Dagens skisse ++

Når jeg nå går inn i mitt fjerde(!) år som blogger, føles det litt som om jeg har runda det spillet som til vanlig går under navnet internett. Nettopp derfor havner en halvdårlig drodl som ble til en hund her. Gi meg litt inspirasjon da dere! Tips tips tips tips tips! Enten her eller på mail: siggelicious@hotmail.com.

skisse
Foto: privat

Bomull

Jeg har som en av de i Catalina Bartolome sine nydelige bilder, bomull i hodet denne uka. Eller er inne i en boble om du vil. Straks tilbake med mer punch, må bare komme inn i 2009-modus.

boble
Foto: www.flickr.com/photos/catrin

23:58 Status

Tanken var å blogge ganske mye denne julen, men sånn ble det ikke. Jeg har vært/er småsjuk, småsur og ....lat. Til jul fikk jeg blant annet en haug med bøker, en Dab-radio (som gir radio uten skurr selv i indre fjordstrøk) og et finfint Odd Tandberg-bilde(ikke akkurat dette) som skal opp på veggen når vi vender tilbake til Oslo 1.januar. En genser fra Sandra Backlund var jeg som så mange andre også sugen på, men det fikk jeg dessverre ikke. Jeg skal høre med min mor om hun føler for å skifte beite fra bunadskjortebroderi til kreativ strikk i 2009. Eller som kommende mor bør jeg kanskje ta den utfordringen på strak arm selv. Hah.

sandrab
Foto: googlicious

God jul!

Julaften var bra, idag likeså, nå stikker vi på fjellet og står på ski frem til lørdag. Håper alle har det fint!

Heim til gards

Jeg kom meg over fjellet med nød og neppe på lørdag (som siste bil før de stengte veien). Ingen fantastisk opplevese å sitte hylende i bilen alene når sikten ble lik 0 og jeg ikke skjønte om jeg stod inni eller utenfor en snøfonn, men heldigvis kom jeg meg gjennom stormen og hjem til mor. Om jeg hadde stått bom fast hadde brøytebilen lost meg ut ifølge min far. I Vika Valley er det relativt rolig. Idag har vi gjort unna litt ærend, og jeg testet ut kameraet til Jon, et Canon G9. Han har forresten bøffet Helly Hansen regnjakka til bestemor, og trenger derfor ikke investere i Sole Services reproduksjon. Old school = so cool. Mhm.

gamletrakter

gamletrakter2
Foto: privat

Digresjon

Er det bare meg som blir bekymra og stressa på bileiernes vegne når en går forbi lukeparkerte biler som er helt inneklemt mellom to andre biler, og umulig kan greie å komme seg ut?

Analogt

LK har skaffet seg et "nytt" Hasselblad-kamera, og kom innom jobben min i forrige uke for å ta et par testbilder. Jeg var småskeptisk til photoshoot på sparket, og det kan en jo på en måte se. Haha. En ting er i hvert fall sikkert ifht analoge kameraer: lydene er fantastiske. Og litt trivia: det var dette kameraet som ble mest brukt til arkitekturfotografi før i tiden.

kamera
Foto: LK

Handyboys

Ca. hver gang jeg stikker innom jobben til Håkki og de, har de laget et nytt bord til kontoret sitt. Etter 10 forsøk har de nå endelig greid å lage et som tåler mer enn 1 måneds bruk. Konstruksjonslære er kanskje ikke det sterkeste kompetansefeltet, men formsansen er det ikke noe å si på. Og dette står faktisk stødig!

pult
Foto:privat

We <3 those letters

Både meg og Kasia lurer på hvor en får tak i tavler som en fester bokstaver på, sånn som dere ser her. Det morsomme var at mens jeg stod og tok bilde av disse tavlene i Tromsø og tenkte hmm, lurer på hvor jeg kan få ta i de, dreiv Kasia og mailet med et nederlandsk firma om akkurat det samme. Det fant vi ut av igår, da begge stod å kikket på bartavlene til Parkteatret Scene og sa omtrent i kor: where do we get those kinda boards? Så ja, spørsmålet går da videre til dere; hvor får man egentlig tak i de?

bokstaver
Foto: privat

Change of plans

Idag skulle vi egentlig på whitest boy alive-konsert, men det funket ikke helt siden Kasia ikke hadde lest det med liten skrift om at en må hente billettene en har reservert litt tidligere enn rett før konserten. Jaja. Hun skal endelig begynne på norsk-kurs nå. Haha. Men det passet egentlig ganske greit å bare ligge i sofaen og se på Pradas stakkars vaklende jenter også. Kasia har nye sko fra Fornarina og er rimelig fornøyd: i looove my new shoes!!

