på websiden hans, eller på Aggis flickr (som du forresten kan bruke litt tid på å surfe på, hun tar fine bilder).

mj
Foto: michaeljohansson.com

Takk, Howard.

Endelig litt inspirasjon på fargefronten. Tegningen er kunstneren/læreren/designeren Howard Tangyes verk. Jeg trekker en linje til deg også Esra, du er like flink med fargene dine!

howardt
Foto: horwardtangye.com

Oneliners

Mercurbloggen, med Vibeke i spissen, har en onelinerkonkurranse gående (at hun har begynt å strikke er strengt tatt en nyhet i seg selv). Men om du føler at du ikke helt strekker til i den konkurransen, kan du i det minste nyte Oneliner-streken til Dave the chimp. Fin-fint!

Matrioshka

Russiske Vogue kjører en bra kampanje når de nå feirer 10 år. 20 designer-Matrioshka-dukker er lansert. Og de av dere som har gjort hjemmeleksa si skjønner vel rimelig fort hvem dette her er.

Update! Her kan dere se alle dukkene

matroushka
Foto: privat

Madonna, go home


Og her er noe kompisen min mente var verdt en bloggpost. Hoi! Fotograf: Martin Schoeller.

Shake it


Kasia har en ting for menn som kan danse. Deriblant Tom Jones anno 1968.

Light + light

Kasia har begynt å oppdatere flickr-siden sin igjen, og dette bildet fortjener spalteplass først og fremst fordi det ser helr rart ut, men også fordi jeg får stressrynker i panna bare av å se det der tubelyset. Da jeg var i Amsterdam fikk jeg æren av å frakte 2 stk av de ca. 2 meter lange, noe tacky, lysstofftuberørene hjem til Norge. De er ikke praktiske å bære.

lightlight
Foto: flickr.com/photos/kasiaheijerman

Bedre å være...

...blid enn å være sur, som kompisen min så fint formulerte på russekortet sitt for ca. 10 år siden. Det er så sant som det kan bli, men i dag er jeg begge deler på en gang. Og da er det ikke så lett å skrive noe som helst. Jeg viser heller noen bilder.

flybildecroppa
Foto: privat

PS-nerds:

You gotta love this.

reallifeps
Foto: via underskog/adobe.com

081003_Desktop

Jeg er litt usikker på hvor jeg plukket dette fra, men jeg tipper det er fra Elif & Barış, fotografduo fra Istanbul som du kan se flere bilder av på Phiary. God vibb.

desktopelif
Foto: elif & baris

Moleskines

Smashing Magazine har laget en post med utklipp fra drodlende folks Moleskines. Den dere ser under er hentet fra Mattias Adolfssons portefølje, og han har en aldri så liten Serafin-touch som helst sikkert får Håkki til å sukke høyt og lengte tilbake til barndommen og hamsteren Herkules. Men surf avgårde, her er det folk som kan tegne! Og apropos det, det er noe flinke norske Esra ogs kan.

moleskine
Foto: behance.net

Tic takk

Om noen har tenkt å lage julekalender til meg i år, får dere herved et hot tips. Tic tacs!(hør på lyden) Jeg fikk en hel doning fra fine T da hun kom tilbake fra New York i høst, men et par til hadde ikke gjort noe. Kan jeg fargesortere de og greier. Perfekt!

tictac
Foto: privat

Grip

Vi var på Futureshorts på lørdagen, og åpningsfilmen var musikkvideoen til ZZZs Grip. Åhåi, den var kul! The making of ser du her.

Pepperkverna

....til Norway Says ble tatt i nærmere øyesyn igår. Jeg har vist den her på bloggen før, men den var mye større enn jeg hadde forestilt meg. Om du ikke er like fascinert av brio-looken som meg, finnes de også i svart og hvitt. Produsert av Muuto.

pepperkvern
Foto: privat

Li Wei

Akkurat sånn som dette hadde jeg lyst til å gjøre med Håkki i dag tidlig, men det ble dessverre/heldigvis ikke noe av. Herlig morgen ja. Kunstneren heter Li Wei (han som blir slengt avgårde), og bildene i Fall-serien hans er unreal, bokstavelig talt. Ingen photoshopping her, kun folk med god spenst, noen metallvaiere og diverse andre hjelpemidler.

liwei
Foto: hemmy.net

Drive in

På forrige torsdag ramlet vi innom en åpningsfest i et studio i Møllergata. Etter å ha gått trapper 4 etasjer opp ble øynene litt større da vi åpnet døra og kikket rett på en blå porsche. Den store fasiliteten (bortsett fra et ellers nydelig lokale) var nemlig: bilheis. Noen som har det!

bilistua
Foto: privat

Stilettos


Let's hear it for fargesorterte stilettos! Lett å implementere i heimen. Fra vindusshopping i Berlin.

stilettos
Foto: Kasia Heijerman

warszawa_darkcloud

Kasia (uttales kashja) har en herlig måte å navngi bildeseriene sine på. Bildet er som dere skjønner fra warszawa og ja, det er en dark cloud fra en utstilling hun gikk på. Kult hæ? Jeg ser på det 3 ganger om dagen med like stor fascinasjon.

warsawa
Foto: Kasia Heijerman

Genialt

Dette bordet laget av danske Line Depping.vant en av designkonkurransene til designboom for ikke så lenge siden, og har vært i et par interiørmagasiner også. En stk rotete pult blir ryddig på 1-2-3 ved å skyve alt nedi den "lomma" som henger under. Perfekt for kreative rotehoder.

designbtable
Foto: designboom.com

Satelittes

Magnumfotograf Jonas Bendiksens bok Satelittes fikk jeg som morgengave på bursdagen min for litt siden, og hvis noen er på gavejakt kan den absolutt anbefales. TIl tider absurde bilder fra grisgrendte strøk. Fargene er fantastiske!

jonas
Foto: privat

Rubikcubism

Du er passe god kontroll på rubikskuben om du setter igang med et prosjekt som dette. Det er bare å sette av helgen, siden de melder regn regn regn. Jeg tror jeg nøyer meg med å prøve å løse en. Takk til Magdalena for tips!

rubiks
Foto: spaceinvaders.com

High Plane V

Jeg surfet rett inn i et arktisk landskap av Katrin Sigurdardottirs. Fantastisk!

ps1high
Foto: takesyou.to/katrin.sigurdardottir

Paranoid park

....og på lørdag stakk vi på kino og så Gus Van Sants Paranoid Park . Nydelig filmet. På Nylon sine sider kan du se et lite intervju med kidsa. Det står forresten en bra artikkel i mai-nummeret til samme blad om unge up & coming skuespillere!

para
Foto: google

Glory på operaen

Mye opera her for tiden. Glory kom til byen idag, og da ble det obligatorisk sightseeing. Flink å posére er hun også. Haaaah.

gloryopera
Foto: privat

Storformat


Jeg må bare videreformidle denne: Biggest drawing in the world. Snakker om å slå på stortromma!

Digg

huk
Foto: privat

Flower power

Innlegg rappet fra Ingvild, men det fortjener enda mer oppmerksomhet. Komposisjon i storskala, satt sammen av nederlandske tulipanbønder.

tulipaner
Foto: dailymail.co.uk

That's what I like

Åkei, drømmejobb nr. 2 etter musikkvideolaging er å tegne butikklokaler. (Hvis noen skal fikse sjappa si - send en mail.) Under ser dere Whyred sitt nye lokale i København, laget av Joakim Leifstadius. Ikke tatt like langt som de fleste du ser i Frame, men jeg tror nok hver lille detalj her er gjennomtenkt. Så gjenstår det å se om det også blir han som skal lage Whyred sin sjappe i Oslo, Ryktene sier at de har følere ute. Og for de som ikke visste det, det uttales why-red, ikke whyrd.

whryedbutikk
Foto: whyred

Lykken er

....å sitte i tre timer på Hells Kitchen, spise pizza, drikke cola, prate litt om gutter og stirre på to diamantsykler som ser ut som de er litt gira på hverandre. Hahaaa. den var faktisk ganske god.

sykler
Foto: privat

Brio says

Norway Says har laget nye nydelige salt og pepperbøsser. Hvor de hentet inspirasjon vet jeg ikke, men det minner jo unektelig om brios gode gamle lekesaker!

brionorway
Foto: norwaysays.no


PC crash

Min gode venninne fikk en artig skjermbilde da hun slo på PCen sin her om dagen. Rekke på rekke med karaktersett og fargeoppsett og spørsmålene har du disse bokstavene? Ja eller nei? Hvorpå hun måtte trykke seg gjennom alle bokstavene for å i det hele tatt kunne komme videre. Hvor i all verden er Spar-tasten? Eller mann/dame-symbolet? Etter et par timer tasting ga de opp. Takke meg til mac.

datakasia2
datakasia
Foto: Kasia

Himling


Jeg svippet innom Hunting Lodges blogg, og der tipset de om denne siden(vent til den loades). Surr litt på mousepaden så skjønner du greia. Sykt bra animert.