kasiashoes

siggenchill
Foto: privat

Bakgård

Å våkne klokken 9 på lørdager pleier å være en fin ting. Vi tenkte ikke tanken at loppis kanskje var en smule overambisiøst dagen derpå, men vel fremme snudde vi omtrent i porten. Det ble for mange inntrykk. Senere endte jeg og Kasia opp i en båkgård vi aldri har vært i. Hun er på jakt etter nytt husrom/studio, og går den litt mer utradisjonelle veien. Dvs. snoke og snike på gamle hus som ser ubebodd ut, og deretter å prøve å finne ut hvem eieren er. Denne gangen var det Olav Thon. Lykke til du, sa jeg da. Haha. Men bakgården hadde sjarm. Og det har forøvrig denne bakgården også.

bakgaard
Foto: privat

Dagens skisse

Fredag er en bra dag å tegne tull på.

080919skisse
Foto: privat

Danse danse

Jeg har brukt dagen til å tenke på at det eneste som er bra med høst er de norske plommene som er på vei inn i butikkene. Også fant jeg endelig ut hvordan jeg kunne lage en dårlig gif-animasjon i photoshop. Dette er "siggens sommerdans i svigermors sweater". Veldig fornøyd etterpå.

Image and video hosting by TinyPic
Film/foto: privat ja

Blondie

På tide med en ny sveis snart. Forslag anyone?

haar2
Foto: privat

Tack själv


Litt Sean Banan underholdning passer bra på en regnfull lørdag. Hahaha.

Så 2006-7-8

For noen uker siden hadde vi en annen diskusjon også: Hva blir den nye leggingsen?
Bolebukse kanskje? Hadde de som jeg har på meg her vært litt mer slouchy hadde de sklidd rett inn i den kategorien.

leggings
Foto: privat

Reality check

Toppen av lykke er å komme hjem fra ferie og finne giro for første avdrag på studielånet i postkassa.
6800 kr down, 308 000 to go.
Hurra.

Holidayblurb

Det viste seg at bredbåndet hadde kommet på hytta på sørlandet også. Beskjeden ble mottatt med jubel, men varmesjokket førte med seg en sløvhet som gjorde at macen fikk ligge i fred. Jeg regner med dere overlever det. Men selv i ferien trenger en inspirasjon: dama på bildet under har samme shortsen som jeg har (ett gullkjøp gjort på H&M i fjor sommer), og kisen har sånn sveis som Jon prøvde å få. Selvklipping er ikke alltid et bra triks, så i morra tar jeg på meg rollen som frisør. Hahaha. Det blir gøy!

inspi
Foto: facehunter.org/sartorialist.blogspot.com

Tom i skjelettet

Det er morsomt med folk (særlig gutter) som ikke vet hvordan de skal være syke. Håkki er litt pjuskete i formen og klarer hverken gjøre noe eller ikke gjøre noe. Og siden han nesten aldri er syk greier han heller ikke si helt hva som feiler ham: "Jeg føler meg sånn tom og lett i skjelettet." Jaha? "Jeg er litt kvalm eller noe sånt tror jeg." Hmm. "Jeg tror jeg har feber, jeg er sånn varm og kald i nakken." Åkei, men tempen din er 35.9, så jeg tror nok det går bra. "Huuh".

(Det skal sies at dette småsensitive gitarspillebildet ikke har noe med formen hans å gjøre. Det var helt tilfeldig. Mhm.)


gitarboy
Foto: privat

Fotball EMos

Det er godt det endelig er over...

fotballem
Foto: privat

The margeritts

Jeg håper min mor landskapsarkitekten blir stolt når hun ser dette bildet. Blomsterkassen er på plass foran døra, og nå gjenstår det bare å se om grønne fingre ligger i familien. Så langt ser det ut til at de klarer seg!

blosmterguri
Foto: privat

Plastteip

Hvor får jeg tak i farget vinylteip i Oslo? Clas Ohlson har bare noen få farger. Jeg vil ha mange.

teip
Foto: browntape.com

S/S 08

Mye henging i park og på tak med solen i øynene i år.

sommer2
Foto: privat

Cry-baby

Skulle ønske den gikk på kino idag, det hadde passet bra.

crybaby
Foto: google

Trött

Akkurat nå trives jeg best liggende som en ball i sofaen, som her på flyplassen i Thailand. For lite søvn gjør at energinivået er forholdsvis lavt. Å ikke få sove og så måtte dra seg opp klokken 8 er en håpløs kombinasjon. Om noen har bra søvntips tas de imot med takk!