Ung stjerne

...i den typen stripete genser alle har hatt iløpet av livet. Det er noe med vår og stripete gensere. Jeg trenger ny, og prøvde fortvilet å få modern til å finne frem en av sine gamle i påsken, dessverre uten hell. Dere ser hvem dette er ja?

charlotte
Foto: NN

Loppissesong

Om ikke dette bildet inspirerer til å stikke ut og lete etter fine lamper så skjønner ikke jeg.

ulrich
Foto: Brian Ulrich

Visual Basics


Å lage fine enkle websider er ufattelig vanskelig. Checkland Kindleysides side er en drøøøm.

Neonlovers...

....eyecandy for you.

neonbokser
Foto: privat

Thaitrender

Om du trenger noe som matcher jeansene, må jo dette være himmelen.

thaidenim
Foto: privat

Straight afro

...og hurra for saltvann! (Jeg får nesten bank fordi jeg poster dette bildet).

thaiafro
Foto: privat

Bare fordi

Jeg har ikke peil på fotografi, og derfor poster jeg bare bilder som jeg ramler over og jeg får litt søkk i hjertet av. Dette er et av de, og det er tatt av frøken Camille Vivier, som bl.a. har jobbet for Purple Magazine. Og det er jo ikke akkurat dårlige greier. Det er et eller annet med fargene og håret og byen og buksa her.

camillevivier
Foto: Camille Vivier/ bird-production.com

Tom tom tom

Jeg er helt tom i hodet. Omtrent sånn at jeg greier å tenke en tanke hvert 5. minutt. Fine lamper tenkte jeg nå. Kasia har vært på studietur i Brasil og tatt rare bilder. Dette er en himling i Rio. Ikke vanskelig å se at det var arkitekter på tur. Hahaha.

lamper
Foto: kasia heijermanBody body body

Surfing om morgenen = digg. Etter å ha brukt 10 minutter til å kikke på at hun dama i Rilo Kiley vrikker seg rundt på scena i übertight body, var det greit å kunne se litt på Chloë isteden. Gråmelert og greier, oioioi. Se mer her.

chloeopening
Foto: openingceremony.us

Arty

Haha. Fancy. Axel Bjurström for Panasonic.

tv
Foto: dezeen.com

Natta

Fashion smashion. Det blir i lengden litt kjedelig å se på soldatene som marsjerer nedover catwalk etter catwalk og da er det greit å f.eks. se litt på bildene til Juergen Teller isteden. Jeg liker ikke Björk, men jeg liker Juergen Tellers bilder,

juergen
Foto: unit.bjork.com

Bare Bjarne...

....fotograferer i Seoul i disse dager. Dette bildet er så ufattelig fint at jeg gjerne vil ha det på veggen. Alt dokumenteres på Phiary, og der finner dere også en haug med andre flinke fotografer o.l.

bjarne
Foto: Bare Bjarne

Drømmejobb

Kvelden i går ble brukt til å se på en haug av Michel Gondrys musikkvideoer. Come into my world blant annet. Om du ikke får nok av en Kylie, er den perfekt. Fremdeles usikker på hvordan de har greid å få det til med så stor presisjon, om noen har en bra link til "the making of" den videoen hadde det vært gull! Min drømmejobb: musikkvideolager.

Improv everywhere


Jeg fikk et bra tips igår. Surf litt på denne siden og se på Grand Station-videoen! Han kisen som pirker borti dama er priceless. Jeg tror jeg hadde reagert noenlunde likt.

Fredagsjuice


.....for Leica Lovers.

Fredagsquiz

Superlett. Hvor kommer disse fantastisk grafiske storyboardtegningene fra?

story
Foto: oh no

Året er 1988..

.....og Mathias på jobben er 1.års arkitektstudent. Haah! Han påstår han ikke var inspirert av Morten Harket, jeg vet ikke helt om jeg tror på han. Skjorte-looken kjører han fremdeles gitt.

mathias
Foto: privat

Wow 2

Dette blir snasent. Sånn skal det ende opp!

Wow 1


I love Steve.

Skikkelig diskriminering assa

Hva skjer med at alle kule sko bare finnes i guttestørrelser? Jeg blir så suuur! Dette er et par fra Visvims nyttårskolleksjon som jeg uansett ikke har råd til.

visvim
Foto: chapterworld.com

Julehuset

Som sagt, jeg har en svakhet for pasteller nå. God jul!

julehus
Foto: privat

Passe virtuelt

Ta en rundtur på Arne & Carlos sin nye nettside, dere. Om ikke klærne er mindblowing (for meg that is) er ihvertfall det visuelle rundt bra underholding for en stund. Fint med soppene.

arnecarlos
Foto: arne-carlos.com

Gimme some colors

Jeg syns godt Norge kan ta opp trenden med å ha lilla containere. Og lilla og rosa anleggsarbeiderrør. Nydelig.

container
Foto: privat

Hylla mi 2

Jeg er glad i hyllene våre. Fant lampe i Birkelunden igår, den har en nydelig grønnfarge. Og to ufattelig fine shotteglass som det skal skåles med når jeg kommer hjem fra Berlin (jeg reiser idag). Snart jul jo. Oæ.

hylle2
Foto: privat

Presist


Her snakker vi presisjon!

Lille Oslo

....har mange fine tak! Dette er i Sagveien, rett ved kontoret til Håkki, der han nå kommer til å sitte omtrent 24/7 i 10 dager i strekk for å gjøre ferdig sin diplom. Jo mer stressa han blir, jo striere blir håret. Uansett, den fargepaletten på stripa i midten er drøyt fin. Hiv bildet inn i photoshop og add som swatches, hører dere!

sagveien
Foto: My man Matre

Godt for øyet

Noen ganger er det greit å ha noe fint å se på. Som f.eks. flygende sjal. Fotografen heter Martin Klimas og han har også noen bilder av knuste porselensfigurer som absolutt er verdt 5 minutters surfing.

sjal
Foto:martin-klimas.de

Karriere

Venninna mi kom nettopp hjem fra Københavntur, og kunne begeistret fortelle om den ganske nyåpna baren/restauranten/galleriet Karriere. De har gjort en bra greie med lokalet: invitert en rekke anerkjente internasjonale kunstnere til å integrere sine egne verk inn i både design og funksjoner. Festlokaler er det også. Etter at frk T hadde spist en noenlunde rolig middag ble det plutselig storkalas da en skyvedør ble åpnet og galne dansker som hadde vært på Wood Wood sitt julebord ramlet ut.

karriere
Foto: aok.dk

Haha

Neon-helvete! Er du litt morgengretten som visse andre, kan du kickstarte dagen på Vice sine Do´s & Dont´s sider.

Nesten jentefotball


.....japanerne er galne i hodet. Jeg må komme meg til Tokyo.

Theo Jansen

Dere har sett mr.Jansen sine fantastiske vindskulpturer ja? Hvis ikke må dere kikke her....og her.

Hylla mi

...ser ikke slik ut, dessverre.  Byggeprosjekt? Ja. Snapshot fra Frame, som sammen med Mark er bibelen for de som driver med hus og heim.

242166-56
Foto: privat

oh ingvild!

Du ser så fantastisk ut på håret her at jeg ble stående en halvtime inne på toan på jobben og prøvde å gjøre det samme. Det gikk ikke nå, men når julebordene starter skal jeg faen meg ha lært det.

242166-46
Foto: ingvildtelle.blogg.no

Celeber kåk

Førstemann som finner ut hvem dette er sin leilighet får en is!

242166-32
Foto: designpublic.com

Fint hus

Fint hus med fint skilt i Stavanger. Som Håkon sa: en har lyst til å ta med seg skiltet og starte en kafé bare ut ifra det.

242166-24
Foto: privat

Powernap

Ser dere den firkanten på skjermen? Det skal egentlig være et eple. Off.

242166-20
Foto: privat

Dere to assa

Fantastic Norways glade gutter har fått ny grafisk profil, og er hinsides begeistret. Visittkortene som er laget av  frøken Renata Barros funker som både info og ølbrikke. Slå den dere!  Å sitte på kontoret på en søndag er oppskrytt, men med vaffeljern og dårlig humor er det vel strengt tatt kvalitetstid det også.

242166-19
Foto: privat

Partygirl

Kasia igår.

242166-18
Foto: privat


hits