trott
Foto: privat

Parkliv

Helt rar dag idag. Mens jeg var på jobb og ventet på å kunne gå å ha treningstime (kl. 20:20, umenneskelig tid å trene på), ringte jeg rundt for å få meg med noen til å spise is i parken. Det viste seg å bli verre, siden alle enten var på jobb eller skulle på trening eller satt i en helt annen park på andre siden av byen. Det ble derfor en pause i parken alene med nyeste Bon. Bra blad. Det skjer ikke så mye for tiden som dere sikkert har skjønt for lenge siden. Hehehe. Alle sitter jo bare i parken og drikker øl. Eller jobber. Eller trener.

bonbon
Foto: privat

Kim

Jeg fikk en plutselig fascinasjon for Kim Basingers hår.

kim
Foto: googlet

Jo takk du

Dagens mest innholdsrike samtale. Tre kiser står ved døråpningen til sjappa 7days og idet jeg går forbi holder den ene frem en lettmelk.

Han sier: Vil du ha en gratis melk?
Jeg sier (mens jeg går videre): Nei takk du!
Han sier (litt forfjamset etter at jeg har gått forbi): Værsågod!


Omtrent som å si hallo i steden for hadet når du legger på tlfrøret. Blir bare tull.

Korall ja

Anne dukket plutselig opp i Oslo igjen uten at jeg helt hadde skjønt det. Trodde hun skulle være i Årdal frem til sommeren og jobbe på hotellet der (jepp, hun er Årdals svar på Paris Hilton), men det var en fest hun ikke kunne la være å gå på, så da ble det Oslo og Høyer-jobbing på henne. Hva gjør en vel ikke for en bra fest! For å få litt kvalitetstid må jeg ta turen ned til sjappa, og da er det greit å slå to fluer i en smekk. Prøve klær og snakke skit. Begge to er småbetatt av korallfargen i Bruuns Bazaar SS-kolleksjon.

siganne
Foto: privat

For et døgn siden

stod jeg på piren i Thailand og venta på flybussen og tenkte på alt jeg skulle gjøre når jeg kom tilbake til Norge. Nå ligger jeg med feber og mageknip og lurer på om det er jetlaget, air-conditionen eller flymaten fra de arabiske emiratene som har lekt seg med immunforsvaret mitt. Jeg tipper det siste. Flymat er det verste.

sigthai
Foto: privat

Heimatt

Mens jeg lå flatt i kanoen i forigårs (og prøvde å unngå å skalle hodet mens vi padlet gjennom grotta som knapt var 50 cm høy) slo tanken meg at borte er bra, men hjemme faktisk er best. Vi skal straks ta flyet hjem igjen til Norge nå. Charterselskapet har satt den guddommelige tiden for avgang til kl. 03:40. Grattis til Apollo for bra tidsskjema, og grattis til dere som nå kan forvente dere litt bedre og flere oppdateringer. Yeah!

heimatt
Foto: privat

Flyhelvete

Jeg hater å ta fly. Ikke fordi jeg har flyskrekk, men det er alltid ufattelig mye orging med sikkerhetskontroll og mas og stress. Vet aldri om du har god eller dårlig tid. Vi reiste til Trondheim og da vi kom på flyplassen fant Håkon ut at han hadde glemt ID (du trenger det egentlig ikke innenlands, men står det bagasje på deg må du ha det. Og bagasjen ble selvsagt satt på han og ikke på meg. Som ikke glemmer ID). Deretter fant vi ut at flyet vårt var 2 timer forsinket og da sank jeg enda lenger ned i de jævla flyplass-stolene. Men Håkon godsnakka med Norwegian-damene og flyet kom tilslutt og i midt inni der fikk vi tiden til å gå med posering. Acnejakka mi er fin fin, selv om foret kommer ut av selve jakka.

flyplass
Foto: privat

Sensurering

Klar beskjed fra en postkasse til smånervøse studenter som tripper rundt i gangene på KiT og venter på den o store sensureringa. Sensorene er hyggelige mennesker som bare vil en vel. Jess jess. I Trondheim er det forresten snøstorm. Jeg hører rykter om at det er vår for fullt i Oslo. Gjett om jeg vil hjem.

getoverit
Foto: privat

Distré

Håkki er helt drøyt distré. Da vi skulle hjem fra Trondheim brukte vi 1 time på å lete etter iPoden som han ikke hadde rørt siden han la den på kommoden dagen før, og derfor ikke kunne skjønne hvor hadde tatt veien. Etter å ha rota igjennom bil og soverom 5 ganger, sa han: Kanskje den ligger i Telemarkskoen min! Ja det skulle ikke forundre meg, sa jeg, og himlet med øynene han ropte hurra fra bagasjerommet. Den lå ikke i telemarkskoen nei, men i en av svømmeføttene (som han skal ha med seg til Thailand når den dag kommer). Gud.

Uansett må jeg i det siste ha blitt påvirket av min makker, for jeg finner faen ikke toppen jeg kjøpte på AA i Berlin. Det irriterer meg grenseløst siden jeg har leitet igjennom kåken sikkert 5 ganger, og ikke har hatt den på meg siden før jul. Og den er dritfin, i beige/grå. Håkon, jeg tipper du har lagt den fra deg på samme usannsynlige sted som du har lagt brillene dine. Leit!

aatopp
Foto: americanapparel.net

Aiaiai

Når kroppen bestemmer seg for å legge immunforsvaret ned og la influensa begynne å herje 4 dager før innlevering blir jeg litt sur. Jeg føler meg litt som Proenza Schouler-modellene. Sløv og smaløyd. Om du forresten er fan av knæsjfargeøyeskygger er det bare å kjøre på til høsten.

proenza
Foto: hintmag.com

Jojo

Jeg skal på Batlak&Selvig-visning ikveld (grattis med nåløyet forresten), og det blir sikkert artig. Det eneste som er dumt er at min sosiale kompetanse er forsvunnet helt, siden jeg lever i en jævla diplomboble som sakte men sikkert dreper all lyst til å gjøre noe som helst. Stakkars de som føler for å veksle et par ord med meg, for det kommer bare eder og galle ut. Jeg tror jeg skal stå helt stille i et hjørne og nippe til et glass hvitvin(som helt sikkert gjør meg usannsynlig brisen) for deretter gå hjem og drømme om jævla veggtykkelse.

Sånn. Da fikk jeg ut litt aggresjon. Back to work. Bedre å være blid enn å være sur!

Vanskelig oppgave

Håkki er i Bergen og er i dette øyeblikk på Pepper og sjekker ut salget for sin kjære (meg):

- De har masse greier her da. Masse sånne, sånne...Oi! Her er en t-skjorte med pingvin på!
- Neineinei, ingen tskjorter med grafisk trykk, jeg liker reine ting. Fine og reine! Svart!
- Ja, hmm. Skal vi se. Her har de en sånn jakke fra...øøh...Acne med boblearmer og noe greier.
- Jeg tror den er litt for dyr, du.
- Neeei skal vi se her...øh..oi! 4700 ja. Ehe, det har jeg ikke råd til
- Nei
- Oi! Her har de sånn t-skjorte som du kjøpte til meg bare at den ikke er utvaska.
- Du, du trenger ikke en til av samme t-skjorte
- Men jeg liker den jo!
- Neineinei. Se etter ting det står Wood Wood på
- Vuvupå?
- W o o d  W o o d
- Åja. Høøm. De har masse greier her da. Oi! Her har de det skjerfet som jeg har med griser på bare med røde griser!
- Vibskovskjerfet ja.
- Vibskov ja. Henrik! Det er fint!
- Neineinei. Du trenger ikke et til. Og hold deg til salgshylla!
- Hm
- Du, bare kjøp noe enkelt du. Det er ikke nøye.

1 minutt senere, på SMS:

- De har tights fra Wood Wood og masse andre greier!
- Nei. Ikke tights. Bare kjøp noe lite du. Ikke stress. Tanken som teller
- Da kjøper jeg heller bare noe et annet sted
- Neei!

Gud.

Fønings


Jeg kjenner at jeg i en alder av 25 endelig er klar for å gå til anskaffelse av en hårføner. Eh. Jeg har aldri eid en hårføner. Så hjelp meg nå. Hvilken er billigst og best?

Olajakkevær

Jeg var nettopp innom H&M og fikk den verste/beste nostalgifølelsen fra da vi var mindre og jeg og Anne dro på shoppingtur til Oslo 2-3 ganger i året. Den ene vinterferien var vi på jakt etter olajakke, og jeg husker jeg fant en på H&M som jeg gikk med omtrent hver dag. Det var tider det. Uansett: Olajakken må opp og frem, det er jo selve symbolet på at våren er på vei!

Forresten så har So Hee lagersalg idag. Torggata 33!

Nesten katta mi

Fint å ha en katt som kommer og hilser på av og til. Ikke så veldig interessert i verken leverpostei eller kamera, men å bli kjæla med er helt åkei. Vi tror det er naboen sin. Det er forresten på tide for alle mann å ta med seg kameraet ut om dagen, lyset er godt som gull!

kattevenn
Foto: privat

Jasminte og godt mot

Jeg dro til fjells i helgen for å få litt ro og fred før innspurten på diplomen starter for alvor. Bra timing, ting ser litt lysere ut nå. Uansett stakk jeg innom en småsyk frk. Kasia før jeg dro og hun serverte jasminte direkte fra Kina. For en te! Den lille teballen ble jo til en blomst! Jeg er lett å imponere for tiden.

blomst
Foto: Kasia Heijerman

Youtube me

Etter nok en lang dag med schmarkitektur hadde jeg tenkt å få dere til å gi meg bra youtube-linker sånn at jeg hadde noe å le av igår kveld. Jeg fikk aldri skrevet den posten, men idag tidlig fikk jeg en fin mail av en jente. Og hva sendte hun? Jo, en youtube-link! Hah! Tilfeldigheter er bra. Den var fin den, men nå trenger jeg noe å le av!

Shoot!

Poppis


Beste lyden: popcorn som popper i gryta.

Frøken Norge


Stor underholdningsverdi, mye bra pouting!

Etter festen...

...våknet vi som sagt opp til lecablokker og champagnedunst, noe som ordnet seg relativt fort. Mer action ble det da vi oppdaget at vi manglet et nøkkelsett og en iPod. I fem timer gikk jeg smånervøs rund og leitet overalt før Håkki, etter 5 timer, fant nøklene i lomma på dressbuksa si. Jeg ble sånn gladsint kan du si. Gutter kan ikke leite.

Så. Etter en lang jobbedag igår gledet jeg meg til komme hjem og vaske gulvet for 5. gang, men idet jeg låste opp døra hørte jeg at kjøleskapet stod og peip og tenkte Faen faen faen. Døra stod på vidt gap og hele kjøleskapet var dekket av vaffelrøre. Håkons store plan om å lage vafler som nattmat endte i at termosen han hadde helt røra oppi eksploderte. I kjøleskapet. Og jeg brukte to timer på å vaske hele dritten.

Men alt ordna seg igår også, kjøleskapet ble rent og klokken 22:00 oppdaget vi at iPoden min lå i en pose utenfor døra. En angrende synder? Har ingen aning. Det som var mest synd var at noen tømte battery over de nye Filippa K vantene mine. Dere vet hvordan battery lukter? De blir nok liggende i fryseren ut uka. Jaja. Fest er fest.

Salt & Pepper

Kisen min fant igjen de emaljerte salt og pepperbøssene familien hadde tidligere og gir dem et nytt hjem i Oslo. Passer fint siden vi hoster nyttårsfest i ny leilighet i år. Sjampis, digg og disco blir det. Og mye emalje.

pepper
Foto: Håkkis

Fadern


Hva i all verden kjøper dere egentlig i julegave til fedrene deres? Jeg bommer gang på gang.

Hjelp meg da!

Vi har store fine hvite vegger i vår nye leilighet, men akustisk og visuelt er det ikke bare bare. Vi fikk derfor trykt opp et bilde på 1.3 m på en plexiplate på allkopi (bra løsning om du har noe fint du vil ha opp på veggen), og nå skal den opp opp opp. Problemet er bare hvor høyt! Det er ca 3.6 m under taket. Hva tror dere? Fugl eller fisk? Sjekk forresten selebuksa til frk. Amsterdam. Fin!

bilde
Foto: privat

Åh roy


Du gjør dagen min ikke fullt så blå. Oldie but goldie med kule soliser.

Det der med ord...


...er ikke like lett hele tiden. Bare se her. Hahaha. God helg a folkens!

Baronisme


....jeg trengte noe å le av for å komme ut av morgenmoduset idag. Baronen kjører hardt på bloggen sin for tiden, og Dagbladet har seff snappet det opp. Jeg synes egentlig det morsomste var første bildet på denne posten. Takk og takk!

I ain't no suit-wearin' businessman like you

Meg og Håkki er som sikkert mange andre langt inne i the wire-bobla. Et par episoder inn i sesong 1 ringte jeg sporenstreks til han lille gangsterbroren min og fortalte hvor fokus måtte rettes. Når Barksdale og Stringer Bell kommer gyngende i joggisene sine begynner vi å snakke gangsterstil. De skulle satsa på klær på nettsjappen isteden for slike ting som dette. Det er forresten fascinerende hvordan amerikanere greier å få saggebukser til å bli high-waist. Alle utenom Omar.

242166-31
Foto: hbo.com


hits